Цей знаменитий салат з філе птиці, помідори черрі і пікантним соусом з яєчних жовтків і лимонного соку люблять практично всі. Але найбільше запитань зазвичай викликає курка для цезаря: як готувати на сковороді, в духовці і іншими способами птицю, щоб вийшло як в ресторані? Давайте розберемося: чи є якісь особливі секрети в підготовці «правильного» м’яса птиці або ж справа тут в чомусь іншому?
Правильна курка для цезаря: рецепт смаження на сковороді
Складові
- Філе курки – 2 шт. + –
- Оливкова олія – скільки піде + –
- Чорний мелений перець – за бажанням + –
- Сіль – за смаком + –
Як правильно обсмажити курку для цезаря на сковороді
Багато хто думає, що курка для цього популярного салату повинна готуватися якимось особливим чином, але насправді шеф-кухарі ресторанів стверджують, що ніяких додаткових інгредієнтів для цього не потрібно – досить усього лише курочки і оливкового масла. Ну і є ще парочка невеликих секретів.
Готуємо м’ясо курки до смаження
- Спочатку ми беремо філе птиці, моєму його, обсушуємо паперовими рушниками, а потім натираємо сіллю і меленим чорним перцем.
Деякі вважають за краще взагалі не використовувати ніяких приправ, а солять і перчать тільки крутон і соус, яким заправляється закуска. Це вже справа смаку.
- Але ми все-таки трохи посолити і поперчити наше філе, а потім дамо йому полежати трохи (близько п’ятнадцяти хвилин), щоб спеції просочили м’ясо.
- Тепер ми розігріваємо в сковороді оливкове масло, але намагаємося не налити його занадто багато, інакше птах вийде жирної, а нам потрібна соковита курочка, але не сочилася жиром.
Як смачно посмажити курку для цезаря
- Кладемо куряче філе на сковорідку цілком і швидко обсмажуємо його на великому вогні.
Соковита курка для цезаря виходить якраз при обсмажуванні цілого філе, якщо ж ми ріжемо її на шматочки, то вони пересихають при смаженні. В цьому і криється помилка більшості господинь.
- Курочку смажимо з двох боків до утворення золотистої скоринки, після чого перекладаємо її на тарілку і даємо охолонути. На цьому етапі початківці кулінари теж помиляються, залишаючи курку остигати прямо на сковорідці. У підсумку вона просочується жиром і стає зовсім не такий, як потрібно для ідеального салату.
- Коли обсмажене філе охолоне, нарізаємо його скибочками або кубиками середнього розміру і додаємо в салат.
Як бачите, ніяких особливих секретів у підготовці курки на знаменитий салат цезар немає. А що стосується спецій – ви можете експериментувати з ними, як душа забажає.
Можна замаринувати курочку в соєвому соусі, додати суміш прянощів для курячого м’яса або ж присмачити її перед смаженням часничком і зеленню – одним словом, пробувати різні варіанти, але головне – дотримуватися правил обсмажування. Тоді і птиця в закусці вийде правильної: соковитою і не дуже жирної.
Соковита курка для цезаря в духовці
Але що робити тим, у кого, наприклад, немає плити або ж тим, хто худне і просто не вирішується є смажене м’ясо, нехай навіть і куряче? Відповідь проста: можна приготувати соковиту курочку для цезаря в духовці, а зробити це ще простіше, ніж на сковороді.
Складові
- Куряче філе – 2 шт .;
- Приправа для курки – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Пакет для запікання.
Як запекти курку для пікантного салату цезар в духовій шафі
- Курочку ми щедро натираємо спеціями, солимо, даємо їй промаринуватися близько години.
- Кладемо м’ясо в пакет для запікання цілком і закриваємо пакет.
- Беремо зубочистку і проробляємо в пакеті кілька отворів, тоді повітря під час готування потрапить всередину і курочка вийде більш соковитою.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, кладемо нашу підготовлену птицю в пакеті прямо на деко або ж в форму для запікання (як вам більше подобається) і відправляємо її готуватися хвилин на 45-50.
- За 10 хвилин до кінця запікання, пакет можна надірвати зверху, щоб на курці утворилася рум’яна піджареної корочка.
Готову запечену курку охолоджуємо і нарізаємо на порційні салатні шматочки.
Як ще приготувати курку для цезаря: інші варіанти
Є і ще кілька варіантів приготування птиці на салат. Можна її просто відварити, але тоді вона вийде не такий смачною. А можна запекти її в аерогрилі або ж підсмажити на решітці барбекю (якщо, звичайно, ви готуєте цезар влітку, наприклад на дачі).
Принцип приготування не змінюється: маринуємо в будь-яких спеціях, смажимо цілком і тільки потім нарізаємо.
Тепер, коли ви знаєте: якою має бути курка для цезаря, як готувати її на сковороді, в духовці і аерогрилі – ви зможете кожен раз дивувати своїх гостей фірмовою закускою, як в кращих ресторанах. І нехай тільки хтось спробує сказати, що птах у вас не така, як треба!