Як нарізати цибулю кільцями

Цей ароматний і корисний овоч додає особливі нотки смаку вашим рецептами, використовується як основа, так і у вигляді прикраси готового блюда. Давайте поговоримо про те, як нарізати цибулю кільцями, так як саме про нього піде мова в сьогоднішньому майстер-класі, присвяченому підготовці цього інгредієнта. Правильна обробка ріпчастої коренеплоду дозволить вам різати його з рекордною швидкістю, як це роблять неперевершені майстри кулінарного мистецтва.

Використання цибулі в кулінарії

У кулінарії цибулю використовують повсюдно в сирому, смаженому і тушкованому вигляді, його додають в супи, гарніри, а так само приправляють їм м’ясо і сири. Обумовлено це тим, що цибуля робить аромат і смак будь-якої страви більш насиченим і сприяє кращому засвоєнню їжі.

Найбільше корисних речовин, звичайно, міститься в сирому цибулі, але і після обробки він не позбавляється своїх корисних властивостей. Найбільш часто в сирому вигляді цибулю зустрічається в бутербродах і салатах, а в обробленому – при запіканні з м’ясом, в супах, яєчня, рагу.

І в цьому ви можете переконатися, познайомившись з такими рецептами страв, в яких присутня цибулю.

  • Смачна яєчня з цибулею
  • Кабачки тушковані з морквою і цибулею
  • Салат «Мімоза» без картоплі і моркви

Пам’ятайте лише про те, що для кожного кулінарного страви підходить далеко не будь-який сорт цибулі.

Гострі сорти найкраще підійдуть для маринадів, соусів і м’ясних страв. А для холодних закусок і салатів бажано використовувати солодкі сорти.

При цьому смак цибулі майже не має значення для приготування супів, рагу і гарнірів.

Правила безпечної роботи з ножем

Не треба забувати і про безпеку наших рук при нарізці лука. У той час, як одна рука майстерно володіє ножем, то друга повинна активно допомагати, спонукаючи і повертаючи продукти. Запам’ятайте наступні кілька правил роботи з холодною зброєю, щоб зробити процес нарізування цибулі біліше безпечним:

  • Кінчики пальців руки, що тримає продукт, підгинаємо всередину; великий палець так само ховаємо під долоню, він повинен допомагати просуванню продукту до ножа.
  • Вказівний і середній пальці тримаємо так, щоб другі фаланги розташовувалися перпендикулярно столу. При нарізці лезо ножа притискається до фаланг пальців допомагає руки і ковзає по ним.

Знаючи ці прості правила, ви будете почувати себе набагато впевненіше, нарізаючи не тільки цибулю, але і будь-який інший овоч.

Як виходять ідеальні цибульні кільця, можна розглянути в покроковому відеоуроці нижче.

І ще кілька секретів про нарізку ріпчастої цибулі …

  • Цибулеві кільця дуже часто використовуються як прикраса і приправа до оселедця, шашлику, печені. Цю нарізку також популярна для смаження цибулі у фритюрі.
  • Для шашлику товщина кілець повинна бути не менше 0,5 СМ, так цибулю збереже свою соковитість і не зламається в процесі приготування.
  • Для приготування цибулевих кілець в хрусткій паніровці цибулю можна різати і крупніше від 0,5 до 1 см. У бутерброди і салати – якомога тонше.

Як правильно порізати цибулю кільцями

Кухонні важливі дрібниці

Дмитро ВашарінСтатьі автора

kak-narezat-luk-kolcami.1
kak-narezat-luk-kolcami.1

Складові

  • Цибуля ріпчаста – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед очищаємо цибулину, для цього гострим ножем зрізаємо близько 1 см від краю засохлого стебла.

Далі злегка зрізаємо волоски корінців так, щоб залишився твердий кореневої стрижень, він допоможе не розвалиться цибулині при її нарізанні.


  • Далі використовуємо маленьку хитрість – робимо невеликий зріз з одного боку цибулини. Так вона буде стійко стояти на дошці, це допоможе вам отримати максимальну кількість однакових за розміром кілець.

    Після цього починаємо впевнено нарізати цибулю.


  • Товщину кілець робимо таку, як вимагає ваша кулінарна завдання, але не забуваємо підбирати кінчики пальців, щоб застрахувати себе від випадкових порізів.


  • Розбираємо нарізаний цибулю на окремі колечка і поспішаємо зробити новий подвиг – приготувати апетитне і ароматне блюдо з його використанням.