Як приготувати яблучну аджику з помідорами

Аджика з помідорами і яблуками
Спека в вересні змінюється осінньою прохолодою, однак у господинь вона – в самому розпалі: час подбати про зимових запасах. Варення, желе і компоти вже стоять на полицях в погребі стрункими рядами, але на них ще залишилося місце для гострого ласощі – аджики з яблуками і помідорами. З її приготуванням легко впорається навіть починаюча господиня, яка бажає порадувати своє сімейство.

Рецепти аджики стряпухи передають з покоління в покоління як велику коштовність. Так воно так і є, адже ця спекотна закусочка з пікантним смаком літа здатна розтопити навіть найхолодніше чоловіче серце. Її можна вживати і як салат, і додавати в борщі для гостроти, і класти на хліб, заїдаючи оселедець. Взимку, в люту холоднечу, вона буде в самий раз: насичена перчиком, вона розжене кров і допоможе організму зігрітися.

Головна складова цього зимового ласощі – стиглі томати. Це, так би мовити, – класика. Ми ж пропонуємо зайнятися приготуванням на зиму аджики з яблуками і помідорами саме по тому особливим рецептом, яким здавна користувалися наші бабусі. З яблук і помідорів вона виходить не дуже гостра, але зате дуже ароматна. Загалом, гурмани оцінять …

Як приготувати яблучну аджику з помідорами

соус сімейний

Цей невигадливий рецепт розрахований на велику сімейну порцію. Звідси – і назва. Звичайно, при необхідності можна переполовинити кількість продуктів. Але краще не скупитися і зробити нашій гострою закусочкі з помідор та яблук побільше – щоб було чим з друзями поділитися.

Складові

  • Червоні помідори – цілих 5 кг
  • Яблука – 2 кг
  • Морквина – 2 кг
  • Стручки солодкого перцю – 2 кг
  • Перець пекучо-вогненний – 300 г
  • Часник – 300 г
  • Масло соняшнику – близько 1 л
  • Сіль – приблизно 2-3 стол. ложки

Приготування

  1. Овочевий набір, а також яблучка слід перемити і перебрати, вирізаючи всі підозрілі місця.
  2. Морквину чистимо, у перчика виймаємо нутрощі, знімаємо з часнику шкірку.
  3. Яблука нам потрібно поділити на четвертинки, видаливши кісточки і жорсткі перетинки.Інгредієнти для приготування аджики з яблук і помідорів
  4. Наступний етап – подрібнення всього вище перерахованого за допомогою м’ясорубки.
  5. Озброївшись ложкою, заважаємо все.
  6. Тепер солимо отриману овочеву кашку і присмачуємо маслом.
  7. На слабкому вогні і щільно закрита кришкою, вона тужить не менше 2 годин. Ми її не чіпаємо, тільки заважаємо іноді все тієї ж ложкою.
  8. Як тільки наша аджика з яблуками і помідорами увариться, швиденько розіллємо її в стерильні банки «під кришку».

Поради кухарчуком

  • Найкраще брати яблучка покіслее, ідеально – Антонівку, але якщо такої немає – інший сорт, проте ні в якому разі не солодкий, інакше отримаємо зовсім інший смак;
  • Щоб позбутися від шкірки на томатах, їх заливаємо окропом і тримаємо в ньому 3-5 хвилин. Однак процес видалення шкірки з такої кількості помідорів – довгий і виснажливий, так що вже краще залишити все як є;
  • Ложку для розмішування найкраще брати дерев’яну, так як вона не нагрівається;
  • банки після закочування поспішаємо укутати чимось тепленьким – хай вміст «дійде».

Соус «Здрастуй, осінь!»

Цей спосіб простий донезмоги, а результат – ароматна аджика – те, що треба! Головне – все робити послідовно і не поспішаючи.

Складові

  • Помідори – 2,5 кг
  • Яблука Антонівка – 1 кг
  • Морквина – 1 кг
  • Болгарський перчик – 1 кг
  • Пекучий перець – 3 стручки
  • Часникова маса – 200 г
  • Цукор-пісок – рівно 1 стаканчик
  • Масло соняшнику – 1 стакан
  • сіль

Приготування

  1. Все моєму і, що потрібно, чистимо.
  2. У яблуках і перці – серцевину геть.
  3. Перетворюємо овочі в кашу за допомогою м’ясорубки.Аджика з яблуками і помідорами - домашній покроковий рецепт
  4. Окремо подрібнити «гостреньке», в даному випадку часник з перцем.
  5. Ємність, заповнену овочевий кашею з додаванням яблук ставимо на вогонь і тушкуємо-паримо близько 1 години, не забувши накрити кришкою. Вогонь, звичайно ж, повинен бути повільний.
  6. Під кінець в ароматне вариво додаємо перець, а разом з ним – і часничок. Гостра аджика з яблуками на зиму готова!

Мамина аджика

Складові

  • Соковиті помідорчики – 2,5 кг + –
  • Морква невелика – 1 кг + –
  • Болгарський перець червоний – 1 кг + –
  • Антонівка – 1 кг + –
  • Пекучий перець – близько 100 г + –
  • Часник – чотири середніх головки + –
  • Цукор – трохи менше склянки + –
  • Рослинна олія – ​​1 стакан + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

Найсмачніша – мамина їжа, тому що пахне дитинством. Все, що вона готує, смачно і просто, а значить, і у нас вийде, в тому числі і аджика!

  • Овочі переробляємо так, як в попередньому випадку.
  • Часник потрібно перекрутити в окрему посудину – його будемо додавати в останню чергу.
  • Ставимо на вогонь ємність, в яку перекрутили томати і яблука разом з морквою і перцями. Тушкуємо все протягом години, не забуваючи про регулярне помішуванні, щоб аджика наша не пригоріла.
  • Далі заправимо маслом, підсолодимо, посолити і будемо мучити на малому вогні ще годинку, не менше.
  • За 10 хвилин до кінця процесу кладемо часник і перемішуємо.
  • Готову страву – в банки.

Скориставшись хоча б одним із запропонованих рецептів приготування ароматної аджики з яблуками, можна забезпечити свою сім’ю на зиму гострої вітамінної закускою, яка зігріє в мороз і нагадає про літо.