Гарнір до курячої печінки

garnir-k-kurinoj-pecheni
Кожен гурман знає, що м’ясо повинно займати центральне смакове місце в будь-якому повноцінному блюді. Але не варто забувати і про те, що смак м’ясного продукту необхідно правильно обрамляти, підбираючи вдалий гарнір, до курячої печінки, однак, це зробити не так просто. Саме тому сьогодні ми будемо шукати краще смакове поєднання, яке дозволить повністю розкрити аромат незвичайного субпродукту.

Який гарнір підходить до курячої печінки найбільше

Отже, щоб зрозуміти, який гарнір слід використовувати, при приготуванні страви з курячих потрошки, потрібно, перш за все, подумати про те, в чому відмінна риса даного субпродукту.

garnir-k-kurinoj-pecheni1

  • Куряча печінка сама по собі дуже ніжна на смак, а тому гарнір ні в якому разі не повинен перебивати її смакові і ароматні нотки. Найкраще використовувати щось нейтральне, наприклад, макарони, крупу або пюре. Таким чином, гарнір буде доповнювати смак м’ясного делікатесу, не відволікаючи смакові рецептори на себе.
  • Важливо звернути увагу і на спосіб приготування Курячу субпродукту. Якщо печінка тушілась в сметані або ж смажилася у великій кількості рослинного масла, то гарнір краще зробити легше – в нього слід додати мінімум вершкового масла, або ж не робити цього зовсім.
  • Варто згадати про класичні (а може і оригінальних) смакових поєднаннях з куркою. Якщо ви підбираєте гарнір до відвареної або парової печінці, то зверніть увагу на вершковий соус – заправте ним макарони або полийте зверху крупу, таким чином, ви нівелюєте невелику сухість відвареного субпродукту і підкреслите його аромат.
  • Безпрограшним варіантом стануть і овочі, тільки до курячої печінки їх подавати краще не в сирому вигляді, а як рагу.

В цілому, можна сказати, що підбір гарнір до курячої печінки – це аналіз способу приготування самого м’ясного страви і ступеня його жирності. Ми ж пропонуємо вам кілька найбільш універсальних варіантів.

Рецепт універсального гарніру з картоплі до курячої печінки

Досить важко уявити більш універсальний гарнір, ніж класичне картопляне пюре. Це, здавалося б, просте блюдо можна приготувати масою способів.

garnir-k-kurinoj-pecheni2

У даній рецептурі ми вирішили трохи відійти від стандартного способу приготування і зробимо його без додавання молока, але зате з засмажкою. Такий варіант як раз відмінно підійде до курячого субпродуктів і гармонійно доповнить його смак.

Складові

  • Картопля – 1 кг;
  • Лук жовтий – 1 шт .;
  • Морквина – 1 шт .;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Масло соняшнику – для засмажкою.

Як робиться смачний гарнір з картоплі до курячої печінки в домашніх умовах

  1. Картоплю чистимо і нарізаємо кругляшками або четвертинками. Пересипаємо в невелику каструльку, заливаємо водою.
  2. Ставимо посудину на плиту, накриваємо її кришкою і чекаємо закипання. Коли вода закипить – відкриваємо кришку, а вогонь зменшуємо до мінімального.
  3. Поки наш картопля вариться, ми займемося підготовкою ароматної засмажкою. Для цього очищаємо цибулю і моркву від шкірки.
  4. Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, а моркву натираємо на крупній тертці.
  5. Вливаємо олію в сковорідку, ставимо її прогрівати на сильний вогонь. Через хвилину всипаємо в масло подрібнені овочі.
  6. Обсмажуємо цибулю з морквою до тих пір, поки цибуля не набуде характерний золотистий відтінок.
  7. До цього моменту картопляні кругляшки вже повинні проваритися (проколюємо їх ножем, якщо він входить в картопля м’яко, значить все готово). Зливаємо більшу частину води, залишаючи її незначна кількість на дні.
  8. За допомогою товкучки робимо пюре, коли вся картопля повністю розімнеться, всипаємо зажарку.
  9. Солимо, перчимо, перемішуємо і перевіряємо на смак.

При подачі рекомендується викладати готову курячу печінку поверх смачного овочевого пюре, а також присипати все страву свежерубленная зеленню.

Гарнір з рису з овочами, з яким поєднується печінку курки

Складові

  • Оброблений паром рис – 1 стакан + –
  • Вода очищена або курячий бульйон – 2 склянки + –
  • Морквина – 1 шт. + –
  • Перець болгарський – 1 шт. + –
  • Цибулина – 1 головка + –
  • Горошок заморожений зелений – 150 г + –
  • Масло оливи – для обсмажування + –
  • Сіль, перець і спеції – за смаком + –

Як готувати рисовий гарнір з овочами до печінки кури своїми руками

  1. Спочатку займаємося підготовкою і засмажкою овочів. Лучок і морква чистимо стандартним чином.
  2. Цибулю нарізаємо дуже меленьким кубиком, а моркву натираємо на тертці середнього розміру.
  3. Перець обполіскувати дуже добре під струменем води, видаляємо з нього насіння і нарізаємо півкільцями, або дрібними квадратиками.
  4. У сковороду з високими бортами наливаємо оливкову олію і включаємо сильний вогонь. Через півхвилини всипаємо овочеву нарізку і підсмажуємо до золотистого лука.
  5. Після цього додаємо в нашу імпровізовану жаровню заморожений горошок, все добре перемішуємо і готуємо хвилин п’ять, постійно помішуючи.
  6. Промитий рис всипаємо прямо в сковороду (воду попередньо добре зливаємо з крупи). Вимішуємо і смажимо майбутній гарнір ще 2 хвилини.
  7. Тепер прийшов час води або бульйону. Найкраще буде, якщо ви попередньо доведете рідина для кипіння, так, потрапляючи на сковороду, їй не буде потрібно довго нагріватися і гарнір вийде смачніше.
  8. Вливаємо частина рідини, накриваємо кришкою і чекаємо, коли рис її повністю вбере.
  9. Повторюємо те ж саме, час від часу помішуючи вміст сковорідки, поки у нас не закінчиться вода або бульйон (в цей момент спробуйте рис на смак, якщо він ще залишився твердий, то влийте ще трохи рідини).
  10. Перед останнім вливанням солимо блюдо, перчимо його і заправляємо спеціями.

Зручність цього гарніру в тому, що він не тільки ідеально підходить до курячої печінки, але і має універсальну рецептурою. Ви можете легко виключати або додавати в нього овочеві інгредієнти на свій смак.

Кращий гарнір з гречаної крупи з грибами до Куряча печінки

Досить часто курячі потрошки готують разом з вершковим соусом. Таке м’ясна страва чимось нагадує класичне блюдо високої кухні – бефстроганов.

garnir-k-kurinoj-pecheni4

Навіть недосвідчений кулінар знає, що кращий гарнір для подібної страви – гречка, в чистому вигляді, або ж з грибами. Давайте ж і ми спробуємо приготувати цю легку, але від того не менш смачну розсипчасту кашу.

Складові

  • Гречка-ядриця – 1 стакан;
  • Печериці – 250 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Часник – 1 часточка;
  • Масло соняшнику – для обсмажування;
  • Сіль і перець мелений – за смаком.

Як зробити смачний гарнір до Куряча печінці з гречки і печериць покроково

  1. Лучок і зубчик часнику очищаємо, а потім дуже дрібненько ізрубаем гострим ножем.
  2. Печериці якісно промиваємо під проточною водою, акуратно зчищаючи все забруднені ділянки.
  3. Нарізаємо грибочки пластинками.
  4. У сковороду з високими бортами вливаємо олію і даємо йому прогрітися, після чого всипаємо в неї лушпиння нарізку.
  5. Після появи золотистого кольору у цибулі, додаємо гриби і подрібнений часничок.
  6. Смажимо все разом ще хвилин 5.
  7. Промиваємо гречку 2-3 рази, а потім висипаємо її в сковорідку до печериць.
  8. Поки крупа присмажується закип’ятити 2 склянки очищеної води.
  9. Вливаємо гарячу воду в сковороду, солимо, перчимо і перемішуємо. Накриваємо кришкою.
  10. Млоїмо нашу гречку на повільному вогні протягом 20 хвилин.

Як вже говорилося вище, такий гречаний гарнір до курячої печінки особливо вдало буде поєднуватися з м’ясним частуванням, тушкованим зі сметаною. Щоб гречка вийшла більш розсипчастою, рекомендуємо посмажити її разом з грибами довше і вже потім вливати воду. Також ви можете використовувати курячий бульйон в якості рідини для заливки, щоб зробити гарнір ще більш ароматним.