Як готувати курку по-китайськи з ананасами

Курка по китайськи з ананасами
Які асоціації виникають у вас в голові, коли ви чуєте словосполучення «азіатська кухня»? В першу чергу, це, звичайно ж, нескінченну кількість способів приготування рису, а також страви, в яких гармонійно поєднуються кислі і солодкі смакові нотки, наприклад, курка по-китайськи з ананасами. Цю страву готується досить часто навіть у нашій країні, і є найяскравішим представником азіатської кухні.

Курка з ананасовим соусом по-китайськи

Рецепт китайської курочки в ананасовому соусі

Складові

  • Куряче філе – 2 шт. + –
  • Ананаси – 1/2 шт. або 3-4 консервованих колечка + –
  • Болгарський перець – 3-4 шт. + –
  • Соєвий соус – для маринування (за смаком) + –
  • Ананасовий сік – 1 ст. + –
  • Крохмаль картопляний або кукурудзяний – 4 ст.л. + –
  • Томатний соус – 2 ст.л. + –
  • Вода очищена – 3 ст. + –
  • Цукор білий або тростинний – 1/2 ст. + –
  • Оцет винний червоний – 1/4 ст. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як приготувати курку в ананасовому соусі по-китайськи

Миємо, нарізаємо і маринуємо курку в соєвому соусі

  • Куряче філе миємо під проточною водою, прибираємо плівку, жир, видаляємо фрагменти кісток і сполучних тканин. Після очищення ще раз обполіскувати м’ясо у воді, а потім нарізаємо на тонкі смужки, або ріжемо дрібними кубиками.
  • Відправляємо курку в глибоку миску, вливаємо соєвий соус, і перемішуємо. Соусу повинно бути стільки, щоб він обволікав кожен шматочок, але м’ясо щоб в ньому не плавало. Прибираємо миску в холодильник, і займаємося іншими інгредієнтами.

Обсмажуємо болгарський перець і нарізаємо ананас

  • Ананас нарізаємо шматочками. Якщо ви придбали вже нарізаний продукт, то це ще більше спрощує приготування. У свіжого ж фрукта видаляємо шкірку і серцевину, а потім ріжемо його аналогічним чином.
  • Солодкий перець миємо, видаляємо насіннєву частина, і нарізаємо його дрібними кубиками. Перець ми окремо обсмажуємо до м’якості, після чого відставляємо в сторону.

Готуємо кисло-солодкий соус для заправки страви

  • У невеликій сотейник вливаємо сік, винний оцет і томатний соус. Ставимо на середній вогонь, і даємо йому прогрітися.
  • Окремо змішуємо півтори склянки води і 2 ст.л. крохмалю, все ретельно перемішуємо.
  • До цього моменту рідка суміш для кисло-солодкого соусу повинна вже закипіти. Зменшуємо вогонь, і акуратно вливаємо крохмальну складову, постійно помішуючи. У підсумку ми повинні отримати консистенцію дуже рідкого киселю.
  • Вимикаємо вогонь, і відставляємо в сторону, попередньо всипати в каструльку ананаси і солодкий смажений перець.

Робимо незвичайний кляр для курки з ананасами

  • Тепер зробимо кляр для курки: в ньому м’ясо збереже соковитість, а його смак не змішається з соусом і іншими інгредієнтами.
  • Відокремлюємо від яйця білок, так як жовток нам не потрібен. Додаємо до нього борошно, соняшникова олія, кукурудзяний (або картопляний) крохмаль і дрібку солі.
  • Поступово вливаємо півтори склянки води, щоб кляр став середньої густини, і добре промешівают до однорідності.

Обсмажуємо мариновану курку в олії на сковороді

  • Дістаємо нашу курочку з маринаду, і даємо лишків соусу трохи стекти. Акуратно переміщаємо шматочки м’яса в кляр, і перемішуємо – так заощадимо масу часу.
  • У глибоку сковороду вливаємо олію: його повинно бути стільки, щоб воно покривало шматочки курки майже повністю. Масло потрібно прожарити на великому вогні.
  • Викладаємо кілька шматочків курки в масло, попередньо давши надлишкам кляра стекти. Вони повинні обсмажувати одним шаром. Як тільки помітите, що поверхня шматочків стала золотистою – виймайте партію, і запускайте наступну.

Як готувати курочку по-китайськи в соусі з ананаса

  • Готові шматочки курки викладаємо на паперові серветки або рушник, щоб вони ввібрали зайвий жир.
  • Додаємо м’ясо в соус з ананасом і перцем, перемішуємо, і подаємо до гарніру з рису або картопляного пюре.

Класичний рецепт курки по-китайськи з ананасами

Безсумнівно, курка з ананасами, приготована за попереднім рецептом, виходить неймовірно смачною і ароматною. Однак сучасні реалії такі, що далеко не кожен має можливість готувати окремо соус, кляр, а потім ще й займатися обжаркой м’яса.

Все це забирає надто багато часу, тому ми вирішили запропонувати вашій увазі ще одну варіацію азіатського ласощі, на підготовку якого у вас піде максимум півгодини.

Складові

  • Соус соєвий – 4 ст.л .;
  • Філе курки – 1,2 кг;
  • Консервований або свіжий ананас – 0,5 кг;
  • Імбир свіжий – невеликий шматочок;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Червоний перець чилі в порошку – 1 щіпка;
  • Крохмаль кукурудзяний або картопляний – 2 ст.л .;
  • Томатний соус – 2 ст.л .;
  • Олія соняшникова – для смаження.

Як зробити куряче філе по-китайськи з ананасами

Як зробити курку по-китайськи з ананасами на сковороді

Готуємо м’ясо курки до приготування

  • Промиваємо філейкі під проточною водою, видаляємо плівки, залишки сполучних тканин, жир, а також прибираємо фрагменти кісток або хрящів, якщо вони є.
  • Ріжемо м’ясо на маленькі шматочки, розміром 1-2 сантиметри, так курка швидше приготується під час смаження.
  • У глибоку миску всипаємо картопляний або кукурудзяний крохмаль, перекладаємо сюди ж нашу курочку. Ретельно перемішуємо, щоб крохмаль повністю покрив собою шматочки, створивши свого роду крохмальну паніровці.

Обсмажуємо курячі шматочки з ананасами на сковороді

  • У глибоку товстостінну сковорідку вливаємо олію, розігріваємо його до появи характерного білого димку. Як тільки помітили, що масло розжарений – викладаємо шматочки курки, і обсмажуємо, помішуючи, до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка на поверхні кожного шматочка.
  • Ананас, якщо він ще не нарізаний на дрібні шматочки, ріжемо, і відправляємо до м’яса (виділився сік також влийте в сковорідку). Додаємо томатний соус, і все перемішуємо.

Додаємо спеції, і тушкуємо курку по-китайськи до готовності

  • Через пару хвилин вливаємо соєвий соус. Як тільки рідина в сковороді закипіла – зменшуємо вогонь до середнього, і тушкуємо блюдо ще кілька хвилин.
  • Імбир очищаємо, і натираємо на дрібній тертці. Також чинимо і з часником, але, при бажанні, ви можете просто пропустити його через спеціальний прес.
  • Засипаємо продукти в сковороду, і додаємо дрібку червоного перцю чилі. Це можна не робити, якщо ви не любитель гостроти.
  • Все перемішуємо, накриваємо кришкою. Тушкуємо наше блюдо ще 5-10 хвилин. Потім знімаємо з вогню і відставляємо в сторону, щоб страва ще трохи потім (для цього достатньо 10-15 хвилин).

Як приготувати куряче м'ясо по-китайськи на сковорідці

Поки курка по-китайськи з ананасами настоюється, ви можете приготувати класичний смажений або відварний рис. На блюдо спочатку викладається рисова підкладка, а поверх неї кладеться тушковане в кисло-солодкому соусі м’ясо.

При подачі рекомендуємо посипати страву дрібно рубаною свіжої кінзою і зеленою цибулею – так вийде ще смачніше!