Гречані котлети з грибами

Гречані котлети з грибамиОригінальний спосіб подати звичну гречку з грибами – сформувати смачні і прості гречані котлети. Вони підійдуть не тільки як гарнір до м’яса або риби, а й цілком згодяться за самостійну страву, особливо з доповненням у вигляді свіжих або солоних овочів, зелені, легких салатів. У пісні дні – це знахідка!

Процес приготування нехитрий – стандартним методом відварюємо крупу, окремо готуємо печериці з цибулею. Потім все з’єднуємо, перетворюємо в фарш, ліпимо заготовки, паніруємо і оперативно обсмажуємо. Ніжні всередині, з зарум’яненим скоринкою зовні, гречані котлети виходять дуже апетитними!

Складові:Гречані котлети з грибами

  • гречана крупа – 150 г (вказана вага сирої, що не вареної крупи);
  • цибулина – 1 шт .;
  • печериці – 250 г;
  • часник – 1 зубець;
  • панірувальні сухарі – близько 50 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло (для смаження).

Гречані котлети рецепт

  1. Гречану крупу ретельно промиваємо. Завантажуємо в каструлю і вливаємо 300 мл холодної води.Гречані котлети з грибами
  2. Доводимо до активного кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо під щільно закритою кришкою до повного випаровування рідини. Важливо не упустити момент, щоб крупа не почала пригорати!Гречані котлети з грибами
  3. Тим часом готуємо гриби. Розігріваємо сковороду, покривши дно тонким шаром рафінованої олії. Першим завантажуємо порубаний невеликими кубиками цибулю. Помішуючи, обсмажуємо 2-4 хвилини – до легкої золотистої.Гречані котлети з грибами
  4. Завантажуємо печериці. Підійдуть як заморожені, так і свіжі. Останні попередньо промиваємо, рубаємо пластинами. Тримаємо на вогні, поки не випарується вся волога, виділена грибами.Гречані котлети з грибами
  5. Готові гриби з цибулею і гречану кашу пропускаємо через м’ясорубку, або прокручуємо в измельчителе з насадкою ніж. Вичавлюємо через прес часник, солимо, перчимо і ретельно вимішуємо фарш.Гречані котлети з грибами
  6. Долонями, змоченими у воді, беремо порцію гречаної маси і надаємо класичну для котлет закруглену форму. З усіх боків паніруємо в сухарях. Залежно від розміру вийде близько 6-8 котлет.Гречані котлети з грибами
  7. Викладаємо заготовки на прогріту з рафінованою олією сковороду. Тримаємо на середньому вогні.Гречані котлети з грибами
  8. Всі компоненти в складі вже готові, тому довга жарка не потрібно. Як тільки на нижній стороні з’явиться легка рум’яна кірочка, перевертаємо гречані котлети. Обсмажуємо другу сторону і знімаємо з вогню.Гречані котлети з грибами
  9. Подаємо теплими або остудженому. Гречані котлети з грибами готові!Гречані котлети з грибами

Смачного!