Як приготувати ажурні млинці на молоці з окропом

Ажурні млинці на молоці з окропом
Умільці з різних куточків світу протягом багатьох століть не покладаючи рук придумували різні варіації цього традиційного для багатьох страви. Завдяки чому у нас завжди є можливість здивувати домочадців чимось оригінальним.

Наприклад, наш рецепт з фото навчить вас готувати ажурні млинці з окропом на молоці. Таке тісто виходить неймовірно ніжним, самі млинці просто тануть у роті, а вид їх інтригує і привносить різноманітність в сімейний сніданок.

Млинцева кулінарія далеко не є демонстрацією вищого рівня кухарський підготовки. Зазвичай у кожної господині в рукаві є свій козирний рецепт, який вже відпрацьований до автоматизму, і млинці завжди виходять як зазвичай ситними, і навіть смачними, але все ж самими звичайними і вже що приїлися до неможливості.

У таких випадках домашні млинцеві майстрині починають задаватися питанням, ну чому ж таким незвичайним і креативним здивувати свого судженого і дрібних хуліганів? І навіть переривають всі можливі кухарські книги в надії знайти щось таке, особливе. Знайома ситуація, чи не так?

Милі дами, наші рецепти покликані вирішити ваші турботи одним махом. Неймовірно смачні і цікаві ажурні млинці з окропом безумовно зацікавлять ваше сімейство, як мінімум своїм неперевершеним виглядом, і як максимум новим найкращим смаком, який тільки ви могли б собі уявити.

Мереживні млинці на молоці – окропі

Як приготувати ажурні млинці на молоці з окропом

Складові

  • Кефір – 1 літр + –
  • Сода – 7 г або 1/2 ч.л. + –
  • Молоко – 2 склянки + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Цукор – 5 ст.л. + –
  • Сіль – 1-2 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 12-15 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1/4 склянки + –

Як зробити ажурні заварні млинці

Рецепт цей досить простий, але в теж час нетривіальний, оскільки приготоване за класичним опису тісто ми ще будемо заварювати, щоб домогтися ніжності і ажурности млинчиків.

  1. Спочатку замішані звичайне млинцеве тісто на кефірі. Для цього в поглибленої ємності змішуємо міксером кефір кімнатної температури з яйцями, просіяного двічі борошном, цукром, сіллю і содою, яку не варто гасити, так як вона буде погашено кефіром в самому млинцевому складі, утворюючи багато необхідних нам бульбашок.
  2. Тепер найголовніший момент. Молоко доводимо до кипіння і відразу ж, не давши йому охолонути, вливаємо в тісто при безперервному міксерному збиванні.
  3. Тепер залишилося ввести в масу масло, знову все перемішуємо і приступаємо до смаження млинців, але не традиційним способом, а оригінальним малювальним.
  4. Для цього тісто заливаємо в пляшку, проробляємо дірочку в пробці і малюємо на сковорідці будь-які малюнки, на які у вас вистачить навичок і вміння.

Ажурні млинці на молоці з окропом - покроковий рецепт

Млинці виходять тоненькими, дірчастими, золотистими і при грамотному малюванні дуже красивими, прямо ювелірними. Для такої краси найкраще підійде солодкий шоколадний або апельсиновий соус, рецепти яких ви знайдете на нашому сайті.

  • Як приготувати апельсиновий соус для млинців
  • Як зробити шоколадний соус для млинців
  • Незвичайний апельсиновий соус

 

Заварні мереживні млинці на окропі

Не дарма кажуть, що все нове – це добре забуте старе. Це ж відноситься до кулінарії.

Якщо хочеться урізноманітнити десертне меню, то краще за все звернутися до анналів історії і до рецептів наших бабусь. Ажурні млинці на заварний тесті на кислому молоці – яскравий тому приклад.

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 210 г;
  • Кисле молоко – 1 стакан;
  • Коньяк або горілка – 1 ст.л .;
  • Сік яблучний освітлений – 1 стакан;
  • Вода окріп – 270 мл;
  • Яйця 1 категорії – 3 шт .;
  • Цукровий пісок – 1 ст.л .;
  • Сода – ¼ – ½ ч.л .;
  • Соняшникова олія – ​​50 мл .;
  • Сіль – ½ ч.л .;

Заварні мереживні млинці на окропі

Як зробити заварні мереживні млинці

  1. Борошно для заварного тесту беремо не всю, що заявлена ​​в інгредієнтах, а лише 150 г, заливаємо її окропом (1 стакан) і вимішати до однорідності, щоб не було грудочок. Повинна вийти в’язка, гладка і ніжна маса.
  2. Поки тісто остигає, ми зіб’ємо міксером яйця з цукром, а потім влити до них кисле молоко або кефір і масло, а також додамо залишки борошна, цукор і сіль. Збивати масу слід до однорідного стану рідкого тіста.
  3. Після цього змішуємо заварне і яєчно-молочну тісто разом і збиваємо до однорідної маси.
  4. Після цього заливаємо в отриману масу яблучний сік і коньяк, і знову збиваємо міксером. Якщо тісто надто густе, то можна додати ще 50-70 г води.
  5. Після цього отримане трохи густуватої млинцеве тісто залишаємо на півгодини в теплі, накривши кришкою.
  6. Через відведений час можна приступати до випічки млинців. Тісто для цього заливаємо в кондитерський шприц, або поліетиленовий пакет, виконавши в ньому дрібну дірочку, і на гарячій сковороді виписуємо млинцеві візерунки.

Таких ніжних і смачних млинців ви не пробували ніколи. Млинці виходять не солодкими, тому до них можна подати як солодкі крем або згущене молоко, так і паштет, сир-крем, сметану або будь-який інший соус на ваш смак.

Ажурні млинці з окропом на заварний тесті виходять особливо еластичними, і таке тісто найбільш підійде для кулінарного малювання. Саме тому з таким замісом до захоплюючої готуванні можна залучити навіть дітей, адже млинці НЕ будуть рватися, а виготовлені своїми руками «їстівні малюнки» припадуть малечі до душі.