Хачапурі на кефірі – це дуже смачне й апетитне частування за мотивами грузинської кухні. Все ще думаєте, що хачапурі – це складно і тільки для досвідчених господинь? Тоді зверніть увагу на нашу кулінарну добірку з десяти швидких рецептів приготування в домашніх умовах із покроковими фотографіями.
Хачапурі на кефірі в домашніх умовах на сковороді
Хачапурі на кефірі в домашніх умовах на пательні – це простий і швидкий спосіб потішити себе апетитними ситними ласощами грузинської кухні. Такі хачапурі виходять дуже ніжними та привабливими. Їх можна подавати до сімейного сніданку, обіду або як цікавий перекус.
Інгредієнти
- Борошно 520 гр.
- Кефір 520 мл.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сода харчова 1 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Сир Адигейський 300 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
Приготування
-
Як приготувати хачапурі на кефірі в домашніх умовах на сковороді? Беремо всі потрібні продукти з нашого списку.
-
Для тіста в миску вливаємо кефір. До нього додаємо одне яйце, сіль і соду. Добре все розмішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Продовжуємо вимішувати до однорідності. Далі тісто закриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.
-
У цей час займемося начинкою. Натираємо сир на тертці та розмішуємо його з другим яйцем і вершковим маслом.
-
Отримане тісто розділяємо на рівні частини, які розкачуємо в тонкий круг.
-
У серединці всіх кіл із тіста розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто, формуємо корж, перевертаємо його швом донизу та обережно розкачуємо.
-
Обсмажуємо кожен коржик на сухій сковорідці. Готуємо під кришкою на зниженому вогні близько 8 хвилин. Перевертаємо і готуємо ще три хвилини. Перед подачею можна обмазати вершковим маслом.
-
Хачапурі на кефірі в домашніх умовах на сковороді готові. Пригощайтеся!
Ліниві хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Ліниві хачапурі на кефірі з сиром на сковороді – це цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Такі хачапурі відрізняються яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Крім того, частування порадує швидким і простим кулінарним процесом без використання духовки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 100 гр.
- Кефір – 5 ст.л.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Спершу готуємо швидке і просте тісто. Розбиваємо яйця у містку миску.
- З’єднуємо яйця з сіллю, перцем, петрушкою та кефіром. Добре розмішуємо.
- Сир натираємо на крупній тертці та додаємо в основне тісто. Перемішуємо.
- Розпушувач додаємо в просіяне борошно в окремому посуді та перемішуємо.
- Борошно вводимо в тісто частинами, щоразу добре розмішуючи.
- Добре вимішане тісто порційно відправляємо на змащену олією сковороду, смажимо під кришкою.
- Досягаємо рум’яної скоринки. Використовуючи лопатку, намагаємося перевертати максимально обережно. Смажимо по три-чотири хвилини з кожного боку.
- Ледачі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді готові. Можна пробувати!
Швидкі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Швидкі хачапурі на кефірі з кисломолочним сиром на сковорідці вирізняються особливою ніжністю і легкістю. Таке частування точно всіх здивує і порадує. Подавайте до сімейного сніданку або обіду разом із гарячими супами та м’ясними стравами. Використовуйте нашу просту кулінарну ідею!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно кукурудзяне – 70 гр.
- Сир – 300 гр.
- Кефір – 70 мл.
- Яйце велике – 2 шт.
- Сир сулугуні – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сода – 0,5 год.л.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти за нашим списком.
- У зручний для вимішування глибокий посуд відправляємо сир, вливаємо кефір і розбиваємо курячі яйця. Сюди ж додаємо соду, сіль і починаємо вимішувати.
- У вимішану масу натираємо сир через велику сторону терки. Розмішуємо.
- У заготовку всипаємо 70 грам просіяного кукурудзяного борошна. У цей момент можна підсипати і спеції, але без них буде також смачно.
- Активно розмішуємо всю заготовку, щоб сир рівномірно розподілився по всій масі.
- Прогріваємо сковорідку і злегка поливаємо її рослинною олією. Частково викладаємо сюди тісто і розмазуємо його поверхнею сковороди у вигляді коржа. Одна частина тіста – один коржик хачапурі.
- Закриваємо заготовку кришкою і готуємо на помірному вогні близько 6 хвилин.
- Акуратно перекладаємо млинець на інший бік і готуємо ще три хвилини з іншого боку.
- Швидкі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді готові. Подавайте цікаве частування до столу та оцінюйте смак!
Ліниві хачапурі на кефірі із зеленню
Ледачі хачапурі на кефірі із зеленню потішать не тільки цікавим смаком, а й дивовижним ароматом. Крім того, такий поживний і апетитний продукт дуже легко приготувати в домашніх умовах. Для цього вам навіть не знадобиться духова шафа. Спробуйте!
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Борошно – 500 гр.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Олія рослинна – 2 ч. л.л. + для смаження
- Сир сулугуні – 400 гр.
- Петрушка – 2 гілки.
- Масло вершкове – 0,5 пачки.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо потрібні продукти, які вказані в нашому списку. У місткий посуд вливаємо 200 мілілітрів кефіру і занурюємо куряче яйце. Сюди ж всипаємо сіль і цукровий пісок. Гарненько збовтуємо все вінчиком.
- Відправляємо в рідку суміш просіяне від грудочок борошно з содою, також малу частину рослинної олії – дві чайні ложки. Замішуємо тісто, поки воно не стане максимально м’яким і однорідним.
- Щільно затягуємо тісто целофаном або харчовою плівкою і залишаємо його на 15 хвилин.
- Для начинки в окремий посуд натираємо на тертці сир, подрібнюємо зелень і приєднуємо розбите куряче яйце. Активно розмішуємо.
- Підготовлене тісто поділяємо на рівні за об’ємом кульки. По кожному шматку проходимося качалкою, щоб розкачати в коржик і по центру розміщуємо нашу апетитну начинку. Затягуємо сирну масу краями тіста і збираємо привабливий конвертик.
- Прогріваємо пательню та змащуємо поверхню рослинною олією. До рум’янцю готуємо на ньому наші заготовки з обох боків.
- Гарячі хачапурі одразу ж промащуємо розтопленим вершковим маслом для яскравого аромату й апетитного вигляду.
- Ліниві хачапурі на кефірі із зеленню готові!
Хачапурі на кефірі з сулугуні на сковороді
Хачапурі на кефірі з сулугуні на пательні – це нескладне у виконанні і дуже яскраве кулінарне рішення для домашнього сніданку, обіду або перекусу. Апетитну страву за мотивами грузинської кухні кожен зможе приготувати. Порадуйте себе і рідних цікавою кулінарною ідеєю.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Кефір – 450 мл.
- Борошно – 0,5 кг.
- Сир сулугуні – 450 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- Вибираємо відповідну для розмішування містку ємність. Просіюємо сюди борошно та додаємо сіль із цукром.
- Робимо поглиблення в сухій масі та вливаємо сюди кефір. Додаємо соду. Він дасть реакцію з кисломолочним продуктом, завдяки чому готові хачапурі вийдуть більш пишними.
- Замішуємо слухняне м’яке тісто, затягуємо його харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
- Ділимо готове тісто на три рівні частини. Також ви можете зробити більше шматочків, але хачапурі вийдуть меншими за розміром.
- Розкачуємо кожен шматочок тіста в корж і по центру викладаємо тертий на тертці сир.
- Затягуємо сир краями тіста і щільно защипуємо.
- Перевертаємо заготовку швом донизу.
- Акуратно розкачуємо продукт, передаючи йому форму акуратного кола.
- Гарненько прогріваємо суху сковорідку і викладаємо сюди хачапурі. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків. Якщо коржик почне надуватися, зробіть невеликий прокол і випустіть повітря.
- Гарячі частування одразу обмазуйте розтопленим вершковим маслом і складайте стопкою одне на одне.
- Хачапурі на кефірі з сулугуні на сковороді готові. Пригощайтеся!
Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді
Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді виходять дуже апетитними, рум’яними та привабливими. Таке цікаве частування за мотивами грузинської кухні можна їсти просто так або подавати до столу як доповнення до супів, гарячих м’ясних та інших домашніх страв.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 2-2,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Масло вершкове – 30 гр. + для змащування
- Картопля варена – 200 гр.
- Сир бринза – 200 гр.
Процес приготування:
- Готуємо продукти за списком. Заздалегідь відварюємо картоплю в мундирі.
- Для коржів в одну ємність відправляємо просіяне борошно, сіль і соду. У кефір занурюємо куряче яйце і розмішуємо.
- Приєднуємо підготовлений кефір, розтоплене й охолоджене вершкове масло до борошняної основи. Замішуємо тісто – воно має вийти досить м’яким та еластичним.
- Пшеничного борошна може знадобитися більше, ніж 2 склянки – оцінюйте візуально густоту тіста. Після замісу даємо їй відлежатися 25-30 хвилин, щільно вкривши харчовою плівкою.
- Відварену і почищену картоплю розчавлюємо до отримання пюре.
- Додаємо бринзу, добре перемішуємо. Сир найкраще натерти або розкришити до дрібного стану.
- Ділимо отримане тісто на рівні частини. Злегка розминаємо кожну частину тіста, викладаємо на середину наших коржів начинку. Її має бути приблизно стільки ж, скільки й основи з тіста.
- Кінчики тіста піднімаємо і закріплюємо.
- Проходимося по коржах качалкою та обсмажуємо всі заготовки на сухій сковорідці.
- Готове частування відразу ж змащуємо вершковим маслом. На гарячих коржах масло швидко почне танути і добре просочить тісто.
- Хачапурі на кефірі з картоплею на сковороді готові. Швидше пробуйте!
Хачапурі по-мегрельськи на кефірі на сковороді
Хачапурі по-мегрельськи на кефірі на сковороді – це цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Такі хачапурі вирізняються яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Крім того, частування порадує швидким і простим кулінарним процесом без використання духовки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг.
- Кефір – 300 мл.
- Сир – 100 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сир сулугуні – 0,6 кг.
- Яйце велике – 1 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
- Вибираємо зручний для вимішування посуд. Відправляємо сюди сир і кефір. Збиваємо продукти блендером до однорідності. Додаємо соду і сіль, ретельно розмішуємо. Трохи почекайте, поки сода дасть реакцію з кисломолочним продуктом.
- Занурюємо сюди просіяне борошно і гарненько замішуємо м’яке тісто, надаючи йому форму кулі. Заготовку замотуємо харчовою плівкою або будь-яким целофаном, прибираємо на 60 хвилин у холодильник.
- Для начинки натираємо на тертці сир. Одну третю частину відкладаємо в окрему миску. Більшу частину сиру з’єднуємо з подрібненою зеленню і яйцем. Розмішуємо.
- Готове тісто дістаємо з холодильника і ділимо на рівні кульки. Їх розгортаємо в тонкі коржі та наповнюємо начинкою із зеленню.
- Акуратно затягуємо начинку краєчками тіста й отримані мішечки розгортаємо, надаючи їм вигляд коржа.
- Обсмажуємо ці коржі на сковороді до рум’янцю з обох боків. Наприкінці готування посипаємо залишками тертого сиру і даємо йому розплавитися під кришкою.
- Відразу ж гарячі частування обмазуємо розтопленим вершковим маслом.
- Хачапурі по-мегрельськи на кефірі на сковороді готові. Оцінюйте смак апетитного частування!
Хачапурі на кефірі на сухій сковороді
Хачапурі на кефірі на сухій пательні – це простий і швидкий спосіб потішити себе апетитним частуванням грузинської кухні, яку багато хто так любить і шанує. Такий продукт виходить дуже ніжним і привабливим. Його можна подавати до сімейного сніданку, обіду або як цікавий перекус.
Час готування – 38 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Кефір – 100 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, спираючись на список вище. Курячі яйця рекомендується промити, а пшеничне борошно просіяти.
- Збиваємо одне яйце. Додаємо його в кефір разом із сіллю, цукром і розпушувачем. Всипаємо борошно і розмішуємо продукти для отримання однорідного тіста. Борошно рекомендується просіяти. Розділяємо отриману заготовку на чотири частини, скачуємо їх у кульки і залишаємо на 10 хвилин під харчовою плівкою.
- Для начинки натираємо сир на тертці. Збиваємо ще одне яйце, змішуємо його з сиром. Солимо, перчимо і розмішуємо.
- Кожну частину тіста розкачуємо в пласт розміром не більше діаметра сковороди, можна зробити зовсім маленькі. У центр викладаємо начинку. Защипуємо зверху краї, перевертаємо і розкачуємо ще раз.
- Обсмажуємо хачапурі на сухій пательні з обох боків по півтори хвилини, поки не з’явиться золотиста скоринка. Щоб продукт не пригорав, вибирайте для готування сковорідку з якісним покриттям.
- Гарячі хачапурі можна обмазати вершковим маслом (за бажанням).
- Хачапурі на кефірі на сухій сковороді готові. Швидше пробуйте!
Хачапурі на дріжджовому тісті з кефіром на сковороді
Хачапурі на дріжджовому тісті з кефіром на сковороді виходять дуже пишними, рум’яними та привабливими. Таке апетитне частування можна їсти просто так або подавати до столу як доповнення до обідніх супів, гарячих м’ясних та інших домашніх страв.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 400 мл.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сир сулугуні – 0,9 кг.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Вибираємо зручну для вимішування тіста ємність. Сюди відправляємо кефір, просіяне борошно, сметану, куряче яйце, сухі дріжджі та сіль. Ретельно все вимішуємо до однорідного тіста і залишаємо на дві або три години. У цей час можна зайнятися начинкою і розмішати між собою два яйця, тертий сир і вершкове масло.
- Готове тісто ділимо на невеликі рівні кульки та розкладаємо їх по робочій поверхні.
- Начинку також ділимо на рівні частини і ліпимо з них кульки. Кульки начинки кладемо на коржі з тіста.
- Затягуємо начинку тістом і формуємо акуратний мішечок.
- Перевертаємо заготовки швом донизу і акуратно розгортаємо до отримання коржа.
- Прогріваємо сковорідку і злегка обмазуємо її олією перший раз. Викладаємо сюди наші коржі та обсмажуємо продукт з обох боків. Якщо в процесі коржі почнуть надуватися, проколюємо їх в одному місці для виходу пари.
- Хачапурі на дріжджовому тісті з кефіром на сковороді готові. Оцінюйте кулінарну ідею!
Хачапурі на кефірі без яєць
Хачапурі на кефірі без яєць нескладно приготувати самостійно. Запам’ятовуйте наш простий покроковий рецепт, щоб урізноманітнити сімейний стіл. Апетитні та рум’яні хачапурі можна подавати як самостійне частування або як доповнення до гарячих м’ясних страв і супів.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 400 мл.
- Сир – 230 гр.
- Сир – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, які згадані в списку і викладаємо їх на робочу поверхню.
- Відміряємо потрібну кількість сиру і пропускаємо його через дрібний бік терки.
- Промиваємо і обсушуємо зелень, після подрібнюємо її ножем. Залишаємо тільки листочки, стебла викидаємо.
- У глибокій мисці з’єднуємо зелень, тертий сир і сир. Ретельно все розмішуємо.
- Для тіста гарненько вимішуємо борошно з кефіром до м’якості. Після ділимо його на шматочки за кількістю наших хачапурі та викладаємо на робочу поверхню, обсипану борошном. Розкачуємо.
- По центру кожного коржа викладаємо кульку з нашої сирної начинки.
- Затягуємо начинку краями тіста, отриманий мішечок викладаємо на робочу поверхню швом донизу і розгортаємо до отримання акуратних коржів.
- Добре прогріваємо сковорідку і викладаємо сюди по черзі наші коржі. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.
- Хачапурі на кефірі без яєць готові. Обмазуйте вершковим маслом, поки гарячі!