Яке блюдо з м’яса птиці можна назвати самим ситним, смачним, але при цьому досить простим в приготуванні і відповідним для будь-якого дня? Звичайно ж, це печеня з курки в мультиварці: при готуванні в цій «розумної каструльці» м’ясо виходить дуже ніжним, а картопля – м’якою і ароматною. За допомогою тих чи інших інгредієнтів, а також всіляких спецій, можна щоразу вносити різноманітність в блюдо і отримувати абсолютно різні його варіації, але при цьому не менш смачні.
Печеня з курки в мультиварці, рецепти якого ми вам пропонуємо спробувати, дозволять вам кожен раз дивувати своїх домочадців. Головне – щоб під рукою була курочка і диво-каструлька, полегшує процес приготування.
Ми розповімо про те, як зробити це блюдо за класичним рецептом, а також наведемо в приклад рецептуру, по якій борщ готується з додаванням грибів і квасолі. Але який би варіант ви не вибрали, в результаті вийде дуже і дуже смачно.
Печеня з куркою в мультиварці по-домашньому
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Картопля – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру + –
- Морква – 2 шт. середнього розміру + –
- Лавровий лист – 2 шт. + –
- Чорний мелений перець – 1/2 ч.л. + –
- Сіль – 1,5 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2-4 ст.л. + –
Як приготувати печеню з курячим філе в мультиварці
Ця варіація страви найпростіша, але при цьому і найбільш поширена. Напевно в засіках кожної господині знайдеться небагато картоплі, моркви та цибулі. Ніяких екзотичних інгредієнтів тут немає, але результат виходить божественний! Не вірите? – Спробуйте!
При готуванні в мультиварці краще використовувати кип’ячену воду, а не набрану з-під крана, тому ми заздалегідь поставимо чайник, щоб він закипів, поки ми займаємося підготовкою овочів і м’яса.
- Овочі миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо: картоплю – середніми кубиками або скибочками, цибулю – півкільцями або соломкою, моркву тремо на тертці або ріжемо тонкими кільцями – як вам більше подобається.
- Філе курочки промиваємо, просушуємо і ріжемо на порційні шматочки, шириною близько 3-4 сантиметрів.
- У чашу мультиварки заливаємо олію, виставляємо режим «Жарка», кидаємо туди курку і смажимо її близько десяти хвилин.
- Тепер до поміняла колір курочку додаємо цибулю з морквою і смажимо ще десять хвилин, перемішуючи лопаткою.
- Коли овочі з м’ясом підсмажаться, кладемо в чашу картопля, заливаємо гарячою кип’яченою водою (її потрібно взяти, приблизно, 450-500 мл), додаємо лавровий лист, мелений перець, сіль і добре перемішуємо.
- Тепер справа за малим: виставляємо на мультиварці режим «Гасіння» на одну годину. Рівно через 60 хвилин наше ароматне печеня буде готове.
Печеня в мультиварці з курки з картоплею та грибами
Цей варіант жаркого сподобається тим, хто обожнює легкий грибний аромат. Для приготування найкраще використовувати печериці, так як вони вимагають мінімальної обробки. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу більш натуральні гриби, можете взяти свіжі, але не забудьте їх попередньо відварити і обсмажити до готовності.
Складові
- Куряче філе – 500 г;
- Печериці (або інші гриби) – 200 г;
- Картопля – 4-5 шт. великого розміру;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру;
- Морква – 1 шт. великого розміру;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Лавровий лист – 2 шт .;
- Рослинна олія – 2 ст.л .;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як приготувати куряче печеня в мультиварці з грибами
- Курочку моєму, сушимо (за допомогою рушників) і нарізаємо на середні кубики.
- Всі овочі миємо, чистимо і ріжемо: картопля – кубиками (аналогічного з курячими розміру), моркву – кружальцями або напівкружечками, цибулю – півкільцями або дрібно.
- Гриби нарізаємо середніми шматочками. Якщо у нас консервовані різані печериці – залишаємо їх так, але воду, природно, зливаємо.
- Наливаємо на дно чаші мультиварки рослинне масло, виставляємо режим «Жарка» і обсмажуємо цибулю близько десяти хвилин.
- Потім до цибулі додаємо курячі шматочки, морква і гриби – смажимо ще стільки ж (10 хвилин).
- Тепер відправляємо в чашу картопля, додаємо туди ж сметану, лавровий лист, сіль і мелений перець. Заливаємо все продукти кип’яченою водою – приблизно, половиною склянки, але якщо ви любите, щоб був бульйон – можна додати і цілий стакан.
- Готуємо печеню на режимі «Гасіння» хвилин 45.
Куряче печеня в мультиварці з квасолею
Якщо у вас завалялася в засіках банка консервованої квасолі, але ви не знаєте, що з нею можна приготувати – спробуйте це чудове куряче печеня. В мультиварці воно вийде неймовірно смачним. До речі, його можна зробити не тільки з філе, але і з курячими ніжками.
Складові
- Куряче філе – 400 г;
- Картопля – 400 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Консервована квасоля – 2-3 ст.л .;
- Аджика – 2 ст.л .;
- Лавровий лист – 2 шт .;
- Будь-які спеції – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як приготувати печеню з курки в мультиварці з квасолею
- Картоплю миємо, чистимо від шкірки і ріжемо середніми кубиками.
- Цибулю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо так, як вам більше подобається. Ми вважаємо за краще цибулю різати півкільцями, а моркву – напівкружечками.
- Обмиту і просушенное філе курки ріжемо на середні шматочки.
- У цьому рецепті попередньо обсмажувати м’ясо і овочі ми не будемо, щоб блюдо зберегло свої дієтичні властивості. Тому просто викладаємо на дно мультиварки м’ясо і овочі, потім засипаємо їх спеціями і солимо.
- Зверху на овочі викладаємо консервовану квасолю.
- Тепер заливаємо 400-500 мл кип’яченої води, кидаємо в чашу лавровий лист і включаємо режим «Гасіння» на 45-50 хвилин.
- Коли прилад подасть сигнал про закінчення готування, відкриваємо чашу мультиварки, кладемо в спекотне аджику, перемішуємо, знову закриваємо кришку і даємо страві постояти хвилин десять.
Печеня з курки в мультиварці готово! Такий варіант з квасолею сподобається тим, хто любить бульйон і рецепти без додавання рослинного масла.