Готуємо крила курки по-китайськи

kurinye-krylyshki-po-kitajski
Багато господинь люблять традиційну кухню Піднебесної, оскільки в ній зустрічаються дивовижні та унікальні рецепти. Сьогодні ми будемо готувати саме один з таких страв – курячі крильця по-китайськи, які можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Як гарнір до нього можуть виступити тушковані овочі, локшина або рис, хоча російські частенько використовують такі крила як закуску до пива.

Це вам не звичайні крильця гриль або запечені в духовці – це справжній кулінарний шедевр, адже окремо готується маринад і соус. Але боятися не варто, насправді на втілення в життя цього рецепта піде всього близько години, і половину цього часу крила будуть спокійно маринуватися без вашої участі.

Покроковий рецепт курячих крилець по-китайськи

Як готувати класичні китайські крила курочки

Складові

  • Курячі крила – 1 кг + –
  • Апельсин (великий) – 1 шт. + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Мед – 2 ст.л. + –
  • Соєвий соус – 100 мл + –
  • Натуральний томатний кетчуп – 4 ст.л. + –
  • Солодке або напівсолодке вино – 50 мл + –
  • Рослинна або кунжутне масло – 100 мл + –
  • Мелена паприка – 1 ч.л. + –

Як смачно приготувати курячі крильця по-китайськи

  1. Спочатку приготуємо маринад: видавлюємо через прес часник, змішуємо його з соєвим соусом і меленою паприкою, потім додаємо до суміші кетчуп і добре перемішуємо.
  2. Кладемо вимиті крила в глибоку миску, заливаємо їх готовим маринадом і залишаємо на тридцять-сорок хвилин.
  3. Тепер зробимо кисло-солодкий соус – головну «родзинку» цієї страви. Для цього апельсин чистимо від шкірки, видавлюємо з нього сік і змішуємо його з вином і медом. Відставляємо соус в сторону, щоб він настоявся, поки маринується курочка.
  4. Коли крильця замаринується, розігріваємо глибоку сковороду, виливаємо туди кунжутне або рослинне масло, а коли воно нагріється – викладаємо курку.
  5. Смажимо крила близько п’ятнадцяти хвилинок на середньому вогні.
  6. Через чверть години виливаємо в сковороду маринад і кисло-солодкий соус.
  7. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо наші ароматні крила ще хвилин двадцять, після чого викладаємо їх на тарілку і подаємо.

Як бачите, курячі крильця по-китайськи – зовсім нескладне блюдо, однак їм можна по-справжньому здивувати гостей. Спробуйте приготувати його на вечірку або дружні посиденьки, і ви весь вечір будете ловити на собі захоплені погляди.