Як готувати картопляні пельмені будинку

Пельмені з картоплею
Наділяти начинку в прісне тісто з пшеничного борошна люди навчилися в незапам’ятні часи, прагнучи урізноманітнити свій убогий раціон. Нині існують десятки різновидів пельменів, серед яких рецепт з картоплею не менш популярний і шанований, ніж «класика» з яловичим або свинячим м’ясом. Справитися з ним зможе будь-яка господиня, і блюдо, приготоване з простих і доступних інгредієнтів, стане прикрасою навіть святкового столу.

Це частування настільки популярно в різних країнах і у різних народностей, що не існує єдиного рецепту ні для тесту, ні для картопляної начинки.

У тому – і принадність, адже це – відмінна можливість проявити кулінарну фантазію і створити свій власний варіант смачних пельменів з картоплею.

Пельмені з картоплею і адигейським сиром

Пельмені з картоплею і адигейським сиром - класичний рецепт

Складові

  • Борошно пшеничне (1 сорту) – 400 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Вода про (обов’язково кип’ячена) – 3 ст.л. + –
  • Картопля – 500-600 г + –
  • Рослинна олія – ​​4-5 ст.л. + –
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч.л. + –
  • Сіль – 1 ст.л. + –
  • Капуста білокачанна – 400 г + –
  • Сир типу «Адигейський» – 350 г + –
  • Коріандр – на смак + –

Приготування

Цей варіант приготування традиційного частування з легким східним смаком. Пельмені з картоплею припадуть до смаку любителям незвичайних начинок.

Для початку традиційно займемося тестом для пельменів, а поки воно буде «відпочивати», приділимо увагу начинці.

  1. Отже, спершу з’єднаємо яйця з просіяного борошном, добре все розтерши.
  2. Далі додаємо підсолену воду, гарненько вимішуємо. Тісто у нас повинно вийти тугим.
  3. Злегка відбивши його про дерев’яну дошку, кладемо в ємність і, затягнувши поліетиленом, відставляємо десь на півгодинки, щоб воно визріло і набуло необхідну еластичність.

Далі беремося за начинку.

  1. Картоплю потрібно почистити, порізати порційно, скласти в невелику каструльку і зварити до м’якої консистенції.
  2. Зливаємо воду і мнемо її, перетворюючи в пюреобразную масу, яку потім присмачуємо перчиком і їдальнею ложечкою маслом, щоб надати їй ситності.
  3. Настала черга капусти. Її потрібно дрібно-дрібно порубати і опустити на пару-трійку хвилин в киплячу солону воду, щоб розм’якшилася. Потім відразу ж виймаємо і видаляємо з неї зайву вологу, відкинувши на друшляк.
  4. Тепер з’єднаємо картоплю з капустою і добре змішаємо (бажано це робити руками).
  5. Сир дрібніше на тертці з дрібними дірочками і – в картопляно-капустяну масу.
  6. Чи залишиться приправити її, підсолити і присмачити маслом.
  7. Тонко катаємо тісто, вирізаємо з нього гуртки (тут стане в нагоді чарка з вузькою шийкою), фасуємо в них начинку і робимо пельмені класичної форми, поєднуючи краю.

Якщо вам цікаво зробити незвичайні пельмені, запрошуємо повчитися іншим способам ліплення.

  • Пельмені-трояндочки
  • Пельмені ведмежі вушка

Залишиться тільки зварити готові вироби і подати їх з маслом, присипавши рубаним ароматним кропом!

Для любителів пельменів пропонуємо ще кілька цікавих рецептів.

  • Пельмені з рибою
  • Пельмені з капустою
  • Дитячі пельмені
  • сибірські пельмені
  • Пельмені з лаваша

Пельмені з картоплею і горбушей

Цей варіант пельменів з картоплею – для любителів рибних смакоти. Горбуша і картопля, загорнуті в тісто, – цікаве поєднання, яке зможуть по достоїнству оцінити справжні гурмани.

Складові

  • Риба-горбуша в консервованому вигляді – 1 банка (240 г);
  • Картопля – півкіло;
  • Сіль і перчик мелений – за смаком;
  • Яйця курячі (середнього розміру) – 3 шт .;
  • Борошно в / с – 3 ст .;
  • Сметана будь-якої жирності або вершків – 100 г.

Пельмені з картоплею і горбуша - домашній рецепт

Приготування картопляних пельменів

  1. Перш за все, робимо тісто з борошна та яєць, не забувши посолити. Як буде готово, відправимо його на відпочинок в холодильник, закутавши в харчовій поліетилен.
  2. Тепер – картопелька. Її чистимо, кладемо в каструлю, де вже є вода, солимо і відправляємо на вогонь.
  3. Варимо, поки бульби не стануть м’якими.
  4. Озброївшись товкачем або блендером, перетворюємо їх в однорідне пюре, не забуваючи посолити.
  5. Щоб начинка була повністю готова, потрібно просто з’єднати рибу (разом з маслом, в якому її консервували) з картоплею і гарненько перемішати, приправивши і посолити.

Далі ліпимо пельмені і або відправляємо їх в киплячу воду, або – в морозилку, щоб заготовити про запас.

Готувати пельмені можна не тільки у воді, а іншими альтернативними способами.

  • Як приготувати пельмені в мультиварці
  • Як приготувати пельмені в пароварці
  • Як приготувати пельмені в мікрохвильовці
  • Як приготувати пельмені в горщиках

Подавати блюдо з незвичайною начинкою потрібно «в компанії» зі сметаною чи вершками – кому як більше подобається. Свіжа зелень теж буде дуже до речі.

Картопляні пельмені «Монастирські»

І наостанок – варіант улюбленої страви для пісних днів. Цей рецепт пельменів з картоплею в скоромні дні можна злегка збагачувати, додаючи в начинку м’ясний фарш і подаючи «вушка» зі сметаною.

Борошно для рецепта беремо тільки вищого гатунку, а воду – кип’ячену і холодну.

Як готувати картопляні пельмені будинку

Складові

  • Борошно – 3 склянки;
  • Вода – 1 склянки;
  • Масло рослинне (будь-яке) – 2 ст.л .;
  • Картопля – 700 г;
  • Свіжий часник – пара-трійка зубків;
  • Перчик і сіль – на смак.

Як приготувати пельмені

  1. Місимо круте тісто, вливаючи воду в попередньо просіяне борошно, і даємо йому «дозріти» в прохолоді.
  2. Чистимо і трьом картоплю на тертці з дрібними дірочками, як на деруни.
  3. Вологу, яка обов’язково відокремиться при цьому, видаляємо і приправляємо масу перцем.
  4. З тіста робимо кружечки, розкладаємо в них сиру картоплю, ліпимо звичайні пельменькі.
  5. Варимо у воді хвилин 6-8, злегка її присолити, поки не розм’якшиться всередині начинка.

І ще один рецепт пісних пельменів ….

Пісні пельмені з грибами

Подавати пісні пельмені з картоплею потрібно з маслом, присмачивши їх тиском часником. Вийде дуже просто, ситно і по-справжньому смачно!