Сьогодні на вечерю я приготувала страву під назвою фаршировані гнізда (різновид макаронних виробів, зроблених у вигляді гнізда). Здавалося б, звичайні макарони з фаршем. Але ж смачно і красиво!
Щоб приготувати фаршировані гнізда нам знадобиться:
- 1 упаковка макаронів “Гнізда тальятелле”,
- 500 грам фаршу,
- 1 велика морквина,
- 1 велика цибулина,
- 2 помідори,
- сир (до смаку),
- 1-2 зубчики часнику,
- сіль,
- 1 чайна ложка оливкової олії,
- рослинна олія.
Рецепт приготування фаршированих гнізд.
Цибулю, моркву і помідори вимиємо і очистимо від шкіри.
У сковороду наллємо трохи рослинного масла і поставимо розігріватися.
Лук поріжемо кубиками, моркву натерти на тертці, помідори наріжемо кубиками.
Помістимо овочі в розігріту сковороду і трохи обсмажити.
Покладемо фарш, все добре перемішати, посолити, поперчити і будемо гасити до готовності під кришкою на невеликому вогні.
Можна додати кілька зубчиків часнику і будь-які приправи на Ваш смак, наприклад, базилік, орегано, прованські трави.
Як бачите, у нас вийшов практично соус “Болоньєзе”.
Зваримо тальятелле. Візьмемо каструлю з дном великого діаметра, укладемо гнізда на дно в один шар, заллємо окропом, додамо чайну ложку рослинної олії, посолити. Поставимо на вогонь і будемо варити 7 хвилин (час варіння вказано на пачці).
Акуратно виймемо гнізда.
У мене в пачці було 12 гнізд, варила їх в 2 заходу.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. Викладемо в неї готові макарони. У центр макаронів покладемо фарш, трохи приминаючи його і утрамбовуючи всередину.
Укладемо на кожне фаршироване гніздо по шматочку сиру і відправимо їх в духовку, розігріту до 200 градусів хвилин на 10-15.
Фаршировані гнізда готові, подавати до столу гарячими.
Смачного.