Як посмажити купати на сковорідці

Як смажити купати на сковороді
Соковиті і смачні ковбаски люблять все, але не завжди є можливість підсмажити їх на багатті або мангалі. Наша стаття навчить вас, як смажити купати на сковороді так, щоб вийшло не менш смачний, ніж якщо б ви готували їх на відкритому вогні на природі. Для цього знадобиться лише трохи часу і терпіння – і прекрасний обід буде готовий!

Чи можна смажити купати на сковороді

Не всі господині вирішуються смажити купати, адже це досить щільні ковбаски, а тому просто так їх не приготуєш – потрібно багато часу, щоб жар дійшов до середини купатися. Однак це не означає, що їх не можна смажити.

Хоча найчастіше такі ковбаси запікають, смажать на відкритому вогні і вугіллі. Зробити їх можна і в домашніх умовах, просто підсмаживши на сковорідці.

Ось тільки тут діють деякі правила – необхідно трохи гасити продукт у воді.

Просто так взяти і посмажити ковбаски дійсно не можна – всередині вони залишаться сирими і непридатними для вживання в їжу.

Як правильно смажити купати на сковороді

Зазвичай готують ці соковиті ковбаски двома способами – в сковорідці або в каструлі, а потім дожарівают на сковороді. Принципової різниці немає – кому як зручніше. Ми опишемо покроково обидва методи, і ви зможете вибрати той, що буде для вас вдаліше.

Перший спосіб

  1. Ставимо на вогонь зручну каструльку, куди помістяться наші купати.
  2. Наливаємо достатню кількість води і включаємо середній вогонь.
  3. Чекаємо закипання рідини, після чого занурюємо в воду ковбаски, проткнув їх в декількох місцях зубочисткою.
  4. Проварюємо купати в середньому близько пари хвилин: 2-3 хвилини для невеликих ковбасок і 4-5 хвилин для великих.
  5. Виймаємо ковбаски з води.
  6. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла і розпалює його.
  7. Викладаємо попередньо проварені купати в масло і обсмажуємо з обох боків до готовності.

Як правильно готувати купати на сковорідці

другий спосіб

  1. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо в неї рослинне масла без запаху і розігріваємо його як слід.
  2. Опускаємо на розпечене денце купати і смажимо з обох сторін до появи золотистої скоринки.
  3. Після цього вливаємо в сковороду стакан очищеної гарячої води.
  4. Тушкуємо ковбаски до повної готовності, періодично повертаючи їх з одного боку на інший.
  5. Великі купати варто гасити під кришкою, а перед цим проткнути їх виделкою, щоб краще проварилися.

Як довго смажити купати на сковороді

Для приготування Купати в сковороді середньої за розміром і товщині йде не більше 15 хвилин: близько 5 на попереднє проварювання ковбаски в каструлі і 10 -на дожарку.

Дрібні купати можна відразу обсмажувати в сковороді, в кінці додаючи в неї трохи води, як описано вище у другому варіанті готування. В цьому випадку готують купати так: спершу хвилин 5 обсмажують з обох сторін, а потім не більше 10 хвилин варять у воді в тій же сковорідці.

У деяких рецептах обсмажити невеликі купати пропонують в рослинному маслі на сковороді – практично як у фритюрі. В цьому випадку проварювати ковбаски не потрібно – вони прекрасно запекутся в киплячій олії.

Але такий спосіб, безумовно, не самий економний, адже масла на жарку піде дуже багато. Зате готувати такі ковбаски можна досить швидко – не більше 10 хвилин.

Як посмажити купати на сковорідці: рецепт з овочами

Смажимо купати і овочі на сковороді

Складові

  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт. + –
  • Морква – 2 невеликих коренеплоду + –
  • Купати – 3-4 шт. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Сидр – 0,5 ст. + –
  • Цибуля зелена – кілька пір’я + –
  • Помідори мариновані – 1-2 шт. + –
  • Бульйон з курки – 150 мл + –
  • Сіль кухонна – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як приготувати смажені купати в домашніх умовах

  1. Спершу обсмажити наші купати на сковороді. Для цього ставимо посудину на сильний вогонь, наливаємо досить рослинного масла, чекаємо його закипання і відправляємо проткнуті зубочисткою ковбаски на 5-7 хвилин на обжарку.
  2. Після появи красивою золотий скоринки перекладаємо купати з сковороди і викладаємо їх на одноразові паперові рушники.
  3. Тим часом шаткуємо цибулю на зажарку, очистивши його від лушпиння та дрібно порубавши кубиком.
  4. Обсмажуємо цибулю в маслі на сковороді близько 7-8 хвилин, після чого видавлюємо в зажарку часник, пропускаючи його через прес.
  5. Через пару хвилин кришимо морква, попередньо очистивши коренеплід і промивши його під проточною водою. Нарізаємо моркву кружками і додаємо в сковорідку до цибулі і часнику.
  6. Прожарюємо овочі на невеликому вогні, помішуючи їх лопаткою, ще близько 5 хвилин.
  7. Тепер виливаємо в сковороду фруктовий сидр, укладаємо купати знову на денце, додаємо помідори і заливаємо курячим бульйоном.
  8. На повільному вогні готуємо страву ще хвилин 15, трохи помішуючи.
  9. У готові купати кришимо промиту зеленушку, солимо і перчимо частування на свій смак.

Готовим дома купати на сковорідці

Пригощаємо домашніх і гостей гарячими ковбасками прямо з печі. Це відмінне блюдо для гучних застіль або смачного обіду в колі сім’ї.

Як приготувати купати на сковороді: рецепт зі сметаною

Складові

  • Купати курячі – 3-4 шт .;
  • Сметана нежирна – 5 ст.л .;
  • Вода очищена – 2 ст.л .;
  • Перець чорний запашний – 2 щіпки;
  • Олія соняшникова – для смаження;
  • Сіль за смаком;
  • Трави сушені – за смаком.

Як швидко посмажити купати зі сметаною

  1. Ставимо на вогонь сковорідку і насамперед обсмажуємо наші курячі купати в невеликій кількості рослинного масла – по 2-3 хвилини з кожного боку на сильному вогні.
  2. Після цього протикаємо ковбаски в декількох місцях зубочисткою, щоб вони краще присмажився.
  3. Заправляємо купати сметаною і розмішуємо з невеликою кількістю води, додаємо спеції, прянощі, солимо і перчимо на свій смак.
  4. Накриваємо сковорідку з ковбасками кришкою і тушкуємо блюдо на невеликому вогні приблизно 10-12 хвилинок.

Як смажити купати зі сметаною на плиті

Така закуска ідеально підходить до гарніру з картоплі і рису. Можна їсти купати і як самостійне блюдо, якщо додати окремо гострий часниковий соус – вийде неймовірно смачно і пікантно.

Мабуть, немає нічого складного в тому, щоб навчитися смажити купати на сковороді. Ця страва хоч і кілька калорійне, зате неймовірно смачне і ароматне. Воно стане відмінною заміною барбекю або шашлику, якщо за вікном розігралися холоду і вибратися на природу не виходить.