Завдяки сучасній техніці ми можемо зберегти дари літа на тривалий час і в будь-який час року готувати страви не обмежуючись в продуктах.
Вареники з замороженої полуницею стануть прикрасою сімейної вечері – коли до жарких днів ще далеко, такі делікатеси дуже затребувані. Приготування десерту з морожених ягід майже не відрізняється від рецепта з використанням традиційного свіжого сировини.
У стародавні часи наші предки випливало вареники тільки з особливих днях. На свята і весілля обов’язково готували вареники з різними начинками. Таке блюдо вважалося ознакою багатства і благополуччя.
На весілля молодим нареченим бажали «будь повної як вареник», і тоді життя пари була щасливою. Так що готувати традиційні для нас страви можна і для смаку і для гармонії в своїй родині, адже прекрасний аромат і смак підніме настрій абсолютно всім!
Як заморозити полуницю на зиму
Ми всі з нетерпінням чекаємо, коли на ринках з’явиться справжня домашня полуниця. Наївшись досхочу ароматних ягід, хочеться їх заготовити на зиму. Пропонуємо кілька порад по її заморожуванні.
Замороження подрібненої полуниці
Якщо ви хочете заморозити полуницю саме для вареників, слід її відразу подрібнити. Вимиті ягоди наріжте дрібним ножем (можна заморозити їх відразу з цукром), розкладіть пластом в поліетиленовий пакет.
Покладіть в морозильну камеру, коли ягоди трохи підморозило витягніть їх з холодильника і поріжте пласт на порційні шматочки (відразу для готування вареників). Розкладіть по морозилці і залиште в такому стані на добу, потім зберіть шматочки, покладіть в пакетик для подальшого зберігання.
Замороження цілої полуниці
Ще можна заморозити полуницю цілком, тоді купите невеликі ягоди. Добре їх вимийте, позбавте від хвостиків і ретельно обсушити на кухонному рушнику. Сухі ягоди розкладіть в морозилці, витримайте до повного заморожування, зберіть в пакет або бокс для подальшого зберігання. Коли захочете, використовуйте полуницю для готування різних блюд.
перезріла полуниця
Якщо вам при покупці попалася перезріла полуниця, можна її пюрировать за допомогою блендера. Вимийте ягоди, з’єднайте з цукром і подрібніть блендером, готове пюре можна помістити в пластикову пляшку з широким горлом і заморозити.
Така полуниця підійде для готування ледачих вареників або інших десертів. Коли вам знадобиться ягідна суміш, просто відріжте частину пляшки гострим ножем і розморозити в тарілці.
Вареники з замороженої полуницею
Складові
начинка
- Полуниця заморожена – 500 г + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
тісто
- Сироватка – 2 склянки + –
- Борошно пшеничне – 4,5 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Сода – 1 ч.л. + –
Як приготувати вареники з замороженої полуницею
- Разморозьте полуницю і змішайте її з цукром, залиште осторонь на півгодини. Потім злийте сік, що утворився, трохи відіжміть ягоди, тепер вони готові до використання.
- Приготуйте тісто: сироватку підігрійте в сотейнику і влийте в глибоку миску. Додайте сіль, цукор і соду. Розмішайте, додайте яйця, збийте виделкою до однорідної консистенції і поступово вводите борошно.
- Вимісити м’яке тісто, розділіть на три частини і кожну розкачати не товще пари міліметрів. Стакан обмокніте в борошно, виріжте з тіста кружечки. На середину кожного кола викладіть начинку і виліпити вареники.
- У каструлю налийте воду (заповніть половину каструлі), поставте на вогонь і закип’ятіть. У киплячу воду кидайте вареники (наприклад, в 2-х літрову каструлю кидайте 10-12 штук). Варіть до готовності: після закипання готуйте товстуни ще 3 хвилини.
- Після, витягніть в миску готові вареники шумівкою і змастіть вершковим або оливковою олією. Решта вареники приготуйте також і покладіть в миску.
Вареники готові, вони чудово підійдуть на обід або вечерю, і холодним зимовим вечором ви поласувати частинкою літа. Подавайте вареники зі сметаною або з медом.
Якщо ви скористалися нашими порадами по заморожуванню, готуйте вареники з порційними шматочками полуниці. У тісто додайте ягоди прямо з морозилки (без розморожування), і виліпив заготовки, відразу відваріть.
Рецепт ледачих вареників з полуницею
Ледачі вареники з полуницею – це не вигадка, ароматні і смачні варені лінивці припадуть до смаку всім без винятку, їх рецепт дуже зручний і швидкий в приготуванні. Він ідеально підійде для тих, хто постійно поспішає, але любить домашню їжу, або для тих, хто хоче спробувати щось новеньке і цікаве.
Складові
- Полуниця – 200 г;
- Цукор – 0,5 склянки;
- Борошно – 1 склянка (скільки знадобиться);
- Яйця добірні – 2 шт;
- Вершкове масло – 40 г;
- Сіль за смаком.
Як зробити ліниві вареники із замороженою полуницею
- Візьміть размороженную полуницю і збийте блендером в пюре.
- У глибокій мисці розітріть сир з сирими яйцями, додайте цукор, сіль і розм’якшене вершкове масло і ще раз розітріть.
- Влийте пюре з ягід і перемішайте, потроху вводите борошно і вимісити до густої однорідної маси.
- З тіста скачайте невеликі кульки діаметром 3-4 см, обваляйте їх у борошні і перед варінням кожен злегка притисніть.
- Краще ліниві вареники варіть на пару: на третину каструлю заповніть чистою водою і обв’яжіть марлею. Коли вода закипить, викладіть вареники на відстані один від одного і накрийте зверху високою кришкою.
- Варіть ледачі товстуни 5-7 хвилин, потім викладіть їх на тарілку (викладайте відразу на порційні тарілки) і змастіть вершковим маслом або полийте сметаною чи вершками.
Ледачі вареники з замороженої полуницею – це блюдо гідне захоплення. Пишні і смачні варені пиріжки наповнять ваш будинок ароматами літа і свіжих ягід. Готуйте з задоволенням!