Оригінальний спосіб подати звичну гречку з грибами – сформувати смачні і прості гречані котлети. Вони підійдуть не тільки як гарнір до м’яса або риби, а й цілком згодяться за самостійну страву, особливо з доповненням у вигляді свіжих або солоних овочів, зелені, легких салатів. У пісні дні – це знахідка!
Процес приготування нехитрий – стандартним методом відварюємо крупу, окремо готуємо печериці з цибулею. Потім все з’єднуємо, перетворюємо в фарш, ліпимо заготовки, паніруємо і оперативно обсмажуємо. Ніжні всередині, з зарум’яненим скоринкою зовні, гречані котлети виходять дуже апетитними!
Складові:
- гречана крупа – 150 г (вказана вага сирої, що не вареної крупи);
- цибулина – 1 шт .;
- печериці – 250 г;
- часник – 1 зубець;
- панірувальні сухарі – близько 50 г;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження).
Гречані котлети рецепт
- Гречану крупу ретельно промиваємо. Завантажуємо в каструлю і вливаємо 300 мл холодної води.
- Доводимо до активного кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо під щільно закритою кришкою до повного випаровування рідини. Важливо не упустити момент, щоб крупа не почала пригорати!
- Тим часом готуємо гриби. Розігріваємо сковороду, покривши дно тонким шаром рафінованої олії. Першим завантажуємо порубаний невеликими кубиками цибулю. Помішуючи, обсмажуємо 2-4 хвилини – до легкої золотистої.
- Завантажуємо печериці. Підійдуть як заморожені, так і свіжі. Останні попередньо промиваємо, рубаємо пластинами. Тримаємо на вогні, поки не випарується вся волога, виділена грибами.
- Готові гриби з цибулею і гречану кашу пропускаємо через м’ясорубку, або прокручуємо в измельчителе з насадкою ніж. Вичавлюємо через прес часник, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо фарш.
- Долонями, змоченими у воді, беремо порцію гречаної маси і надаємо класичну для котлет закруглену форму. З усіх боків паніруємо в сухарях. Залежно від розміру вийде близько 6-8 котлет.
- Викладаємо заготовки на прогріту з рафінованою олією сковороду. Тримаємо на середньому вогні.
- Всі компоненти в складі вже готові, тому довга жарка не потрібно. Як тільки на нижній стороні з’явиться легка рум’яна кірочка, перевертаємо гречані котлети. Обсмажуємо другу сторону і знімаємо з вогню.
- Подаємо теплими або остудженому. Гречані котлети з грибами готові!
Смачного!