Фаршировані курячі ніжки

Звичайну курку можна їсти хоч щодня, якщо кожен раз надавати ніжному м’ясу новий смак за рахунок спецій, маринаду і загальної технології. Сьогодні запікаємо фаршировані курячі ніжки без кістки в духовці, начинивши тонку шкірку грибами та сиром. Родзинка страви – сам спосіб приготування. Стягуємо з гомілок шкуру, видаляємо кістку і весь вміст, а потім заповнюємо звільнилося місце підготовленої начинкою.

Верх виробів для соковитості покриємо сметаною, а для утворення апетитною скоринки прісиплем куркумою і солодкою паприкою. Смак виходить яскравим і багатим, а метод приготування відмінно урізноманітнює звичні курячі гомілки, які є найчастішим гостем на обідніх столах.

Складові:Фаршировані курячі ніжки

  • курячі ніжки – 1 кг (8-10 шт.);
  • сир – 100 г;
  • печериці свіжі або розморожені – 200 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • сметана – 1-2 ст. ложки;
  • куркума, паприка – по ½ ч. ложки;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.

Фаршировані курячі ніжки в духовці покроково з фото

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Почнемо з начинки. Очищену цибулину дрібно рубаємо і висипаємо нарізку на прогріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо, помішуючи, 3-5 хвилин.Фаршировані курячі ніжки
  2. Додаємо нарізані пластинами печериці (гриби можуть бути як свіжими, так і після розморожування). Обсмажуємо на середньому вогні до випарювання всієї вологи. остужаем.Фаршировані курячі ніжки
  3. Сир тремо великою соломкою. У робочій мисці змішуємо з грибами.Фаршировані курячі ніжки
  4. Переходимо до курки. Ніжки промиваємо, вищипує можливо залишилися на шматках голки пір’я. Стягаємо шкуру – тягнемо від широкого краю гомілки вниз до суглобу. Якщо заважає тонка прозора плівка, яка перебуває між м’ясом і шкірою, злегка підрізаємо її ножем. Діємо акуратно, щоб шкірка залишилася цілісною.Фаршировані курячі ніжки
  5. Великим ножем або кухонною сокиркою прицілюємося у самій вузькій частині гомілки і перерубують кістку, намагаючись не зачепити курячу шкіру, що залишилася знизу на суглобі.Фаршировані курячі ніжки
  6. В результаті отримуємо порожні «панчішки» з шкірки і окремо частина з м’ясом на кістці.Фаршировані курячі ніжки
  7. Зрізаємо м’ясну частину з кісточок і ріжемо дрібними шматочками. Для рецепта потрібно лише частина курячого м’яса (приблизно половина). Решта кістки можна використовувати при варінні курячого бульйону.Фаршировані курячі ніжки
  8. Додаємо курку до суміші грибів і сиру. Солимо, перчимо і перемішуємо.Фаршировані курячі ніжки
  9. Фаршируємо наші заготовки з шкірки – наповнюємо начинкою щільно, але не допускаючи розриву тонкої шкірки.Фаршировані курячі ніжки
  10. Вільний край шкіри заправляємо всередину гомілки. Начинка повинна бути повністю захована під шкіркою. Для надійності можна зафіксувати краю зубочисткою, але якщо все зроблено акуратно, це необов’язково.Фаршировані курячі ніжки
  11. Викладаємо фаршировані курячі ніжки в форму для запікання.Фаршировані курячі ніжки
  12. Злегка змащуємо сметаною, присипаємо куркумою і солодкою паприкою. За бажанням можна посипати заготовки сіллю / перцем, але якщо начинка досить посолити і поперчити, в цьому немає необхідності.Фаршировані курячі ніжки
  13. Запікаємо фаршировані курячі гомілки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин.Фаршировані курячі ніжки
  14. Подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.Фаршировані курячі ніжки

Фаршировані курячі ніжки без кістки з начинкою з грибів і сиру готові! Смачного!