Гострий мексиканський салат з куркою

ostryj-meksikanskij-salat-s-kuricej
Мексиканці – справжні шанувальники гострих барвистих страв: їх кухня рясніє рецептами з пекучим червоним перцем та іншими спеціями. Такі страви, як мексиканський салат з куркою, гострими і солодкими перцями неймовірно бадьорять і веселять смак найвибагливішого гурмана. Готується він просто, головне – купити всі продукти за списком (використовуємо натуральні спеції) і точно слідувати інструкціям.

Салат «Мексиканський», рецепт з куркою і селерою

Складові

  • Філе курки – 0,8 кг + –
  • Селера – 1 шт. + –
  • Майонез – 0,5 склянки + –
  • Цибулеве перо – 3 шт. + –
  • Лук червоний – 1/2 шт. + –
  • Петрушка – пучок + –
  • Болгарський перець червоний – 1/2 шт. + –
  • Болгарський перець помаранчевий – 1/2 шт. + –
  • Паста з гострих перців – 2 ч.л. + –
  • Лимонний сік – 1 ч.л. + –
  • Сіль і червоний перець – за смаком + –

Як зробити гострий мексиканський салат з курячим філе

Мексиканські салати – одні з найсмачніших, вони наповнені яскравими фарбами, насиченими смаками і ароматами, не здатними залишити байдужим жодного гурмана. Головне – додавати в них тільки натуральні спеції, адже саме вони задають тон страви.

Гостру перцеву пасту можна купити в будь-якому супермаркеті або замінити парою свіжих пекучих перчиком, подрібнених в блендері. Замість лимонного соку можемо використовувати лаймовий сік.

Для приготування мексиканського салату з куркою скористаємося покроковою інструкцією:

  1. Промиваємо філе курки і піддаємо термічній обробці – відварюємо, запікаємо або смажимо – як захочеться. Можна навіть використовувати копчену курочку або обсмажений на грилі.
  2. Поділяємо готове м’ясо на волокна.
  3. Нарізаємо солодкі перці, селера і половинку цибулини дрібними кубиками і складаємо в миску для салату.
  4. Окремо робимо соус з майонезу, гострої перцевої пасти, меленого перцю, солі і лимонного (лаймового) соку.
  5. Додаємо соус в салатницю і ретельно все перемішуємо.

Салат готовий! Подаємо його на салатних листках, лаваші або просто в салатник. Особливо смачно це мексиканське страву, коли воно укладено на кукурудзяну корж – тортилью, навряд чи хтось пробував салат смачніше цього!

Мексиканський салат з курячим м’ясом і огірками

ostryj-meksikanskij-salat-s-kuricej2

Складові

  • Філе курки – 300 г;
  • Засолені, або мариновані огірочки середнього розміру – 2 шт .;
  • Бринза або інший сир м’якого сорту – 200 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Авокадо велике – 1 шт .;
  • Мелений перець – пучку;
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт .;
  • Гірчиця готова – 1 ч.л .;
  • Сік лимона – 1 ч.л.

Як готувати мексиканський салат з куркою за оригінальним рецептом

Салатик, приготований по даній рецептурі, припаде до смаку всім, хто любить ласувати маринованими, або солоними огірочками, м’яким сиром і смаженою курочкою. Поєднання гострих і солодкуватий інгредієнтів утворює неповторний і незабутній смак.

Якщо хочеться, щоб в салаті було більше м’яса, особливо, якщо його подадуть як закуску до міцних алкогольних напоїв, купуємо півкіло курячого філе. Замість лимонного соку при бажанні беремо сік лайма. Лук використовуємо будь-хто.

Приготуємо салат з куркою по-мексиканськи по покрокової інструкції:

  1. Промиваємо куряче філе і смажимо в сковорідці до готовності.
  2. Нарізаємо смажену курочку на шматочки середнього розміру.
  3. Нарізаємо огірочки соломкою, авокадо – дрібними шматочками, бринзу або інший сир м’яких сортів – маленькими кубиками.
  4. Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю.
  5. Змішуємо цибулю і решту нарізку з курячим м’ясом в глибокому салатнику.
  6. Збиваємо міксером або вручну суміш з соку лимона, майонезу і спецій.
  7. Поливаємо нарізки отриманим соусом і добре перемішуємо.

Мексиканський салат з куркою готовий – можна відразу ставити його на стіл.

Рада на майбутнє: в такий салатик можна додавати трохи кмину, петрушки, кінзи або подрібнених кедрових горішків, граючи зі смаками, як захочеться!

Смачного!