Для слов’ян ці тонкі коржі є не тільки національним частуванням з величезним асортиментом начинок, а й головним блюдом на сніданок. І що не говори, млинці зі згущеним молоком серед безлічі різних варіантів залишаються поза конкуренцією. Смачні, солодкі, поживні, вони до вподоби і дорослим і дітям. А ось про те, як змушують тісто на ці самі горезвісні кругляши і як їх краще подати, ми і поговоримо в даній статті, підкріпивши все докладними фото.
Жарка млинчиків – наука не складна. Успіх заходу в першу чергу залежить від правильно підібраного рецепта і точного дотримання пропорцій усіх інгредієнтів. Як правило, у кожної сім’ї є свій власний, так би мовити авторський домашній варіант найсмачніших, найкращих млинчиків.
Хтось вважає за краще пекти млинці товстіший, кому до вподоби тонкі і дірчасті, а є і ті, хто без розуму від хрустких кірочок по краям млинчика, яких можна домогтися, якщо посмажити їх в олії, на традиційній чавунній сковороді.
Кожен рецепт млинців по-своєму гарний, адже це наше національне блюдо і воно нам завжди до душі.
Залишається тільки дивуватися винахідливості наших кухарів-ентузіастів і тій величезній кількості різних варіантів тесту для млинців: на кефірі або на молоці, на сироватці або на сметані, на мінералці і навіть на пиві.
Але серед цього достатку найбільш популярним залишається найдешевший і смачний рецепт, як приготувати млинці на чистій воді. А якщо звернути в них начинку з вареним згущеним молоком, то десерт вийде вище всяких похвал.
Пропоную вам два своїх авторських рецепта, один з яких буде з покроковим описом і фото.
Млинці з бананом і згущеним молоком
Порадувати дітвору недільним сніданком є головною ранковою метою будь-якої мами школярів в їх один-єдиний вихідний. А які дітлахи відмовляться від такого найсмачніше страви, як млинці зі згущеним молоком і бананом?
Тісто на млинці ми будемо замішувати на молоці, а якщо його немає під рукою, то тоді можна і на згущеному молоці, розведеною в кип’яченій воді в пропорції 1 л води на 1/3 банки.
Складові
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 0,4 кг;
- Молоко – 1 л;
- Курячі яйця добірні – 4-5 шт .;
- Цукровий пісок – 2 ст.л .;
- Сіль – ¼ ч.л .;
- Соняшникова олія – 2 ст.л .;
- Банани – 3 шт .;
- Згущене молоко – ½ банки.
Як приготувати млинці з вареним згущеним молоком
- Яйця з сіллю і цукром збиваємо вінчиком, блендером або міксером до розчинення солодких і солоних кристаликів, після чого починаємо поступово вводити борошно і замішувати густе тісто.
- Лише після повного введення всієї муки ми починаємо додавати до тесту молоко. Необхідно врахувати, що молоко має бути теплим, в межах кімнатної температури, щоб в млинцевому тесті не утворилося грудочок.
- Коли маса придбає однорідну рідку структуру, можна залишити тісто на 20 хвилин настоятися.
- Через третину години додаємо в млинцевий склад соняшникову олію і приступаємо до смаження млинців.
Як правильно приготувати млинці на сковорідці?
Щоб млинці не прилипали до сковорідки і не вийшли комом, чавунця повинна бути добре розігріта, а її денце змазано кулінарним жиром або маслом.
Начинка для млинців: рецепт бананового наповнювача
Після того, як всі млинці будуть Насмажити, ми приготуємо начинку.
- Банани чистимо від шкірки і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками, після чого змішуємо їх зі згущеним молоком.
- Підготовлену фруктово-молочну масу (1,5-2 ст.л.) викладаємо по нижній частині млинчика смугою (10 см в довжину і 2 см в ширину), відступивши від краю на 2-3 см. Тепер лівий і правий краї млинця складаємо всередину і загортаємо млинець з начинкою трубочкою.
При подачі млинці з банановим сюрпризом можна прикрасити карамельним сиропом і шоколадною крихтою.
Млинці з вареним згущеним молоком
Масляна Млинці 10 порцій Час зберігання: 48 годин
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 3 – 3,5 склянки + –
- Вода – 1 л + –
- Цукор – 3 ст.л. + –
- Яйце куряче добірне – 3 шт. + –
- Сіль кухонна – ½ ч.л. + –
- Рослинна олія – 7 ст.л. + –
- Сода – ½ ст.л. + –
- Згущене молоко варене для начинки – 1 банка + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Яйця вбиваємо в глибоку миску і разом з цукром і сіллю збиваємо вінчиком до першої піни.
Потім додаємо до яєчної маси половину обсягу води, 2 склянки борошна, і збиваємо все віночком або міксером, ретельно розбиваючи грудочки, щоб тісто було однорідним.
Далі поступово вливаємо в загальний склад ще 200 мл води і решту борошна. Знову все змішуємо до однорідності, після чого, не перестаючи заважати, доводимо тісто до необхідної консистенції рідкої сметани решті водою.
Коли основа тесту буде готова, всипаємо в нього соду і заливаємо соняшникову олію, після чого знову все ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти, а головне сода, розійшлися по тесту.
Ось і готово млинцеве тісто на воді і можна приступати до випікання млинців.
На розпечену сковороду наливаємо трохи олії і за допомогою силіконової кисті змащуємо все її дно.
Потім 2/3 ополоника тесту заливаємо в сковорідку і розподіляємо рівним шаром по поверхні.
Коли млинець повністю пропечеться протягом хвилини, перевертаємо його на іншу сторону і обсмажуємо ще стільки ж.
Знявши готовий млинець з вогню, промазуємо його вершковим маслом з обох сторін.
Як тільки млинець трохи охолоне, викладаємо в його центр 2 ст.л. вареного згущеного молока …
Як загорнути млинці зі згущеним молоком?
Загортаємо краю конвертиком: з усіх чотирьох сторін до центру.
Після цього трохи обсмажуємо млинець з начинкою в маслі, щоб наш десерт зміг тримати форму, був гарячим і хрустким.
З гарячим свіжозавареним чаєм млинці зі згущеним молоком просто незрівнянні. Це дуже добрий початок дня, адже такий сніданок не тільки підніме настрій, але і додасть сил і енергії на весь день.