Звичайну курку можна їсти хоч щодня, якщо кожен раз надавати ніжному м’ясу новий смак за рахунок спецій, маринаду і загальної технології. Сьогодні запікаємо фаршировані курячі ніжки без кістки в духовці, начинивши тонку шкірку грибами та сиром. Родзинка страви – сам спосіб приготування. Стягуємо з гомілок шкуру, видаляємо кістку і весь вміст, а потім заповнюємо звільнилося місце підготовленої начинкою.
Верх виробів для соковитості покриємо сметаною, а для утворення апетитною скоринки прісиплем куркумою і солодкою паприкою. Смак виходить яскравим і багатим, а метод приготування відмінно урізноманітнює звичні курячі гомілки, які є найчастішим гостем на обідніх столах.
Складові:
- курячі ніжки – 1 кг (8-10 шт.);
- сир – 100 г;
- печериці свіжі або розморожені – 200 г;
- цибулина – 1 шт .;
- сметана – 1-2 ст. ложки;
- куркума, паприка – по ½ ч. ложки;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.
Фаршировані курячі ніжки в духовці покроково з фото
[Ad # first]
[Ad # second]
- Почнемо з начинки. Очищену цибулину дрібно рубаємо і висипаємо нарізку на прогріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо, помішуючи, 3-5 хвилин.
- Додаємо нарізані пластинами печериці (гриби можуть бути як свіжими, так і після розморожування). Обсмажуємо на середньому вогні до випарювання всієї вологи. остужаем.
- Сир тремо великою соломкою. У робочій мисці змішуємо з грибами.
- Переходимо до курки. Ніжки промиваємо, вищипує можливо залишилися на шматках голки пір’я. Стягаємо шкуру – тягнемо від широкого краю гомілки вниз до суглобу. Якщо заважає тонка прозора плівка, яка перебуває між м’ясом і шкірою, злегка підрізаємо її ножем. Діємо акуратно, щоб шкірка залишилася цілісною.
- Великим ножем або кухонною сокиркою прицілюємося у самій вузькій частині гомілки і перерубують кістку, намагаючись не зачепити курячу шкіру, що залишилася знизу на суглобі.
- В результаті отримуємо порожні «панчішки» з шкірки і окремо частина з м’ясом на кістці.
- Зрізаємо м’ясну частину з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Для рецепта потрібно лише частина курячого м’яса (приблизно половина). Решта кістки можна використовувати при варінні курячого бульйону.
- Додаємо курку до суміші грибів і сиру. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Фаршируємо наші заготовки з шкірки – наповнюємо начинкою щільно, але не допускаючи розриву тонкої шкірки.
- Вільний край шкіри заправляємо всередину гомілки. Начинка повинна бути повністю захована під шкіркою. Для надійності можна зафіксувати краю зубочисткою, але якщо все зроблено акуратно, це необов’язково.
- Викладаємо фаршировані курячі ніжки в форму для запікання.
- Злегка змащуємо сметаною, присипаємо куркумою і солодкою паприкою. За бажанням можна посипати заготовки сіллю / перцем, але якщо начинка досить посолити і поперчити, в цьому немає необхідності.
- Запікаємо фаршировані курячі гомілки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин.
- Подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Фаршировані курячі ніжки без кістки з начинкою з грибів і сиру готові! Смачного!