Коли звичайні овочеві закуски і звичні олів’є / вінегрети набридають, хочеться представити своїм гостям щось новеньке і незвичайне. Гарячий салат з куркою – це блюдо, яким можна здивувати навіть найвибагливіших гурманів, але ми звикли до того, що закуска повинна бути холодною. Але теплі страви теж смачні, просто їх треба готувати безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вони не встигли охолонути, так що якщо ви до цього готові – пробуйте!
Найпопулярніший в світі гарячий салат з курячої грудки
Складові
- Філе курячої грудки – 200 г + –
- Помідори – 4 шт. середнього розміру + –
- Огірки свіжі – 2 шт. + –
- Листя салату – 1 пучок + –
- Твердий сир – 70 г + –
- Очищені насіння – за смаком + –
- Оливкова олія – 2 ст. л. + –
- Мед – 2 ст. л. + –
- Лимонний сік – 2 ст. л. + –
- Будь-які приправи – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як правильно зробити гарячий салат з курячою грудкою
Кажуть, що рецепт цієї страви був повідав одним з шеф-кухарів фешенебельного ресторану, розташованого в історичному районі Санкт-Петербурга. Чи так це насправді чи ж це всього лише легенда – не так і важливо, адже головне – результат. А він виходить просто приголомшливим!
- Оскільки блюдо має бути теплим, куркою ми займемося в останню чергу, а почнемо з овочів. Спочатку миємо й обсушуємо все овочеві компоненти, а потім нарізаємо їх: огірки – напівкружечками, помідори – скибочками, салатні листя шаткуємо, як капусту.
- Твердий сир нарізаємо тонкими-тонкими пластинками за допомогою спеціального ножа.
- Заздалегідь приготуємо і заправку: перемішуємо мед з лимонним соком і оливковою олією, додаємо трохи солі і будь-які приправи (особливо гарні будуть прованські трави).
Якщо ми взяли дуже густий мед, в якому стоїть ложка, розтоплюємо його в мікрохвильовці, щоб соус для гарячого салату вийшов однорідним.
- Тепер беремо порційні тарілки, на кожну з них викладаємо салатні листя, а потім овочі. Сир поки не чіпаємо – їм би будемо прикрашати закуску зверху.
- Тепер займемося куркою. Промите і обсушене куряче філе ріжемо на довгі шматочки середньої товщини і обсмажуємо в рослинному маслі до готовності на розігрітій сковороді. Відразу після обсмажування можна покласти шматочки курки на паперовий рушник, щоб дати зайвому жиру стекти, але це не обов’язково.
- Курочку в теплому вигляді укладаємо на тарілочки поверх овочів, зверху кладемо тонкі сирні шматочки, поливаємо заправкою і виносимо страву гостям, спостерігаючи за їх захопленням.
Читайте ще схожі записи:
Незвичайні гарячі страви для новорічного столу
Робимо гарячі страви на святковий стіл
Рецепт гарячого салату з куркою по-тайськи
Теплий, ароматний і смачний салатик з курячою грудкою, яскравими овочами і свіжою зеленню стане гідною прикрасою столу на романтичну вечерю. Хоч попрацювати над його приготуванням доведеться досить довго, але результат буде просто неймовірний!
Складові
- Філе куряче – 300 г;
- Лук фіолетовий салатний – 1 шт .;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Помідори черрі – 8 шт .;
- Капуста білокачанна – 50 г;
- Перець гострий – 0,5 шт .;
- Листя салату – 4 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Кінза свіжа – 4 гілочки;
- Насіння кунжуту – 1 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. Л .;
- Соєвий соус – 3 ст. л .;
- Соус чилі солодкий – 1 ч. Л .;
- Кунжутне масло – 1 ст. л .;
- Сік лимона – 1 ст. л .;
- Цукор – 1 ч. Л .;
- Рослинна олія – для смаження.
Готуємо теплий салат з курячим філе з тайського рецептом
Маринуємо курку в пікантному маринаді
- Курочку моєму, просушуємо, нарізаємо подовженими скибочками, шириною не більше сантиметра.
- Робимо маринад: змішуємо кунжутне масло, сік лимона, соуси чилі і соєвий, а також цукор – все добре перемішуємо.
- Кладемо курячі шматочки в маринад і залишаємо їх на півгодинки, щоб вони просочилися ароматами.
Готуємо овочі для гарячого салату з куркою
- Поки м’ясо птиці маринується, миємо й готуємо овочі: фіолетовий цибулю ріжемо полуколечкамі, морква трьом на тертці для корейських салатів, капусту нарізаємо великими шматочками квадратної форми, черрі розрізаємо навпіл або на чотири частини, болгарський перець дрібніше соломкою, часник і гострий перець дрібно рубаємо ножем .
- Листя салату промиваємо, даємо воді стекти і викладаємо їх на велике блюдо або порційні тарілки, якщо подавати салат будете відразу на кілька персон.
Обсмажуємо м’ясо птиці з овочами в сковорідці
- Тепер беремо глибоку сковороду (вок або сотейник), ставимо її на вогонь і наливаємо рослинне масло. Коли воно розігріється, кидаємо шматочки курочки і обсмажуємо їх близько трьох хвилин.
- Тепер подсаливаем курку, додаємо мелений імбир, фіолетовий лук, часник і гострий перчик. Смажимо все разом на середньому вогні ще пару-трійку хвилин, постійно перемішуючи.
- Тепер прийшла черга болгарського перцю: додаємо його на сковороду і смажимо ще хвилинку.
- Наступною піде до курки з овочами морква. Разом з нею смажимо блюдо ще хвилину.
- На завершення додаємо помідори черрі і капусту, обсмажуємо суміш ще хвилину, додавши, при бажанні, трохи солі.
Важливо не перетримати наш майбутній салат на вогні, щоб овочі залишалися хрусткими. Тому після обсмажування з капустою і помідорами, знімаємо сковороду з вогню і даємо м’ясо-овочевої суміші постояти хвилин п’ять.
Викладаємо салат на тарілку і подаємо до столу
- Поки салатик остигає, дрібно рубаємо кінзу, а потім перекладаємо м’ясо з овочами з сковороди прямо на листя салату.
- Посипаємо закуску зверху подрібненою кінзою і кунжутним насінням. Відразу ж подаємо на стіл, поки салат ще теплий.
Незвичайний гарячий салат з куркою, грибами і овочами
Цей чудовий салатик готується дуже просто, з ним впорається навіть починаюча господиня. Але це зовсім не означає, що їм не можна здивувати своїх гостей і домочадців.
Яскраві шматочки болгарського перцю і стручкової квасолі додадуть закусці апетитний зовнішній вигляд, свіжі шампіньйони подарують легкий грибний аромат, а шматочки курки в поєднанні з соєвим соусом створять особливу пікантність.
Складові
- Філе курячої грудки – 250 г;
- Печериці свіжі – 300 г;
- Болгарський перець (червоного, оранжевого або жовтого кольору) – 1 шт. великого розміру;
- Стручкова квасоля – 150 г;
- Салат-латук – 1 пучок;
- Насіння кунжуту – 1 ст. л .;
- Соєвий соус – 3 ст. л .;
- Гострий червоний перець (мелений) – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Створюємо оригінальний теплий салат з грибами і куркою по кроках
- Промиту і висушену курочку ріжемо на кубики середнього розміру, заливаємо соєвим соусом і залишаємо для маринування на півгодинки в холодильнику.
- Поки м’ясо маринується, нарізаємо вимиті печериці великими шматочками, болгарський перець – смужками, а стручки квасолі просто розрізаємо навпіл.
- Салат-латук моєму, поділяємо на листя і викладаємо на порційні тарілки.
- Тепер дістаємо курку, розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо шматочки птиці в ньому до готовності, тобто до утворення красивою золотистої скоринки. Чи не солимо, так як соєвий соус вже зробив нашу курочку солоної!
- Одночасно з куркою, на окремій сухій сковороді, обсмажуємо печериці. А коли з них піде вода, додаємо рослинне масло і сіль, після чого смажимо їх до готовності – зазвичай це займає близько десяти хвилин.
- Знімаємо з сковороди курячі шматочки і гриби, кладемо їх на паперову серветку, щоб скло зайве масло, не зробивши наш салатик дуже жирним.
- Оскільки закуска повинна подаватися в теплому вигляді, то наступний крок робимо дуже швидко: беремо сковороду з стручками квасолі і обсмажуємо ці овочі в сковороді на рослинному маслі близько п’яти хвилин.
- Тепер перекладаємо на салатні листя курку з грибами, зверху розміщуємо обсмажені овочі, посипаємо блюдо кунжутним насінням і подаємо до столу.
Гарячий салат з куркою прекрасно поєднується з келихом холодного лимонаду, скибочками білого хліба, часниковим грінками і, звичайно ж, вином.
Приємного вам апетиту!