Як приготувати окрошку з маринованими огірками

okroshka-s-solenymi-ogurcami
Велику роль в нашому житті відіграють перші страви – без них не проходить наш день, вони об’єднують сім’ю за обіднім столом.

На сучасній кухні можна знайти масу рецептів, але окрошка з солоними огірками особливий випадок – влітку вона освіжить, а взимку наповнить будинок ароматами весни. Чому саме соління – Та тому, що вмілі руки господині завжди знаходять нові рецепти, щоб побалувати чимось смачненьким своїх близьких!

Необов’язково вважатися великим кухарем, щоб приготувати цю страву, але коли робиш це з задоволенням – безсумнівно, вийде шедевр.

З приготуванням такої незвичайної окрошки ми зможемо перенестися в будь-який час року: коли вдихаєш аромат і відчуваєш смак чудесного страви – життя змінює барви!

Готується окрошка з солоними огірками майже як звичайна, але в зимовий час стане бюджетним варіантом, заощадивши на покупці парникового свіжого огірка. Приготувати страву просто, але воно обов’язково здивує вас своїм смаком.

Так давайте його приготуємо!

Окрошка з солоними огірками

Окрошка з солоними огірками - класичний рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 3-4 шт. + –
  • Огірки солоні – 3 шт. + –
  • Картопля – 2 бульби + –
  • Куряче м’ясо – 400 г + –
  • Петрушка – пучок + –
  • Сметана – 2 столові ложки + –
  • Майонез – 2 столові ложки + –
  • Гірчиця – 0,5 чайної ложки + –
  • Сироватка – 1,5 літра + –

Як зробити окрошку з солоними огірками на сироватці

  • Відварну картоплю і яйця чистимо і ріжемо на квадратики.
  • Солоні огірки ріжемо на тонкі смужки (краще брати великі огірки, буде зручно різати).
  • Зелень дрібно шаткуємо.
  • М’ясо можна нарізати кубиками і смужками.
  • Беремо каструлю об’ємом 3 літри, укладаємо на дно зелень, солимо, перчимо до смаку.
  • Всю зеленушку товчемо або розминаємо рукою, поки не з’явиться сік. Потім поміщаємо до зелені все нарізані продукти.
  • Зверху на зелень додаємо майонез, сметану, гірчицю.

Ще не вольем сироватку, підготовлену масу заважати не потрібно!

  • Беремо 2 склянки сироватки і вливаємо в каструлю. Розмішувати майбутню окрошку починаємо зверху, щоб заправка добре розчинилася.
  • Пробуємо на смак і на цьому етапі досолюємо окрошку.
  • Ретельно розмішуємо, доливаємо залишилася сироватку, довівши холодний суп до потрібної нам консистенції.
  • Відправляємо настоюватися і охолоджуватися каструлю з холодником в холодильник на 2 години.

Чудова окрошка з солоними огірками готова! І немає нічого кращого, ніж блюдо, приготоване своїми руками, яким ви можете порадувати себе і своїх рідних.

Секрети ідеальної огіркової окрошки

Не обов’язково вважатися великим кухарем, щоб приготувати цю страву, але коли робити це із задоволенням і зі знанням маленьких секретів – може вийти шедевр!

  • Якщо ви хочете поласувати такою смакотою відразу, можна додати кожному в порційну тарілку з супом 3-4 шматочки льоду.

Як приготувати окрошку з маринованими огірками

  • Замінити свіжий огірок ви можете не тільки солоним, а й маринованим.
  • Щоб зробити окрошку з солоним огірком ще більш незвичайною, картоплю можна підсмажити на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії.

Готуйте з задоволенням і смачного!

​​