Як приготувати фунчозу з курочкою

funchoza-s-kuricej-prostoj-recept
Важко не погодитися з твердженням, що азіати здатні готувати смачні та оригінальні страви з найдоступніших інгредієнтів. Незвичайно тоненька крохмальна локшина фунчоза з куркою рецепт приготування має дуже простий, та й часу традиційна китайська кухня забирає зовсім небагато. Головна умова – це приготування на сильному вогні з усіма необхідними спеціями і, бажано, в автентичній сковороді з вузьким дном під назвою вок.

Китайська фунчоза з куркою на сковороді

Азія представляється нам прекрасною і загадковою в усіх відношеннях. І переглядаючи різні пости з фото з тих країв, так хочеться хоч на трохи зануритися в ту казкову атмосферу. Найпростіше – влаштувати будинку вечір в китайському стилі, зробивши своїми руками дуже смачне гаряче блюдо з «кришталевої» локшини і ніжного курячого філе. А наш покроковий рецепт вам в цьому допоможе.

Готуємо традиційну локшину Китаю з курочкою на сковорідці

Складові

  • Скляна локшина «Фунчоза» – ½ упаковки;
  • Морковина велика – 1 шт .;
  • Червоний ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • М’ясо курки безкісткове – 220 г;
  • Часник свіжий – 15-20 г;
  • Соус соєвий – 40-45 мл;
  • Приправа китайська «П’ять спецій» – 1/3 ч.л .;
  • Кунжутні підсмажені насіння – 10 г;
  • Олія кунжутна – 30 мл.

Як смачно приготувати фунчозу з куркою

  1. Нарізаємо куряче філе тонкими подовженими скибочками і обсушуємо їх на серветці.
  2. Ріпчасту цибулю і морковіни чистимо і шаткуємо тонкою соломкою. Кращий варіант для нарізки моркви – терка роко, а для цибулі – терка-шинкування.
  3. Фунчозу слід підготувати заздалегідь, витримавши її 5 хвилин в окропі під кришкою, а потім відкинувши на друшляк.
  4. Ставимо прогріватися на максимальному вогні сковороду, заливаємо в неї кунжутне масло, а через пару хвилин всипаємо лушпиння соломку, яку слід смажити не більше 2-х хвилин.
  5. Потім закидаємо в сковорідку курячі скибочки і продовжуємо підготовку ще 8 хвилин, постійно перемішуючи.
  6. Далі відправляємо до складу страви морквину, а ще через 4 хвилини – локшину. Все перемішуємо, засікаємо ще 2 хвилини і вимикаємо.
  7. У гаряче блюдо засипаємо все спеції, соус соєвий, перетертий часник, кунжут і, при бажанні, подрібнену зелень. У такому вигляді локшину з куркою потрібно настояти під закритою кришкою 5 хвилин і можна подавати до столу.

Смачна фунчоза з курячим фаршем

Як смачно зробити локшину фунчозу з курячим фаршем

Складові

  • Курячий фарш – 200 г + –
  • Вода окріп – 50-70 мл + –
  • Морква – 1/3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 головки + –
  • Томатна паста – 1 ст.л. + –
  • Фунчоза – 1/2 пачки + –
  • Гострий перець – 1/4 ч.л. + –
  • Чорний перець – 1/4 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. + –
  • Кріп – 1 ст.л. + –

Як зробити смачну китайську фунчозу з куркою

  1. Цибулину ріпчасту дрібненько кришимо кубиками і відправляємо обсмажувати в маслі на розпеченій сковорідці при середній температурі.
  2. Через 2-3 хвилини, коли цибулька стане золотим, відправляємо до нього натерту дрібною стружкою моркву і страхуємо овочі 3 хвилини, перемішуючи їх, щоб не пригоріли.
  3. Коли пасеровку буде готова, додаємо до овочів томатну пасту, вливаємо стопку води і перекладаємо фарш, розбиваючи його на дрібні грудочки. Гасити курячу масу слід 7 хвилин до випаровування води.
  4. Тим часом заливаємо гарячою водою фунчозу, щоб локшина була втоплена в рідини повністю, і засікаємо час, вказане в інструкції на упаковці. Коли скляні «макарони» стануть м’якими, перекидаємо їх в сковороду до овочів і фаршу.
  5. Тепер страву можна підсолити за смаком і приправити перцем. Перемішуємо весь склад і вимикаємо конфорку.
  6. У гаряче блюдо всипаємо кріп і під кришкою наполягаємо фунчозу з фаршем 2 хвилини.

Фунчоза з курячим філе з соусом «Теріякі»

Якщо вам коли-небудь доводилося куштувати класичне блюдо японської кухні «Лапша терияки з курочкою», то ви напевне захочете обзавестися рецептом цього смачного частування, щоб повторити гурманське задоволення в домашніх умовах.

Як приготувати фунчозу з курячим м'ясом і соусом теріякі

Складові

  • Фунчоза локшина – 0,25 кг;
  • Філе куряче – 1 грудка;
  • «Теріякі» соус – 0,5 склянки;
  • Червоний перець болгарський – 1 великий плід;
  • Лук-ріпка – 120-140 г;
  • Морковина середня – 1 шт .;
  • Часникова головка – ½ шт .;
  • Імбирний свіжий корінь – 40 г;
  • Петрушки свіжої зелень – 1 пучок;
  • Приправа «Орегано» – ¼ ч.л .;
  • Насіння кунжутне – 2 ст.л .;
  • Масло соняшнику або оливи – 1-2 стопки;
  • Приправа «Суміш перців» – 1 ч.л.

Як готувати фунчозу з куркою

  1. Куряче м’ясо відокремлюємо від грудної кісточки, промиваємо, сушимо паперовим рушником і ріжемо тонкими подовженими смужками. Скибочки перекладаємо на серветку, щоб до моменту смаження м’ясо було просушеним.
  2. Пучок локшини кулінарними ножицями розрізаємо на 2-3 частини, щоб не була занадто довга, і заливаємо окропом. Кип’ятити фунчозу не потрібно, а просто заварюємо її під кришкою 3-5 хвилин, як вказано на етикетці. Після закінчення зазначеного періоду перекидаємо китайські «макарони» на друшляк і залишає стікати.
  3. Все помиті і почищені овочі і коріння, в тому числі імбир і часник, нарізаємо дуже тонкою соломкою.
  4. Запалюємо на плиті сильний вогонь і ставимо на прогрів вок, вливши в нього 2-3 ст.л. масла.
  5. Як тільки піде димок, завантажуємо в сковороду спочатку м’ясо, смажимо його 4 хвилини до першого рум’янцю, а потім всипаємо до курки подрібнений часник з імбиром. Готуємо всі швидко, постійно перемішуючи інгредієнти.
  6. Через пару хвилин додаємо в блюдо цибулю і моркву. Продовжуємо обсмажування 3 хвилини, а потім вводимо до складу страви перцеву соломку.
  7. Як тільки овочі стануть м’якими, засипаємо в вок орегано, перцевий порошок і подрібнену петрушку, а також вливаємо соус теріякі.
  8. Все змішуємо, готуємо ще 2 хвилини, потім з’єднуємо з локшиною і вимикаємо вогонь.

Блюдо готове! Подавати «Локшину терияки» потрібно в гарячому вигляді, посипавши кунжутним насінням. Як ви встигли помітити, фунчоза з куркою, який рецепт не візьми, готується досить швидко і зовсім нескладно.