Як готувати фунчозу з курочкою і грибами

funchoza-s-kuricej-i-gribami
Сьогодні поговоримо про страву паназиатской кухні, в основі якого лежить локшина з додаванням до неї спецій, овочів і м’яса. Фунчоза з куркою і грибами заслуговує вашої уваги, оскільки має яскравий смак і такий же зовнішній вигляд, і особливо сподобається любителям гостренького. Смак у локшини нейтральний, проте інші інгредієнти додають свою родзинку і викликають бажання ще раз покуштувати таку страву.

Що нам відомо про страву фунчоза

Як правильно готувати фунчозу

  • Виготовляють локшину для фунчози з крохмалю бобів мунг, батьківщиною яких є Індія. Іноді, крохмаль бобів замінюють на картопляний. На виробництві, в цілях економії, використовується кукурудзяний крохмаль, так як він дешевше своїх аналогів.
  • Локшина має цікаву особливість: після варіння вона стає напівпрозорою, через що її часто називають «скляної» локшиною. Приготована бобова локшина дуже ніжна і навіть трохи желеобразная. Якщо її перетравити, то вона буде злипатися в неапетитні грудки.
  • Класична рецептура фунчози різниться від кухаря до кухаря, але основними інгредієнтами в більшості випадків є сама локшина, маринований перець, морква, кунжут, соєвий соус, м’ясо, морепродукти, гриби.
  • Локшину для фунчози обсмажують або варять без додавання солі. Вона зазвичай подається з соусом або з м’ясом, овочами і спеціями. З локшини можна зробити і салати, і другі страви, і навіть десерти.

Рецепт фунчози з куркою і грибами

Як приготувати правильно фунчозу з курочкою і грибочками

Складові

  • Бобова локшина – 250 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт + –
  • Морква – 1 шт + –
  • Куряче філе – 1 шт + –
  • Печериці – 10 шт + –
  • Кунжут, приправи, сіль і соєвий соус – за смаком + –

Правила приготування фунчози з куркою і грибами

  1. Перш за все, нам потрібно приготувати локшину. Для цього закип’ятити воду, після чого варимо в ній локшину 3-5 хвилин, поки вона не стане досить м’якою, але не переварити. Після цього промиваємо її під холодною водою в друшляку.
  2. Тепер настала черга підготовки овочів і курки. Моєму все овочі. Гриби нарізаємо скибочками, а перець і моркву – соломкою. Курку порізати на невеликі кубики близько двох сантиметрів.
  3. У глибокій сковорідці з товстими стінками обсмажуємо гриби. Робити це потрібно 10 хвилин на сильному вогні. Потім додаємо перець і моркву, і обсмажуємо ще 1-2 хвилини.
  4. Далі, додаємо до овочів курку, сіль і спеції. Зменшуємо вогонь і обсмажуємо суміш до готовності курки. Це займе приблизно 10-15 хвилин.
  5. Як тільки курка буде готова, вимикаємо вогонь і додаємо в сковороду локшину. Швидко перемішати всі інгредієнти поки сковорода гаряча, і викладемо в миску.
  6. Приправляємо невеликою кількістю соєвого соусу. Посипаємо кунжутом.

Подавати таку фунчозу краще в теплому вигляді, так як при охолодженні, через велику кількість жиру вона буде не такою смачною.

Холодний салат фунчоза з куркою і овочами

Як зробити салат з бобової локшини з курячим м'ясом

Складові

  • Бобова локшина – 250 г;
  • Філе курки – 250 г;
  • Морква – 1 середня або 2 маленьких;
  • Цибулина – 1 шт;
  • Болгарський перець – 2 шт;
  • Печериці – 200 г;
  • Огірок – 1 шт;
  • Зелена цибуля – кілька пір’я.

Як приготувати холодний салат на основі фунчози

Локшину для різних рецептів фунчози можна не тільки варити або обсмажувати, а й заварювати в окропі. Саме цей спосіб ми використовуємо в даному випадку.

  1. В окріп опускаємо локшину і чекаємо 5-8 хвилин. Зливаємо воду і поріжемо готову локшину, щоб вона могла міститися в столову ложку. Це потрібно зробити для зручності під час вживання салату і для акуратного вигляду страви.
  2. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді, остудити його і потім нарізаємо невеликий соломкою. Всі інгредієнти салату не повинні сильно відрізнятися один від одного по довжині.
  3. Нарізаємо короткою соломкою моркву і перець.
  4. Цибулину – дрібними шматочками, гриби – пластинками
  5. Викладаємо на сковороду з маслом цибулю і моркву. Обсмажуємо їх на сильному вогні близько 8-10 хвилин. Потім додаємо перець і гриби, і смажимо суміш ще 3 хвилини, не збавляючи вогонь. Після цього даємо охолонути.
  6. Поріжемо огірки невеликий соломкою, а пір’я цибулі – кружальцями.
  7. Змішуємо локшину, смажені овочі, курку, огірки і зелений лук.
  8. Додаємо трохи соєвого соусу за смаком. Посипаємо кунжутом. Можна додати дрібно потертий часник і мелений перець.

Подаємо фунчозу в холодному вигляді, як салат. Він стане справжньою окрасою святкового столу, а в будній день – відмінним способом підняти настрій вашим рідним і близьким.