Готуємо куряче печеня з картоплею в казані

Печеня з куркою і картоплею в казані
Скільки в сучасному світі існує різної посуду і техніки, що полегшує наше життя, і що дозволяє готувати одні й ті ж страви по-різному! Сьогодні ми розповімо, як зробити печеня з куркою і картоплею в казані – традиційному азіатському котлі з напівкруглим дном, в якому багато хто готує плов. Таке блюдо виходить просто приголомшливим: курочка буквально відвалюється від кісток, а картопля стає ароматним і розсипчастим.

Домашня печеня з курки в казані: класичний рецепт

Як робити куряче печеня з картоплею в казані будинку

Складові

  • Курка – 1 тушка + –
  • Картопля – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру + –
  • Часник – 3-4 зубки + –
  • Сметана – 3 ст.л. + –
  • Лавровий лист – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Будь-які спеції – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –

Як приготувати печеню з куркою і картоплею в казані

Хто сказав, що в казані можна готувати тільки плов? Насправді цей чудовий казанок підходить абсолютно для будь-яких страв: супів, рагу, гарнірів. А вже куряче печеня і зовсім виходить в ньому на славу. Воно дуже сподобається тим, хто любить ніжне куряче м’ясо.

  • Спочатку приділимо час курочку. Тушку потрібно ретельно промити, видалити з неї пір’ячко, якщо вони зустрічаються (в магазинах, на жаль, не завжди общипують курей добре), потім просушити її паперовим рушником і порізати на порційні шматки.

Розмір шматків вибираємо довільно, але стежте, щоб вони були досить великими. У нас повинно вийти приблизно 8-10 шматків.

  • Шматочки курочки натираємо будь-якими спеціями (на ваш розсуд). Ми беремо звичайну суміш спецій для курки. Тепер відставити куряче м’ясо в сторону на півгодини, щоб воно просочилося ароматними приправами.
  • Поки птах маринується, займемося овочами. Цибулю, моркву і картоплю моєму, потім чистимо. Цибулину нарізаємо дрібно, картопля – середніми кубиками, а моркву тремо на тертці.
  • Ставимо на вогонь наш казан, наливаємо в нього трохи рослинного масла. А коли воно розігріється, кидаємо туди морквину з цибулею і обсмажуємо їх до тих пір, поки овочі не придбають красивий золотистий колір.
  • Тепер відправляємо в казан курячі шматочки, їх також обсмажуємо з двох сторін до появи характерного рум’янцю.
  • Коли курочка стане золотистою, додаємо в казан сметану і картоплю. Перемішуємо, а потім заливаємо всі інгредієнти водою так, щоб вона покрила їх цілком.
  • Чекаємо закипання води, і коли це станеться, кладемо в казан лавровий лист, мелений чорний перець і сіль. Вогонь зменшуємо до мінімуму.

Як правильно готувати печеня з курочки і картоплі в казані

  • Тушкуємо наше спекотне на повільному вогні близько півгодини.
  • За п’ять хвилин до закінчення гасіння подрібнюємо зелень з часником і відправляємо ці ароматні приправи в казан, перемішуємо.

Печеня з куркою і картоплею в казані вийде ще більш смачним, якщо ви дасте йому трохи постояти після виключення вогню – приблизно п’ять-десять хвилин. Ось і все – кулінарний шедевр готовий!