Як приготувати млинці з вареним згущеним молоком

Для слов’ян ці тонкі коржі є не тільки національним частуванням з величезним асортиментом начинок, а й головним блюдом на сніданок. І що не говори, млинці зі згущеним молоком серед безлічі різних варіантів залишаються поза конкуренцією. Смачні, солодкі, поживні, вони до вподоби і дорослим і дітям. А ось про те, як змушують тісто на ці самі горезвісні кругляши і як їх краще подати, ми і поговоримо в даній статті, підкріпивши все докладними фото.

Жарка млинчиків – наука не складна. Успіх заходу в першу чергу залежить від правильно підібраного рецепта і точного дотримання пропорцій усіх інгредієнтів. Як правило, у кожної сім’ї є свій власний, так би мовити авторський домашній варіант найсмачніших, найкращих млинчиків.

Хтось вважає за краще пекти млинці товстіший, кому до вподоби тонкі і дірчасті, а є і ті, хто без розуму від хрустких кірочок по краям млинчика, яких можна домогтися, якщо посмажити їх в олії, на традиційній чавунній сковороді.

Кожен рецепт млинців по-своєму гарний, адже це наше національне блюдо і воно нам завжди до душі.

Залишається тільки дивуватися винахідливості наших кухарів-ентузіастів і тій величезній кількості різних варіантів тесту для млинців: на кефірі або на молоці, на сироватці або на сметані, на мінералці і навіть на пиві.

Але серед цього достатку найбільш популярним залишається найдешевший і смачний рецепт, як приготувати млинці на чистій воді. А якщо звернути в них начинку з вареним згущеним молоком, то десерт вийде вище всяких похвал.

Пропоную вам два своїх авторських рецепта, один з яких буде з покроковим описом і фото.

Млинці з бананом і згущеним молоком

Порадувати дітвору недільним сніданком є ​​головною ранковою метою будь-якої мами школярів в їх один-єдиний вихідний. А які дітлахи відмовляться від такого найсмачніше страви, як млинці зі згущеним молоком і бананом?

Тісто на млинці ми будемо замішувати на молоці, а якщо його немає під рукою, то тоді можна і на згущеному молоці, розведеною в кип’яченій воді в пропорції 1 л води на 1/3 банки.

Складові

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 0,4 кг;
  • Молоко – 1 л;
  • Курячі яйця добірні – 4-5 шт .;
  • Цукровий пісок – 2 ст.л .;
  • Сіль – ¼ ч.л .;
  • Соняшникова олія – ​​2 ст.л .;
  • Банани – 3 шт .;
  • Згущене молоко – ½ банки.

Як приготувати млинці з вареним згущеним молоком

  1. Яйця з сіллю і цукром збиваємо вінчиком, блендером або міксером до розчинення солодких і солоних кристаликів, після чого починаємо поступово вводити борошно і замішувати густе тісто.
  2. Лише після повного введення всієї муки ми починаємо додавати до тесту молоко. Необхідно врахувати, що молоко має бути теплим, в межах кімнатної температури, щоб в млинцевому тесті не утворилося грудочок.
  3. Коли маса придбає однорідну рідку структуру, можна залишити тісто на 20 хвилин настоятися.
  4. Через третину години додаємо в млинцевий склад соняшникову олію і приступаємо до смаження млинців.

Як правильно приготувати млинці на сковорідці?
Щоб млинці не прилипали до сковорідки і не вийшли комом, чавунця повинна бути добре розігріта, а її денце змазано кулінарним жиром або маслом.

Начинка для млинців: рецепт бананового наповнювача

Після того, як всі млинці будуть Насмажити, ми приготуємо начинку.

  1. Банани чистимо від шкірки і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками, після чого змішуємо їх зі згущеним молоком.
  2. Підготовлену фруктово-молочну масу (1,5-2 ст.л.) викладаємо по нижній частині млинчика смугою (10 см в довжину і 2 см в ширину), відступивши від краю на 2-3 см. Тепер лівий і правий краї млинця складаємо всередину і загортаємо млинець з начинкою трубочкою.

При подачі млинці з банановим сюрпризом можна прикрасити карамельним сиропом і шоколадною крихтою.

Млинці з бананом і згущеним молоком - домашній рецепт з фото

Млинці з вареним згущеним молоком

Масляна Млинці 10 порцій Час зберігання: 48 годин 1
ХадіджаСтатьі автора

Млинці зі згущеним молоком
Млинці зі згущеним молоком

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 3 – 3,5 склянки + –
  • Вода – 1 л + –
  • Цукор – 3 ст.л. + –
  • Яйце куряче добірне – 3 шт. + –
  • Сіль кухонна – ½ ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​7 ст.л. + –
  • Сода – ½ ст.л. + –
  • Згущене молоко варене для начинки – 1 банка + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Яйця вбиваємо в глибоку миску і разом з цукром і сіллю збиваємо вінчиком до першої піни.


  • Потім додаємо до яєчної маси половину обсягу води, 2 склянки борошна, і збиваємо все віночком або міксером, ретельно розбиваючи грудочки, щоб тісто було однорідним.

    Далі поступово вливаємо в загальний склад ще 200 мл води і решту борошна. Знову все змішуємо до однорідності, після чого, не перестаючи заважати, доводимо тісто до необхідної консистенції рідкої сметани решті водою.


  • Коли основа тесту буде готова, всипаємо в нього соду і заливаємо соняшникову олію, після чого знову все ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти, а головне сода, розійшлися по тесту.

    Ось і готово млинцеве тісто на воді і можна приступати до випікання млинців.


  • На розпечену сковороду наливаємо трохи олії і за допомогою силіконової кисті змащуємо все її дно.
    Потім 2/3 ополоника тесту заливаємо в сковорідку і розподіляємо рівним шаром по поверхні.


  • Коли млинець повністю пропечеться протягом хвилини, перевертаємо його на іншу сторону і обсмажуємо ще стільки ж.


  • Знявши готовий млинець з вогню, промазуємо його вершковим маслом з обох сторін.


  • Як тільки млинець трохи охолоне, викладаємо в його центр 2 ст.л. вареного згущеного молока …


  • Як загорнути млинці зі згущеним молоком?
    Загортаємо краю конвертиком: з усіх чотирьох сторін до центру.


  • Після цього трохи обсмажуємо млинець з начинкою в маслі, щоб наш десерт зміг тримати форму, був гарячим і хрустким.


  • З гарячим свіжозавареним чаєм млинці зі згущеним молоком просто незрівнянні. Це дуже добрий початок дня, адже такий сніданок не тільки підніме настрій, але і додасть сил і енергії на весь день.