Мексиканці – справжні шанувальники гострих барвистих страв: їх кухня рясніє рецептами з пекучим червоним перцем та іншими спеціями. Такі страви, як мексиканський салат з куркою, гострими і солодкими перцями неймовірно бадьорять і веселять смак найвибагливішого гурмана. Готується він просто, головне – купити всі продукти за списком (використовуємо натуральні спеції) і точно слідувати інструкціям.
Салат «Мексиканський», рецепт з куркою і селерою
Складові
- Філе курки – 0,8 кг + –
- Селера – 1 шт. + –
- Майонез – 0,5 склянки + –
- Цибулеве перо – 3 шт. + –
- Лук червоний – 1/2 шт. + –
- Петрушка – пучок + –
- Болгарський перець червоний – 1/2 шт. + –
- Болгарський перець помаранчевий – 1/2 шт. + –
- Паста з гострих перців – 2 ч.л. + –
- Лимонний сік – 1 ч.л. + –
- Сіль і червоний перець – за смаком + –
Як зробити гострий мексиканський салат з курячим філе
Мексиканські салати – одні з найсмачніших, вони наповнені яскравими фарбами, насиченими смаками і ароматами, не здатними залишити байдужим жодного гурмана. Головне – додавати в них тільки натуральні спеції, адже саме вони задають тон страви.
Гостру перцеву пасту можна купити в будь-якому супермаркеті або замінити парою свіжих пекучих перчиком, подрібнених в блендері. Замість лимонного соку можемо використовувати лаймовий сік.
Для приготування мексиканського салату з куркою скористаємося покроковою інструкцією:
- Промиваємо філе курки і піддаємо термічній обробці – відварюємо, запікаємо або смажимо – як захочеться. Можна навіть використовувати копчену курочку або обсмажений на грилі.
- Поділяємо готове м’ясо на волокна.
- Нарізаємо солодкі перці, селера і половинку цибулини дрібними кубиками і складаємо в миску для салату.
- Окремо робимо соус з майонезу, гострої перцевої пасти, меленого перцю, солі і лимонного (лаймового) соку.
- Додаємо соус в салатницю і ретельно все перемішуємо.
Салат готовий! Подаємо його на салатних листках, лаваші або просто в салатник. Особливо смачно це мексиканське страву, коли воно укладено на кукурудзяну корж – тортилью, навряд чи хтось пробував салат смачніше цього!
Мексиканський салат з курячим м’ясом і огірками
Складові
- Філе курки – 300 г;
- Засолені, або мариновані огірочки середнього розміру – 2 шт .;
- Бринза або інший сир м’якого сорту – 200 г;
- Майонез – за смаком;
- Авокадо велике – 1 шт .;
- Мелений перець – пучку;
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт .;
- Гірчиця готова – 1 ч.л .;
- Сік лимона – 1 ч.л.
Як готувати мексиканський салат з куркою за оригінальним рецептом
Салатик, приготований по даній рецептурі, припаде до смаку всім, хто любить ласувати маринованими, або солоними огірочками, м’яким сиром і смаженою курочкою. Поєднання гострих і солодкуватий інгредієнтів утворює неповторний і незабутній смак.
Якщо хочеться, щоб в салаті було більше м’яса, особливо, якщо його подадуть як закуску до міцних алкогольних напоїв, купуємо півкіло курячого філе. Замість лимонного соку при бажанні беремо сік лайма. Лук використовуємо будь-хто.
Приготуємо салат з куркою по-мексиканськи по покрокової інструкції:
- Промиваємо куряче філе і смажимо в сковорідці до готовності.
- Нарізаємо смажену курочку на шматочки середнього розміру.
- Нарізаємо огірочки соломкою, авокадо – дрібними шматочками, бринзу або інший сир м’яких сортів – маленькими кубиками.
- Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю.
- Змішуємо цибулю і решту нарізку з курячим м’ясом в глибокому салатнику.
- Збиваємо міксером або вручну суміш з соку лимона, майонезу і спецій.
- Поливаємо нарізки отриманим соусом і добре перемішуємо.
Мексиканський салат з куркою готовий – можна відразу ставити його на стіл.
Рада на майбутнє: в такий салатик можна додавати трохи кмину, петрушки, кінзи або подрібнених кедрових горішків, граючи зі смаками, як захочеться!
Смачного!