Велику роль в нашому житті відіграють перші страви – без них не проходить наш день, вони об’єднують сім’ю за обіднім столом.
На сучасній кухні можна знайти масу рецептів, але окрошка з солоними огірками особливий випадок – влітку вона освіжить, а взимку наповнить будинок ароматами весни. Чому саме соління – Та тому, що вмілі руки господині завжди знаходять нові рецепти, щоб побалувати чимось смачненьким своїх близьких!
Необов’язково вважатися великим кухарем, щоб приготувати цю страву, але коли робиш це з задоволенням – безсумнівно, вийде шедевр.
З приготуванням такої незвичайної окрошки ми зможемо перенестися в будь-який час року: коли вдихаєш аромат і відчуваєш смак чудесного страви – життя змінює барви!
Готується окрошка з солоними огірками майже як звичайна, але в зимовий час стане бюджетним варіантом, заощадивши на покупці парникового свіжого огірка. Приготувати страву просто, але воно обов’язково здивує вас своїм смаком.
Так давайте його приготуємо!
Окрошка з солоними огірками
Складові
- Яйця курячі – 3-4 шт. + –
- Огірки солоні – 3 шт. + –
- Картопля – 2 бульби + –
- Куряче м’ясо – 400 г + –
- Петрушка – пучок + –
- Сметана – 2 столові ложки + –
- Майонез – 2 столові ложки + –
- Гірчиця – 0,5 чайної ложки + –
- Сироватка – 1,5 літра + –
Як зробити окрошку з солоними огірками на сироватці
- Відварну картоплю і яйця чистимо і ріжемо на квадратики.
- Солоні огірки ріжемо на тонкі смужки (краще брати великі огірки, буде зручно різати).
- Зелень дрібно шаткуємо.
- М’ясо можна нарізати кубиками і смужками.
- Беремо каструлю об’ємом 3 літри, укладаємо на дно зелень, солимо, перчимо до смаку.
- Всю зеленушку товчемо або розминаємо рукою, поки не з’явиться сік. Потім поміщаємо до зелені все нарізані продукти.
- Зверху на зелень додаємо майонез, сметану, гірчицю.
Ще не вольем сироватку, підготовлену масу заважати не потрібно!
- Беремо 2 склянки сироватки і вливаємо в каструлю. Розмішувати майбутню окрошку починаємо зверху, щоб заправка добре розчинилася.
- Пробуємо на смак і на цьому етапі досолюємо окрошку.
- Ретельно розмішуємо, доливаємо залишилася сироватку, довівши холодний суп до потрібної нам консистенції.
- Відправляємо настоюватися і охолоджуватися каструлю з холодником в холодильник на 2 години.
Чудова окрошка з солоними огірками готова! І немає нічого кращого, ніж блюдо, приготоване своїми руками, яким ви можете порадувати себе і своїх рідних.
Секрети ідеальної огіркової окрошки
Не обов’язково вважатися великим кухарем, щоб приготувати цю страву, але коли робити це із задоволенням і зі знанням маленьких секретів – може вийти шедевр!
- Якщо ви хочете поласувати такою смакотою відразу, можна додати кожному в порційну тарілку з супом 3-4 шматочки льоду.
- Замінити свіжий огірок ви можете не тільки солоним, а й маринованим.
- Щоб зробити окрошку з солоним огірком ще більш незвичайною, картоплю можна підсмажити на сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії.
Готуйте з задоволенням і смачного!