Готуємо знаменитий сирний суп з печерицями

суп пюре
Французька кухня здавна славиться вишуканими і смачними стравами, впізнаваними навіть за зовнішнім виглядом. Одним з «істинних французів» є сирний суп з печерицями, який, завдяки вдалій комбінації продуктів, завжди виходить надзвичайно ніжним. До того ж, він доречний на столі, як в холодну, так і теплу пору року, а взимку особливо відмінно насичує і зігріває.

Сьогодні існує безліч ресторанних і домашніх варіантів сирних супів. Їх смак значно змінюється від використовуваного сорту молочного продукту і технології приготування, але в будь-якому випадку – це прекрасний суп для будь-якого столу. Далі розглянемо кілька цікавих рецептів для того, щоб ви саме на практиці змогли оцінити майстерність французьких кухарів.

Рисовий сирний суп

Процес приготування цієї страви досить простий і не несе труднощів. Все досить просто і швидко, але приголомшливий вершковий смак готового супу не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Рисовий сирний суп з печерицями

Складові

  • Плавлений сир – 350 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Куряче філе – 420 г + –
  • Рис – 80 г + –
  • Печериці – 280 г + –
  • Картопля – 380 г + –
  • Улюблена зелень – для прикраси + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – по смакові переваги + –

Приготування

  1. Промиваємо під рясним струменем проточної води куряче філе і відправляємо його в чотирилітровим каструлю, яку наповнюємо 3 літрами рідини і ставимо на плиту. Коли вона закипить, кладемо сіль і варимо до готовності протягом 35 хвилин.
  2. Після закінчення цього часу м’ясо виймаємо і відставляємо його в сторону.
  3. Очищаємо картоплю і нарізаємо бульби на обробній дошці на невеликі частини. Кладемо їх в бульйон і варимо приблизно 20 хвилин (залежить від сорту).
  4. Промиваємо рис кілька разів. Далі відправляємо його до картоплі.
  5. Відразу ж після цього беремося за печериці. Нарізаємо їх тонкими пластинами, після чого кладемо їх в каструлю з киплячим рисом і картоплею.
  6. Нарізаємо якомога дрібніше на твердій поверхні цибулю, моркву натираємо на дрібній тертці (якщо є бажання, можна задіяти і велику фракцію). Готове куряче філе перетворюємо в порційні невеликі шматочки. Закладаємо дані продукти в бульйон в той момент, коли рис і подрібнені печериці встигли проваритися 10 хвилин.
  7. По закінченню 7 хвилин додаємо сир, який за допомогою акуратних рухів ложки рівномірно розподіляємо по всьому вже практично готового блюда. Прибираємо з вогню.
  8. Подаємо в порційних тарілках. Рекомендуємо доповнити суп подрібненою зеленню.

* Порада від кухарчуком
При бажанні в сирний суп з печерицями, рецепт якого представлений вище, можна класти попередньо обсмажені в олії (вершковому) гриби, а не сирі. Смак і аромат супчика тільки виграє!

Сирний суп-пюре з картоплею

Головна фішка цього гарячого блюда – однорідність, завдяки якій легко відчути цікавий смак союзу всіх задіяних продуктів.

Рецепт сирного супу-пюре з печерицями

Складові

  • Вершковий сир – 400 г + –
  • Печериці – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру + –
  • Вода очищена – + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л. + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Картопля – 480 г + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

  1. Очищаємо картоплю, після чого нарізаємо досить великими брусочками.
  2. Відправляємо їх в каструлю, яку слід заповнити водою так, щоб нарізані бульби повністю перебували в рідині. Ставимо ємність на плиту і доводимо продукт до готовності.
  3. З звареного картоплі в окремий посуд зливаємо отриманий відвар і розбавляємо в ньому вершковий сир. Відставляємо цю суміш поки в сторону. Самі ж готові бульби перетворюємо в пюре.
  4. Кришимо дрібненько на обробній дошці цибулю, гриби нарізаємо довільним чином.
  5. Ставимо сковороду на вогонь. Після того, як влили в неї рослинне масло, кладемо подрібнену головку ріпчастої цибулі. Недовго обсмажуємо, після чого додаємо грибочки і зовсім трохи солі. Піддаємо ці продукти термічній обробці до тих пір, поки що виступила рідина повністю не випарується.
  6. З’єднуємо картопляно-вершковий бульйон з обсмаженими печерицями та цибулею, а також меленим перцем. Всю наявну масу подрібнюємо за допомогою блендера.
  7. Подавати сирний суп-пюре з печерицями слід з подрібненими стеблами молодого цибулі (зеленого). Також до такого супу можна приготувати тефтелі. У тарілку з супом додаємо їх перед подачею, попередньо відкривши в окремій каструльці.

Оригінальний суп з фаршем

Ні для кого не секрет, що м’ясні бульйони значно смачніше пісних. Якщо в холодильнику залишився яловичий фарш, обов’язково приготуйте незвичайне гаряче блюдо.

Оригінальний суп з печерицями

Складові

  • Морква – 1 шт. великого розміру + –
  • М’ясний бульйон – 2,8 л + –
  • Сир плавлений – 300 г + –
  • Фарш яловичий – 250 г + –
  • Кріп – невеликий пучок + –
  • Картопля – 5 шт. + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. + –
  • Печериці – 320 г + –

Приготування

  1. Очищаємо вимиті бульби картоплі, нарізаємо їх на обробній дошці кубиками однакового розміру. Відправляємо в закипілий м’ясний бульйон, варимо протягом 15 хвилин. Не забуваємо про сіль!
  2. Обсмажуємо на рослинному маслі яловичий фарш (процес займе 7 хвилин), потім кладемо до нього нарізані тонкими пластинками вже вимиті печериці.
  3. Бажано відразу ж посолити їх.
  4. По закінченню 5 хвилин відправляємо до цих компонентів морковочку, нарізану соломкою, і цибулька, подрібнений в пір’я. Природно, вони повинні бути попередньо вимиті і очищені. Готуємо зазначені овочі 7 хвилин.
  5. Суміш, що складається з фаршу, грибів і овочів з’єднуємо з бульйоном і з готовим картоплею. Додаємо до них сир, який відразу ж рівномірно розподіляємо по страві.
  6. В останню чергу після закипання рідини кладемо подрібнений кріп, а також перець. Після цих маніпуляцій варимо все ще одну хвилинку, потім вимикаємо вогонь.

* Порада від кухарчуком
У цьому рецепті можна задіяти, крім меленого перцю, бажані Вами спеції. Це можуть бути: мелений коріандр, чебрець, суміш перців. Напевно, кожен з них тільки позитивним чином позначиться на смаку супу, а з овочами відмінно «подружиться» болгарський перець і селера.

Як бачимо, сир і печериці вдало комбінуються з багатьма продуктами. Всі варіації роблять смак страви неповторним. Цьому сприяють і вибрані види молочного продукту, від якості якого безпосередньо залежить кінцевий результат.

Ви можете сміливо «включати» власну фантазію і не ігнорувати при цьому її підказки, адже, можливо, з їх допомогою ви створите сирний суп з печерицями, гідний звання «справжній кулінарний шедевр».