Процес приготування деяких страв відточений на стільки, що ми не акцентуємо увагу на способі підготовки і нарізки інгредієнтів для них. Це лише до того моменту, поки нам не знадобитися приготувати щось особливе, який-небудь шедевр, в якому картоплю треба нарізати брусочками, а не інакше. На перший погляд це може здатися дрібницею і ви не зрадите цьому ніякого значення, але спосіб підготовки продуктів найчастіше є секретом успіху.
Картопля – це багатий вуглеводами, універсальний продукт харчування, який популярний у всьому світі і може бути приготований і поданий до столу різними способами.
Поєднання картоплі з іншими продуктами
Картопля добре поєднується майже з усіма продуктами. Єдине обмеження при кулінарній обробці картоплі: його не можна поєднувати з кислим середовищем і кислими продуктами, так як при цьому він стає твердим, довше вариться і втрачає всі свої позитивні властивості.
Для щей з квашеної капусти рекомендується картоплю відварити окремо, а потім додати в щи.
Особливості приготування картоплі
Картопля містить унікальний набір органічних і неорганічних сполук, життєво важливих для людського організму, і широко використовується при приготуванні різних перших та других страв: відварну картоплю, смажену картоплю, картопляне пюре, салати, пироги з картоплею.
Для того щоб зберегти вітаміни і мікроелементи при приготуванні картоплі, важливо дотримуватися таких простих правил:
- шкірку з картоплі потрібно зрізати якомога тонше, а ще краще картопля запікати або відварювати в мундирі;
- відварювати картоплю слід на пару або в мінімальній кількості води;
- при варінні картоплю кладуть у вже закіпевшую і підсолену воду.
Рекомендуємо в ваше меню рецепти, де використовувалася саме нарізка брусочками:
- Картопля по-французьки на сковороді
- Картопля з м’ясом в казані
- Картопля фрі на сучасній кухні
Як правильно порізати картоплю брусочками для приготування картоплі фрі
Немає жодного ресторану, в меню якого не було б цього хрусткого страви із золотистою скоринкою. Картопля фрі виглядає вигідно на столі як в будні дні, так і в свята.
Щоб картопля фрі вийшов смачним і хрустким, дуже важливо правильно вибрати картоплю.
- Картоплини повинні бути досить великі, адже від розміру картоплі, нарізаного на бруски, залежить кінцевий результат.
- А ось смажити картоплю фрі з молодої картоплі не варто, так як вона не володіє потрібним смаком і щільністю.
- Не варто вибирати для готування фрі сорти картоплі, в яких міститься багато крохмалю, тому що готову страву швидко стане м’яким після обсмажування.
Для того щоб готову страву вийшло смачним і красивим, важливо обзавестися ще й нехитрими навичками нарізки картоплі, які в найдрібніших подробицях представлені в нашому відео.
Тепер давайте на фото нижче розглянемо покроково як правильно і ефективно різати картоплю брусочками
Як порізати картопля брусочками, покрокові фото
Страви з картоплі Кухонні важливі дрібниці
Дмитро ВашарінСтатьі автора
Складові
- Картопля – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Нарізаємо картоплину на кружечки однакової товщини (близько 1 см).

Складаємо отримані диски друг на друга (краще розділити на дві частини для зручності нарізки). нарізаємо на бруски тієї ж товщини, що і товщина отриманих гуртків.

При такій різанні бруски матимуть різну довжину і форму, але зате буде багато великих брусків. Це має значення, коли самі картоплини не надто великі.

Для нарізки ідеально рівних брусків картоплині треба надати форму правильної геометричної фігури.

Обрізаємо краю коренеплоду з усіх боків. Залежно від початкової форми і розміру картоплі, у нас вийде, відповідно, або квадрат, або прямокутник.
Увага! Обрізки можна використовувати відразу для приготування пюре або супу, або просто заморозити на майбутнє.

Отриманий куб розрізаємо на пластини однаковий товщини.

Далі пластинки нарізаємо на бруски, намагаючись наблизити їх товщину до товщини пластин для отримання бездоганною форми.

Такий варіант нарізки картоплі на брусочки ідеальної форми чудово підійде для створення святкової страви.