Іноді так хочеться вразити улюблених чимось незвичайним, і каву в ліжко з оригінальною, красивою випічкою стане тим самим приємним сюрпризом. І сьогодні я розповім, як приготувати смачні, тонкі ажурні млинці на молоці свіжому і кислим, з дріжджами і заварні, а рецепт з фото стане вашим провідником. Для створення гарної випічки нам буде потрібно кондитерський шприц або пляшка з дірочкою в кришці, щоб ми могли в прямому сенсі малювати тестом на сковороді.
Головним правилом в нашій художньої кулінарії є склад тесту, адже саме від його якості залежить успіх наших млинцевих шедеврів.
- По-перше, тісто має бути в міру рідким, щоб млинці не вийшло надмірно товстими, а виглядали по-справжньому ажурними.
- По-друге, тісто для малювання має бути в міру густим, щоб наш малюнок не розтікся, утворюючи неапетитну пляму.
- По-третє, смак млинців – це, мабуть, одна з пріоритетних задач. Адже, як відомо, дорога до серця представників сильної статі пролягає через шлунково-кишковий тракт. Саме тому до вибору рецепта слід підійти грунтовно.
Наука про те, як спекти красиві, тонкі, смачні млинці на молоці не так вже й складна. Як стверджують досвідчені господині-кулінаркі, найкраще тісто виходить на кислому молоці, або з додаванням дріжджів. Що ж, щоб не бути голослівними, випробуємо і той, і інший рецепт.
Ажурні дріжджові заварні млинці на молоці
Здавалося б, «дріжджове» і «заварне» тісто – це два абсолютно несумісних поняття. Але тільки не в нашому випадку. Цей унікальний рецепт дозволить нам приготувати цілу дюжину ажурних тонких, і дуже смачних млинців, як з оригінальними малюнками, так і з апетитними добавками.
Складові
- Яйце куряче – 2 шт .;
- Борошно пшеничне – 6 ст.л .;
- Дріжджі сухі – 2 ч.л. без гірки;
- Молоко – 1 ст .;
- Цукровий пісок – 1 ст.л .;
- Олія соняшникова – 2 ч.л .;
- Сіль екстра – ½ ч.л .;
Приготування ажурних млинців
- Оскільки мій рецепт передбачає наявність дріжджів, то і починати підготовку тесту ми будемо з опари. Для цього в ½ склянки підігрітого до 37оС молока розводимо дріжджі з цукром і сіллю і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб дріжджові гриби розійшлися.
- Через потрібний час вбиваємо в молоко яйця і гарненько розмішуємо їх, щоб білок і жовток добре перемішалися в однорідну фракцію.
- Борошно для приготування млинців обов’язково потрібно просіяти двічі, щоб пшеничне пил переповнилася киснем максимально. І вже після цього, не припиняючи роботу міксера, вводимо в борошно молочно-яєчну масу з дріжджами і збиваємо все до однорідної структури.
- Тепер тесту необхідно півгодини відстоятися в тепленьке містечку, щоб воно піднялося.
- Після цього молоко, що залишилося необхідно закип’ятити і ошпарити їм піднялося тісто. Швиденько все перемішуємо, переливаємо тісто в пляшку або в кондитерський шприц і невідкладно починаємо випічку ажурних млинчиків. Тут вже можна пускати в хід всю свою фантазію і навички художника.
Досить оригінальний і простий спосіб порадувати своїх домашніх красивими «кучерявими» блинками. Для діточок можна спробувати зробити звірят або написати тестом їх ініціали, вийдуть такі іменні млинці. До таких ювелірним млинців найкраще підійде апельсиновий сироп, рецепт якого ви зможете знайти на цьому ж сайті.
Як приготувати млинці з апельсиновим сиропом
Мереживні млинці з дірочками на кислому молоці
Масляна Екзотична кухня Млинці Зберігаємо 48 годин
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Молоко – 250 мл + –
- Борошно пшеничне в / с – 4 ст.л + –
- Крохмаль картопляний або кукурудзяний – 2 ст.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цукровий пісок або пудра – 1 ½ ст.л. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Сіль – • ½ чайної ложки + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Даний рецепт тонких мереживних млинчиків з фото стане справжньою знахідкою для дітей, які так хочуть порадувати маму на 8 березня. Чи не забруднивши кухню, не вдаючись до допомоги міксера і інший побутового начиння, такий як блендер, ми зможемо своїми руками в домашніх умовах приготувати тонкі, смачні ажурні млинці в пляшці.
В горлечко пляшки вставляємо лійку і через неї вводимо в ємність просіяне борошно, крохмаль, цукор, сіль і трясемо пляшку, щоб сухі компоненти перемішалися.
Тепер також через воронку вводимо в пляшку яйця, допомагаючи їм протекти за допомогою тонкої палички, коктейльної трубочки або просто проткнув виделкою жовток.
Потім заливаємо молоко, масло, закриваємо бутель кришкою і гарненько трясемо її, щоб суха суміш повністю перемішалися з рідиною, не утворюючи грудочок.
Після цього тесту необхідно дати 20-30 хвилин відстоятися. Якщо ви використовуєте просту пляшку, то в цей час ми зробимо подобу кондитерського шприца.
Зробити Пирскавка з пластикової тари можуть всі від малого до великого, потрібно лише виконати шилом маленьку дірку в кришці, ось і готовий наш рисувальний апарат. Або ви можете використовувати спортивну бутель з дозатором.
Через певний час на розпечену і змащену маслом сковорідку наносимо ажурний малюнок серця, сіточку або квіточки і чекаємо, поки млинець пропечеться. Потім дуже акуратно перевертаємо його на іншу сторону і смажимо до готовності.
В даному занятті головне вправність. Але вже через 2-3 млинчика, ви зможете отримати відмінні ажурні млинці на молоці.