Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею

Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицеюВідомі більшості ласунів булочки «Сіннабон» в цьому рецепті пофарбовані в позитивний «сонячний» колір завдяки наявності в тесті пюре яскравою гарбуза. Як і в класичному варіанті, тут присутній обов’язкова начинка з цукру і великої кількості кориці, збережений впізнаваний зовнішній вигляд виробів у вигляді завитка. Незмінною залишається і світла сирна глазур, що робить випічку ще більш привабливою і апетитною. Прямуємо всіма правилами створення «сіннабонов», плюс вигідно пристроюємо гарбуз.

Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею – чудове прикраса сніданку і смачне доповнення до чашки кави, що бадьорить. Теплий, насичений аромат м’якої прянощі моментально наповнює простір житла – будинки стає по-особливому комфортно і затишно! А якщо за вікном сіро і дощитиме, ці жовто-помаранчеві випечені вироби допоможуть підняти настрій і не піддатися нудьзі.

Складові:Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею

Для тіста:

  • молоко – 200 мл;
  • гарбузове пюре – 250 г (приблизно 350 г очищеної гарбуза);
  • вершкове масло – 70 г;
  • цукор – 70 г;
  • сіль – пучку;
  • сухі швидкодіючі дріжджі – 7 г;
  • борошно – приблизно 550 г;
  • ванілін – пучку.

Для начинки:

  • цукор тростинний (коричневий) – 150 г;
  • кориця мелена – 20 г;
  • вершкове масло – 70 г.

Для помадки:

  • вершковий сир Almette або т.п. – 250 г;
  • цукрова пудра – 100 г.

Гарбузове булочки з корицею «Сіннабон» – рецепт з фото

  1. Спочатку підготуємо гарбузове пюре. Очищений гарбуз ріжемо на великі шматочки і заливаємо водою (рідина повинна повністю покрити помаранчеві скибочки). Доводимо до кипіння і варимо близько 10-15 хвилин (до м’якості). Замість варіння можна запекти гарбузову нарізку в духовці або в мікрохвильовій печі – спосіб розм’якшення гарбуза не має значення, можна вибрати будь-який.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  2. Готовий гарбуз відкидаємо на друшляк, а потім пюріруем за допомогою блендера до отримання гладкої маси.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  3. Тепер приступимо до тесту. До робочої миску висипаємо більшу частину борошна (приблизно 400 г), додаємо цукор, дрібку ваніліну і сухі (швидкодіючі!) Дріжджі. перемішуємо.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  4. Окремо прогреваем молоко і додаємо до борошняної суміші. Рідина повинна бути теплою, але не гарячою – надто висока температура погубить дріжджі. Слідом кидаємо дрібку солі і додаємо подост гарбузове пюре.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  5. Розмішуємо масу – можна ложкою або вручну, як зручніше. На даному етапі тісто виходить в’язким і сильно липким.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  6. Вершкове масло (і для тесту, і для начинки) дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб до початку приготування воно встигло підтанути. Відміряємо порцію для замісу (70 г), нарізаємо довільними шматочками і додаємо до борошняної масі. Втручаємося в тісто.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  7. Далі потроху підсипає борошно і поступово переходимо до ручного замісу – викладаємо вміст миски на робочу поверхню. Катаємо і обминали масу близько 7-10 хвилин – до однорідності й еластичності. У міру необхідності пріпиляем борошном, але прагнемо не забивати тісто, інакше булочки вийдуть твердоватим, втратять «легкість». Кількість борошна в рецепті вказано приблизно і може значно відрізнятися (на це впливають різні чинники – густота пюре, жирність / якість масла і молока, вологість самої муки і т.д.). Дивимося на грами, а на текстуру маси – як тільки тісто перестане липнути до долонь, зупиняємося.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  8. Скачує колобок і повертаємо в робочу миску. Ми залишаємо в теплому місці (під ковдрою, біля батареї і т.д.) на 40-60 хвилин. Тісто має «роздутися» і збільшитися приблизно в 2-3 рази.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  9. Підріс колобок злегка обминали, для зручності ділимо на дві рівні частини. Беремо одну з них і розгортаємо в прямокутник товщиною 3-4 мм.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  10. Змащуємо шар тіста половиною порції м’якого масла – наносимо на всю поверхню. Цукровий пісок перемішуємо з корицею, беремо половину порції і засипаємо борошняної пласт, рівномірно розподіляємо долонею. По краях залишаємо трохи вільного місця.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  11. Починаючи з нижнього краю, звертаємо заготовку в щільний рулет. Гострим ножем розрізаємо «згорток» поперек на 9-10 однакових шматочків.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  12. Переносимо майбутні гарбузове булочки на деко, покритий пергаментним папером. Розміщуємо зрізом вгору. Папір беремо якісну, зі спеціальним силіконовим покриттям, тоді не виникне проблем з прилипанием випічки. Формуємо булочки-заготовки з решти порції тесту і викладаємо поруч.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  13. Ми залишаємо вироби, накривши рушником, на 20 хвилин для вистоювання. Потім ставимо деко в нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо гарбузове булочки «Сіннабон» близько 20-30 хвилин (до рум’янцю).Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  14. Поки вироби печуться, готуємо сирну помадку. Вершковий сир кімнатної температури з’єднуємо з цукровою пудрою і активно розмішуємо віночком.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  15. Поки свіжоспечені гарбузове булочки не встигли охолонути, змащуємо їх світлою сумішшю.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею
  16. Можна приступати до чаювання відразу після приготування, а можна дочекатися охолодження випічки. Гарбузове булочки «Сіннабон» хороші і теплими, і повністю остудженому. Вони залишаються смачними і в наступні дні – при бажанні їх можна підігрівати в мікрохвильовій печі.Гарбузове булочки «Сіннабон» з корицею

Гарбузове булочки «Сіннабон» готові! Приємного чаювання!