Дріжджові оладки на кефірі

Дріжджові оладки на кефіріЯкщо в холодильнику застоявся кефір або будь-який інший кисломолочний продукт – це відмінний привід порадувати рідних смачними, свіжоприготовленими оладками. В деякій мірі це блюдо можна назвати справжнім «гастрономічним чудом», адже воно універсально, елементарно в приготуванні і незмінно любимо багатьма.

Сьогодні зробимо пишні дріжджові оладки на кефірі. Цей рецепт, звичайно, не можна віднести до категорії «на швидку руку» – готуються дріжджові оладки нешвидко. Але вони завжди виходять апетитними, «повітряними» і неймовірно смачними, тому очікування буде виправдано сповна!

Складові:Дріжджові оладки на кефірі

  • кефір (будь-якої жирності) – 1 стакан (250 мл);
  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль – пучку;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка.

Оладки дріжджові рецепт

Як приготувати дріжджові оладки

  1. Дріжджі розчиняємо в половині порції злегка підігрітого в мікрохвильовій печі кефіру. Ми залишаємо хвилин на 10.Дріжджові оладки на кефірі
  2. Тим часом цукровий пісок з’єднуємо з яйцем. Збиваємо ручним віночком, домагаючись з’єднання білка і жовтка. Для підсилення смаку і аромату крім звичайного цукрового піску можна додати ще й чайну ложку ванільного.Дріжджові оладки на кефірі
  3. У яєчно-цукрову суміш вливаємо дріжджовий розчин, а також другу порцію теплого кефіру.Дріжджові оладки на кефірі
  4. Слідом вводимо пшеничне борошно, замішуємо тягуче тісто.Дріжджові оладки на кефірі
  5. Останнім етапом додаємо ложку рослинної олії, перемішуємо в’язку суміш. Накриваємо посуд з тістом рушником і залишаємо хвилин на 40-50 в теплі – за цей час тісто має значно піднятися і покритися дрібними бульбашками.Дріжджові оладки на кефірі
  6. Прогріваємо сковороду з ложкою-другий рослинного масла. Знімаємо рушник з уже «відпочив» тесту – перемішувати пухку масу не потрібно! Акуратно набираємо ложкою «повітряний» тісто і викладаємо «острівцями» на розпечену, промаслений поверхню. Смажимо дріжджові оладки на кефірі буквально по хвилині з кожної сторони. Готові рум’яні вироби знімаємо з вогню, при необхідності промаківаем паперовою серветкою. Аналогічним чином смажимо і наступні партії.Дріжджові оладки на кефірі
  7. Готові дріжджові оладки на кефірі подаємо теплими або холодними. Додатково можна запропонувати до страви мед, варення або, наприклад, сметану. Для ефекту можна оформити оладки ягодами і свіжою м’ятою.Дріжджові оладки на кефірі

Смачного!