Випічка з ароматною начинкою – найсмачніша закуска, навіть якщо начинка – не солодко варення і джем, а смажені печериці з цибулею і сиром. Не складно здогадатися, що сьогодні ми будемо готувати домашні млинці з грибами, доповнюючи їх смак особливими спеціями: меленим перцем, зеленню, часником і т. П. Неймовірно апетитне, але просте в приготуванні, частування стане справжньою окрасою обіднього столу і відмінним доповненням до основних страв.
Грибна начинка ідеально поєднується з меленим чорним перцем. Спеція надає ніжним грибочками легкої гостроти, а заодно і пікантності, які обов’язково позитивно позначаться на смак млинців в цілому. Традиційно готують грибні млинці на молоці, обсмажуючи їх до рум’янцю на сковороді. Подають ніжні соковиті млинці зі сметаною і зеленню, можна полити випічку соусом або вершками – смак буде просто приголомшливим.
Класичні млинці з грибами: рецепт з печерицями
Складові
- Молоко – 650 мл + –
- Салат листовий – + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 280 г + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
Продукти для приготування начинки
- Лук – 2 шт .;
- Рослинна олія – 130 г;
- Мелений чорний перець – 0,5 ч. Л .;
- Печериці – 600 г;
- Сіль – 1 ч. Л .;
- Вершкове масло (для змащування млинців) – за смаком.
Як приготувати класичні млинці з грибами
- Розбиваємо в миску міксера яйця, додаємо до них молоко (350 мл), цукор, сіль, все перемішуємо, потім всипаємо просіяне борошно, знову все перемішуємо.
- Ложкою знімаємо зі стінок миски прилипле тісто, потроху вливаємо в миску міксера залишок молока (300 мл), починаємо вимішувати рідке тісто. Після замісу на час залишаємо тісто для набухання.
- Робимо грибну начинку для млинців:
- очищаємо цибулю від лушпиння, моєму його, нарізаємо невеликими кубиками;
- гриби протираємо вологою ганчіркою, ріжемо дрібними кубиками;
- обсмажуємо до прозорості нарізану цибулю (смажимо в сковороді з товстим дном) в рослинній олії;
- змішуємо обсмажену цибулю з грибами, продовжуємо томити нарізку на великому вогні, періодично помішуючи її, поки печериці НЕ прожаряться;
- наостанок додаємо в готову начинку сіль, мелений перець, продукти перемішуємо. Тушкуємо їх на легкому вогні до готовності, потім охолоджуємо.
- Отстоянное тісто ще раз заважаємо міксером протягом двох хвилин, проціджуємо тісто, змішуємо його з 2 ст. л. рослинного масла, після чого приступаємо до випікання улюблених грибних млинців.
- Додаючи масло в тісто, сковороду для випікання годі й змащувати. Відразу виливаємо на суху сковороду трохи тесту, розливаємо його по всьому дну і запікаємо тільки з одного боку. Перекладаємо млинці на тарілку, запеченої стороною вгору, після чого змащуємо їх топленим вершковим маслом, щоб вони не були «сухими».
- На середину кожного готового млинчика кладемо по 1 ст. л. грибної начинки, потім звертаємо млинець з боків (загортаючи кінці до середини), приблизно по 2 см з кожного боку, далі – закручуємо млинець ковбаскою.
- Знову розігріваємо сковороду, тільки вже не суху, а на маслі (беремо не більше 2 ст. Л. Рослинного масла). Обсмажуємо згорнуті млинці з грибами до золотистої скоринки з обох сторін.
На цьому приготування млинців з грибною начинкою закінчено. За 40 хвилин ви отримаєте близько 20 штук смачних апетитних млинців, які можна буде подати до супу, бульйону або просто, як самостійну гарячу закуску.
Млинці з грибами і сиром в духовці: крок за кроком про приготування
Тертий сир – відмінний додатковий інгредієнт до основного смаку будь-якої страви. Приготувати млинці з начинкою з грибів і сиру в духовці можна так само легко, як і на сковороді. Рецептура замісу тіста і приготування начинки для запікання в духовці схожа з тією, що описана в рецепті вище, тому покроково розповідати про неї ще раз ми не будемо.
Зате покроково розглянемо підготовку і сам процес запікання млинчиків з грибною начинкою в духовочние печі.
Як запекти млинці з сиром і грибами в духовці
- Коли тісто і грибна начинка для млинців готова – приступаємо до випікання блинков. Для цього розкладаємо начинку в центрі кожного з них, щільно згортаємо випічку ковбаскою, укладаємо в форму для запікання. Форму змащувати не потрібно.
- Прибираємо форму з млинцями в духовку, запікаємо улюблену закуску протягом 30 хвилин при температурі 180 ° С.
- Коли млинці спечуть – форму дістаємо з духовки, млинчики посипаємо тертим сиром твердих сортів, знову прибираємо форму в піч.
- Запікаємо блинки 5-10 хвилин, чекаємо, поки розплавиться сир, потім дістаємо закуску і подаємо з зеленню і соусом до столу.
Секрети смачних млинців з грибами
- Використовувати для приготування грибної начинки можна найрізноманітніші гриби, і навіть їх поєднання. Підходять печериці, білий, блакитний гриб, підберезники та інші їстівні гриби, які вам подобаються.
- В начинку до грибів і цибулі можна додавати будь-які інші інгредієнти, наприклад, часник, картопля, зелень, набір спецій (кмин, орегано, чилі і т. П.) І навіть трохи вина.
Улюблена російська страва – млинці з грибами, безсумнівно, повинно бути на столі не тільки в Масляну або в період будь-яких інших свят, а й у звичайні будні дні. Це дуже смачне ситне блюдо, яке охоче з’їдять всі члени вашої родини. Готуйте з задоволенням домашнє частування – і нехай воно завжди радує вас своїми хрусткими боками і соковитою начинкою.
Смачного!