Іноді недовіру до рецептом виникає в силу його простоти. Цей спосіб приготування галушок я дізналася від своєї бабусі. Пам’ятаю, що вони мені дуже подобалися, але готувала вона їх чомусь дуже-дуже рідко. Приготування займає приблизно стільки ж часу, що і зварити макарони, але це ж абсолютно приголомшливе блюдо хенд мейд)). Не дивуйтеся простоті – це смачно. Можна їсти зі смаженою цибулею, просто зі сметаною, без усього, хіба що масла кинути, щоб не злипалися. А можна заправити соусом, посипати сиром, смаженими грибами або беконом … Ну, ви зрозуміли – добавок нескінченно багато!
необхідно:
(На 2 порції)
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт
- Борошно – 1 3/4 скл.
- Сіль – 1/2 ч.л.
приготування:
Відразу ставимо на вогонь воду в каструлі – поки будемо робити тісто вона і закипить. Воду треба посолити.
Якщо робите складні добавки, то їх теж краще зробити спочатку.
Готуємо тісто.
Яйце і сіль розмішати в воді.
Додати борошно. Тісто як сметана середньої густоти, з ложки НЕ тече.
Коли вода закипить, ось таким рухом зачерпує тісто ложкою, яку потрібно змочити в каструлі з киплячою водою.
Кожен раз зачерпує мокрою ложкою, щоб тісто легко відокремлювався.
Кидаємо галушечки в воду. Робимо це швидко.
Коду галушки закипіли, то залишаємо їх покипіти буквально пару хвилин.
Зливаємо воду.
Заправляємо за бажанням. У мене обсмажену цибулю і трохи вершкового масла.
Я подавала зі сметаною.
Вот такой вот запростецкій вечерю вийшов))).
Смачного!