Не за горами літо – сезон нового врожаю, а це значить, що город і прилавки магазинів скоро поповняться ароматної салатної зеленню і корисними овочами.
Частина плодів ви можете законсервувати, але максимальну користь вони все ж принесуть, якщо з’їсти їх в свіжому вигляді або додати в суп з кабачками і капустою. Ця страва – класика російських обідів, але ви навіть не уявляєте, який різноманітної вона може бути, а все завдяки включеному до складу асорті з овочів.
Овочевий суп з цвітною капустою і кабачком
Складові
- Капуста цвітна – 300 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Кабачки – 1 шт. + –
- Вода – 3 л + –
- Сіль – за смаком + –
- Морква – 2 шт. + –
- Сметана – за смаком + –
- Пастернак і петрушка (коріння) – за смаком + –
- Приправа овочева (будь-яка) – за смаком + –
- Кріп (зелень) – за смаком + –
Рецепт супу з кабачків і цвітної капусти
Таке літнє вітамінне блюдо припаде до смаку кожному дегустатору, адже в ньому вдало поєднуються смакові нотки всіх доданих до складу компонентів, а також невисока калорійність і легкість, що дозволяє наситити шлунок, не перевантажуючи його.
На підготовку подібного частування ви витратите не більше години, на закупівлю продуктів теж не доведеться витрачати багато грошей, так що вигідне це блюдо у всіх можливих сенсах.
- Пряні коріння разом з цибулею моєму під проточною водою, очищаємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою, після чого ставимо ємність на включену конфорку.
- Як тільки закипить вода – присмачуємо вміст каструлі сіллю, приправою і варимо продукти до тих пір, поки цибуля не розм’якне.
- Цвітну капусту акуратно розбираємо на суцвіття (при бажанні, ви можете їх подрібнити, а й цілком вони чудово виглядають в супі).
- Кабачки і моркву чистимо, промиваємо у воді, трьом на тертці (бажано використовувати прилад із середніми отворами, як варіант – для подрібнення можна скористатися кухонним комбайном).
- Часник звільняємо від лушпиння, моєму, довільно подрібнюємо.
- Коли цибуля розм’якне – витягаємо його з каструлі, теж саме робимо і з провареними запашними корінням.
- Замість корінців і цибулі в каструлю всипаємо по черзі, в подрібненому вигляді, морква, кабачки, часник, суцвіття капусти. Варимо продукти до готовності.
- Моєму кріп, відрізаємо стебла, після – зелень дрібно нарізаємо.
9. За 2-3 хвилини до фіналу варіння, додаємо в каструлю нарізану зелень.
10. Після готування даємо овочевого супу буквально кілька хвилин, щоб юшка встигла увібрати в себе аромати зелені, спецій і овочів, а потім розливаємо його по красивих порційних тарілках і подаємо з нежирною сметаною до столу.
Суп картопляний з цвітної капусти з кабачком
Зробити суп з кабачків і цвітної капусти більш ситним допоможе картопля. Цей традиційний для перших страв інгредієнт додасть вашому частування поживності, а з огляду на, що готувати овочевий суп з кабачками ми будемо не на простій воді, а на ароматному курячому бульйоні, то смакові якості частування будуть просто поза конкуренцією.
Складові
- Картопля – 2-3 шт .;
- Цвітна капуста – 200-300 г;
- Помідор – 1 шт .;
- Курячий бульйон – 2-3 л;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Зелень – за смаком;
- Кабачок – 1 шт .;
- Чорний перець мелений – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Морква – 1 шт.
Приготування овочевого супу з картоплею, капустою і кабачками
- Варимо окремо курячий бульйон, потім висипаємо в нього картоплю, нарізану дрібними або середніми кубиками.
- Після – додаємо кабачок, подрібнений так само, як і картопля.
- З капусти вибираємо суцвіття, перекладаємо їх в суп.
- Трьом на крупній тертці свіжу моркву, висипаємо отриману масу в каструлю.
- Нарізаємо томати кубиками, перець – очищаємо від зерен, дрібно ріжемо, відправляємо нарізку в овочевий суп.
Овочі класти в картопляний суп потрібно практично одночасно, але в тому порядку, який описаний вище.
- Коли картопля звариться – блюдо посипаємо рубаною зеленню, всипаємо для смаку мелений перець і сіль.
- Чекаємо, поки вітамінний суп закипить – і вимикаємо плиту.
- Даємо йому пару хвилин настоятися, потім розливаємо по порціях і подаємо до столу.
Секрети смачного овочевого супу з капустою і кабачками
Зварити ароматний суп зі свіжими овочами просто, але навіть в такій доступній кулінарної технології є свої секрети і особливості. Завдяки оригінальними рецептами, ви можете змінювати в складі страви будь-які інгредієнти і, тим самим, коригувати його смак.
Що і чим замінити, як красиво подати і який консистенції блюдо краще зробити – читайте далі.
- Цвітну капусту в рецепті запросто можна замінити білокачанної.
- Замість курячого бульйону за основу для супу можна взяти будь-який інший м’ясний або овочевий бульйон.
- Спеції та зелень завжди додаються на розсуд господині. Якщо ви не любите пряний смак, а зелень вам тільки заважає, то можете їх зовсім не класти.
- Приготувати овочевий суп, хоча б раз, потрібно обов’язково у вигляді супу-пюре. Така консистенція робить блюдо ніжним, м’яким і легким, як пушинка, тому є його можуть, як дорослі, так і діти.
Щоб зварити суп-пюре з кабачків з капустою – потрібно очищені нарізані овочі залити окропом і протушкувати на сковороді. Потім тушковану масу варто перекласти в блендер, пюрировать її (тобто зробити однорідною), після чого перелити в каструлю, до готовності проварити і з дрібно рубаною зеленню подати на стіл.
5. У суп, при бажанні, додається тертий твердий сир, а також молоко, але ці інгредієнти більше підходять для приготування овочевого супу-пюре.
6. Подавати готовий суп найкраще з грінками, свіжим хлібом, сухариками, сметаною або зеленню.
Ось такий він смачний і простий суп з кабачками і капустою. Це вишукане блюдо, безсумнівно, сподобається вашим домочадцям, та й вам самій воно припаде до душі. Адже при мінімумі витрат ви зумієте швидко зробити апетитне частування, нагодувати яким зумієте всіх і кожного.
Смачного!