Умільці з різних куточків світу протягом багатьох століть не покладаючи рук придумували різні варіації цього традиційного для багатьох страви. Завдяки чому у нас завжди є можливість здивувати домочадців чимось оригінальним.
Наприклад, наш рецепт з фото навчить вас готувати ажурні млинці з окропом на молоці. Таке тісто виходить неймовірно ніжним, самі млинці просто тануть у роті, а вид їх інтригує і привносить різноманітність в сімейний сніданок.
Млинцева кулінарія далеко не є демонстрацією вищого рівня кухарський підготовки. Зазвичай у кожної господині в рукаві є свій козирний рецепт, який вже відпрацьований до автоматизму, і млинці завжди виходять як зазвичай ситними, і навіть смачними, але все ж самими звичайними і вже що приїлися до неможливості.
У таких випадках домашні млинцеві майстрині починають задаватися питанням, ну чому ж таким незвичайним і креативним здивувати свого судженого і дрібних хуліганів? І навіть переривають всі можливі кухарські книги в надії знайти щось таке, особливе. Знайома ситуація, чи не так?
Милі дами, наші рецепти покликані вирішити ваші турботи одним махом. Неймовірно смачні і цікаві ажурні млинці з окропом безумовно зацікавлять ваше сімейство, як мінімум своїм неперевершеним виглядом, і як максимум новим найкращим смаком, який тільки ви могли б собі уявити.
Мереживні млинці на молоці – окропі
Складові
- Кефір – 1 літр + –
- Сода – 7 г або 1/2 ч.л. + –
- Молоко – 2 склянки + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Цукор – 5 ст.л. + –
- Сіль – 1-2 ч.л. + –
- Борошно пшеничне в / с – 12-15 ст.л. + –
- Рослинна олія – 1/4 склянки + –
Як зробити ажурні заварні млинці
Рецепт цей досить простий, але в теж час нетривіальний, оскільки приготоване за класичним опису тісто ми ще будемо заварювати, щоб домогтися ніжності і ажурности млинчиків.
- Спочатку замішані звичайне млинцеве тісто на кефірі. Для цього в поглибленої ємності змішуємо міксером кефір кімнатної температури з яйцями, просіяного двічі борошном, цукром, сіллю і содою, яку не варто гасити, так як вона буде погашено кефіром в самому млинцевому складі, утворюючи багато необхідних нам бульбашок.
- Тепер найголовніший момент. Молоко доводимо до кипіння і відразу ж, не давши йому охолонути, вливаємо в тісто при безперервному міксерному збиванні.
- Тепер залишилося ввести в масу масло, знову все перемішуємо і приступаємо до смаження млинців, але не традиційним способом, а оригінальним малювальним.
- Для цього тісто заливаємо в пляшку, проробляємо дірочку в пробці і малюємо на сковорідці будь-які малюнки, на які у вас вистачить навичок і вміння.
Млинці виходять тоненькими, дірчастими, золотистими і при грамотному малюванні дуже красивими, прямо ювелірними. Для такої краси найкраще підійде солодкий шоколадний або апельсиновий соус, рецепти яких ви знайдете на нашому сайті.
- Як приготувати апельсиновий соус для млинців
- Як зробити шоколадний соус для млинців
- Незвичайний апельсиновий соус
Заварні мереживні млинці на окропі
Не дарма кажуть, що все нове – це добре забуте старе. Це ж відноситься до кулінарії.
Якщо хочеться урізноманітнити десертне меню, то краще за все звернутися до анналів історії і до рецептів наших бабусь. Ажурні млинці на заварний тесті на кислому молоці – яскравий тому приклад.
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 210 г;
- Кисле молоко – 1 стакан;
- Коньяк або горілка – 1 ст.л .;
- Сік яблучний освітлений – 1 стакан;
- Вода окріп – 270 мл;
- Яйця 1 категорії – 3 шт .;
- Цукровий пісок – 1 ст.л .;
- Сода – ¼ – ½ ч.л .;
- Соняшникова олія – 50 мл .;
- Сіль – ½ ч.л .;
Як зробити заварні мереживні млинці
- Борошно для заварного тесту беремо не всю, що заявлена в інгредієнтах, а лише 150 г, заливаємо її окропом (1 стакан) і вимішати до однорідності, щоб не було грудочок. Повинна вийти в’язка, гладка і ніжна маса.
- Поки тісто остигає, ми зіб’ємо міксером яйця з цукром, а потім влити до них кисле молоко або кефір і масло, а також додамо залишки борошна, цукор і сіль. Збивати масу слід до однорідного стану рідкого тіста.
- Після цього змішуємо заварне і яєчно-молочну тісто разом і збиваємо до однорідної маси.
- Після цього заливаємо в отриману масу яблучний сік і коньяк, і знову збиваємо міксером. Якщо тісто надто густе, то можна додати ще 50-70 г води.
- Після цього отримане трохи густуватої млинцеве тісто залишаємо на півгодини в теплі, накривши кришкою.
- Через відведений час можна приступати до випічки млинців. Тісто для цього заливаємо в кондитерський шприц, або поліетиленовий пакет, виконавши в ньому дрібну дірочку, і на гарячій сковороді виписуємо млинцеві візерунки.
Таких ніжних і смачних млинців ви не пробували ніколи. Млинці виходять не солодкими, тому до них можна подати як солодкі крем або згущене молоко, так і паштет, сир-крем, сметану або будь-який інший соус на ваш смак.
Ажурні млинці з окропом на заварний тесті виходять особливо еластичними, і таке тісто найбільш підійде для кулінарного малювання. Саме тому з таким замісом до захоплюючої готуванні можна залучити навіть дітей, адже млинці НЕ будуть рватися, а виготовлені своїми руками «їстівні малюнки» припадуть малечі до душі.