Як нарізати картоплю брусочками

Процес приготування деяких страв відточений на стільки, що ми не акцентуємо увагу на способі підготовки і нарізки інгредієнтів для них. Це лише до того моменту, поки нам не знадобитися приготувати щось особливе, який-небудь шедевр, в якому картоплю треба нарізати брусочками, а не інакше. На перший погляд це може здатися дрібницею і ви не зрадите цьому ніякого значення, але спосіб підготовки продуктів найчастіше є секретом успіху.

Картопля – це багатий вуглеводами, універсальний продукт харчування, який популярний у всьому світі і може бути приготований і поданий до столу різними способами.

Поєднання картоплі з іншими продуктами

Картопля добре поєднується майже з усіма продуктами. Єдине обмеження при кулінарній обробці картоплі: його не можна поєднувати з кислим середовищем і кислими продуктами, так як при цьому він стає твердим, довше вариться і втрачає всі свої позитивні властивості.

Для щей з квашеної капусти рекомендується картоплю відварити окремо, а потім додати в щи.

Особливості приготування картоплі

Картопля містить унікальний набір органічних і неорганічних сполук, життєво важливих для людського організму, і широко використовується при приготуванні різних перших та других страв: відварну картоплю, смажену картоплю, картопляне пюре, салати, пироги з картоплею.

Для того щоб зберегти вітаміни і мікроелементи при приготуванні картоплі, важливо дотримуватися таких простих правил:

  • шкірку з картоплі потрібно зрізати якомога тонше, а ще краще картопля запікати або відварювати в мундирі;
  • відварювати картоплю слід на пару або в мінімальній кількості води;
  • при варінні картоплю кладуть у вже закіпевшую і підсолену воду.

Рекомендуємо в ваше меню рецепти, де використовувалася саме нарізка брусочками:

  • Картопля по-французьки на сковороді
  • Картопля з м’ясом в казані
  • Картопля фрі на сучасній кухні

Як правильно порізати картоплю брусочками для приготування картоплі фрі

Немає жодного ресторану, в меню якого не було б цього хрусткого страви із золотистою скоринкою. Картопля фрі виглядає вигідно на столі як в будні дні, так і в свята.

Щоб картопля фрі вийшов смачним і хрустким, дуже важливо правильно вибрати картоплю.

  • Картоплини повинні бути досить великі, адже від розміру картоплі, нарізаного на бруски, залежить кінцевий результат.
  • А ось смажити картоплю фрі з молодої картоплі не варто, так як вона не володіє потрібним смаком і щільністю.
  • Не варто вибирати для готування фрі сорти картоплі, в яких міститься багато крохмалю, тому що готову страву швидко стане м’яким після обсмажування.

Для того щоб готову страву вийшло смачним і красивим, важливо обзавестися ще й нехитрими навичками нарізки картоплі, які в найдрібніших подробицях представлені в нашому відео.

Тепер давайте на фото нижче розглянемо покроково як правильно і ефективно різати картоплю брусочками

Як порізати картопля брусочками, покрокові фото

Страви з картоплі Кухонні важливі дрібниці

Дмитро ВашарінСтатьі автора

Картопля брусочками
Картопля брусочками

Складові

  • Картопля – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Нарізаємо картоплину на кружечки однакової товщини (близько 1 см).


  • Складаємо отримані диски друг на друга (краще розділити на дві частини для зручності нарізки). нарізаємо на бруски тієї ж товщини, що і товщина отриманих гуртків.


  • При такій різанні бруски матимуть різну довжину і форму, але зате буде багато великих брусків. Це має значення, коли самі картоплини не надто великі.


  • Для нарізки ідеально рівних брусків картоплині треба надати форму правильної геометричної фігури.


  • Обрізаємо краю коренеплоду з усіх боків. Залежно від початкової форми і розміру картоплі, у нас вийде, відповідно, або квадрат, або прямокутник.

    Увага! Обрізки можна використовувати відразу для приготування пюре або супу, або просто заморозити на майбутнє.


  • Отриманий куб розрізаємо на пластини однаковий товщини.


  • Далі пластинки нарізаємо на бруски, намагаючись наблизити їх товщину до товщини пластин для отримання бездоганною форми.


  • Такий варіант нарізки картоплі на брусочки ідеальної форми чудово підійде для створення святкової страви.