Вітаю Вас мої дорогі друзі!
А Ви знаєте, чому пельмені так називаються? Слово пельмені походить від слова пельнянь, що в перекладі з мови комі означає хлібне вухо.
У кухнях багатьох народів світу є страви, схожі на пельмені. Наприклад, в Італії це равіолі, в Китаї – цзяо цзи, на півдні Німеччини – мульташен.
Не знаю, хто і де бере пельмені, особисто я їх завжди готую сама. Роблю завжди багато, про запас. Зберігаю в морозильній камері.
Щоб приготувати велику партію пельменів нам знадобиться:
для тесту:
- 1 яйце,
- вода,
- 450 грам борошна,
- 1 чайна ложка солі,
для начинки:
- 500-700 грам будь-якого фаршу (я використовувала свинина + яловичина)
- 1 головка ріпчастої цибулі (можна покласти і більше),
- сіль,
- мелений перець.
Приготування.
Замісити пельменное тісто.
На вказану кількість фаршу, я замішую дві порції пельменів тесту. Якщо Ви місите тісто на пельмені вручну, то можете взяти відразу подвійну норму інгредієнтів для тіста.
Приготуємо начинку. Для цього візьмемо будь-який фарш, додамо в нього цибулю, перекручений на м’ясорубці.
Посолити, поперчити за смаком.
Способів розкочування тіста для ліплення пельменів існує декілька:
1. Розкачати велике коло, склянкою вирізати в ньому кружечки.
2. З невеликої кількості тіста скачати довгу ковбаску, нарізати її на частини. Кожну частину вмочити в борошні і розкачати в кружок. (Цим способом я користувалася до недавніх часів.)
3. Скачати ковбаску як в попередньому способі. Нарізати її на частини і кожну частину розім’яти пальцями до отримання коржики. (При застосуванні цього способу, тісто виходить не дуже тонке, але моїй родині чомусь такі пельмені припали більше до смаку.)
При будь-якому способі розкочування у нас виходить кругла коржик, в центр якої потрібно покласти невелику кількість фаршу, защипнути краю і з’єднати їх між собою.
Я викладаю пельмені на обробну дошку, затягнуту харчовою плівкою. Можна, замість плівки, присипати дошку борошном.
Після того як дошка заповниться, прибираємо пельмені в морозильну камеру до повного заморожування. Потім їх можна розфасувати по мішечках.
Як зварити пельмені?
Довести велику кількість води до кипіння. Посолити. Закинути в киплячу воду потрібну кількість пельменів. Можна додати лавровий лист і запашний перець горошком. До того моменту, поки пельмені не спливуть, їх треба трохи помішувати, інакше пельмені пристане до дна. Варити 10 хвилин. Дістати шумівкою і відразу подавати до столу.
Пельмені можна їсти з різними соусами і приправами. Раніше мені дуже подобалося їсти пельмені з оцтом (розлучається невелика частина оцту в великій кількості води або бульйону). Але останнім часом я їм їх зі сметаною і соєвим соусом. Також можна подавати пельмені з вершковим маслом, кетчупом, майонезом.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.