Сучасні господині знають ціну часу і намагаються використовувати його раціонально, щоб залишилася пара вільних хвилин на себе і на близьких. Давайте я розповім вам, як шинкувати білокачанну капусту на шатківниці, що допоможе максимально скоротити процес її попередньої підготовки і подрібнення. Вас більше ніколи не буде бентежити питання про те, як же порізати капусту при приготуванні борщу, квашеної капусти, салатів або інших страв з неї.
Для тих, хто вважає за краще використовувати класичний кухонний ніж для подрібнення капусти, може скористатися моїм майстер-класом по нарізці капусти довгою соломкою.
Як правильно різати капусту соломкою
Сьогодні ми будемо вчитися користуватися всілякими кухонними пристосуваннями, в тому числі і ручної шинковкой, вибір яких в сучасних магазинах величезний, і які допомагають швидко і без праці зробити нарізку будь-яких овочів, а так же капусти.
Як правильно шинкувати білокачанну капусту
Чим би ви не користувалися для подрібнення цього овоча, слід дотримуватися правил безпеки:
- Ніж використовуйте з довгим лезом і зручною нековзною рукояткою.
- Міцно утримуйте качан при шатківниці НЕ подушечками пальців, а всієї пензлем, і стежте за положенням пальців, щоб уникнути порізів.
Інструменти для шинкування білокачанної капусти
Спеціальний топірець
Являє собою пристосування з пластиковою ручкою і металевою пластиною, оснащеної кількома гострими лезами. Шинкувати за допомогою цього приладу рекомендується поперек волокон. Можливість поранитися при використанні топірця зведена до мінімуму, досить мати лише невелику вправність, щоб швидко подрібнити качан капусти.
Кухонний комбайн (блендер)
У комплект практично будь-якого такого помічника входить спеціальний диск для шинкування. Капусту необхідно попередньо розрізати на частини і видалити качан, а потім покласти підготовлений овоч в спеціальну колбу і натиснути кнопку. Весь цей процес займає лічені хвилини.
Ручна шинкування (терка)
Є найбільш простим і доступним кухонним гаджетом, за допомогою якого можна досить швидко і легко порубати білокачанна овоч. Попросту кажучи, це овочерізка з різними спеціальними вставками для шинкування капусти, нарізки її соломкою або кубиками. Бувають і дерев’яні терки старішого «покоління», але принцип їх роботи той же.
Пропоную вам в скарбничку майстер-клас по нарізці капусти квадратиками звичайним ножем на той випадок, якщо під руками не виявилося терки.
Якщо ви є щасливими володарями або спадкоємцями ручної шинкування, я готовий покроково розповісти і показати за допомогою фото та відео, як використовувати чудо-овощерезку.
Як правильно нашаткувати капусту на шатківниці
Кухонні важливі дрібниці
Дмитро ВашарінСтатьі автора
Складові
- Капуста білокачанна – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Вимитий попередньо і очищений від верхніх зіпсованих листя овоч розрізаю на 4 частини. Шинкувати можна прямо на обробній дошці або взяти якусь підходящу ємність і встановити туди тертку.
Головне, щоб вона стійко стояла, під щоб ви не подрібнювали капусту. Тримайте шатківницю вільною рукою, а робочої безпосередній шаткують.
Починаємо подрібнювати капусту, переміщаючи її по насадці і рухаючись в одному напрямку – зверху вниз.
Використовуючи ось таку вставку з маленькими ножами ми отримуємо майже капустяну крихту, яка прекрасно підійде для приготування як перших страв, так і салатів.
Якщо ж замінити цю вставку на безножевую, то ви зможете без праці нашаткувати капусту для квашення або соління.