Якщо ви не довіряєте якості покупного майонезу, але побоюєтеся готувати домашній соус через наявність сирих яєць в складі, цей рецепт – справжня знахідка! Тут всього два основних компоненти – звичайне рослинне масло і молоко. Саме суміш цих продуктів, пробита блендером, утворює густу білу емульсію. Соус швидко набуває потрібну текстуру і виходить навіть більш щільним, ніж класичний майонез на яйцях.
Робимо смак повноцінним, приправляючи добавками – і все! Домашній майонез без яєць сформований! Таким чином, всього за кілька хвилин ми отримуємо відмінну заправку як для листкових, так і для перемішаних салатів. Без загусники і барвників, використовуючи звичайні підручні продукти.
Складові:
- рослинне масло – 200 мл;
- молоко – 100 мл;
- винний або яблучний оцет – 1,5 ст. ложки;
- сіль – 1/2 ч. ложки (або за смаком);
- гірчиця – 1/2 ч. ложки (або за смаком).
Домашній майонез без яєць рецепт з фото
[Ad # first]
[Ad # second]
- У високу склянку блендера одночасно наливаємо молоко і масло – строго рафінована, тобто не має запаху і вираженого смаку.
- Включаємо занурювальну насадку і змішуємо компоненти – починаємо з дна ємності, поступово піднімаючи насадку вгору. Буквально через кілька секунд масло і молоко з’єднаються в єдину світлу подзагустевшую масу. Базовий склад готовий, залишилося довести його до бажаного смаку.
- Додаємо оцет, дрібну сіль і гірчицю (гостру або м’яку – на вибір). Знову пробиваємо масу блендером для рівномірного розподілу добавок в білій суміші. Знімаємо пробу. При необхідності посилюємо солону, гостру або винну «ноту», відповідно збільшуючи порцію солі, гірчиці або оцту. За бажанням вносимо корективи – можна збагатити смак соусу свіжомеленою перцем, подрібненим часником, порубаним кропом і т.д.
- Домашній майонез без яєць на молоці готовий! Можна приступати до заправки салатів або формування закусок!
Смачного!