Великі й соковиті чебуреки, приготовані з дріжджового тіста і начинені м’ясом і цибулею – всіма улюблені ласощі. Є їх потрібно неодмінно гарячими, намагаючись не обпектися м’ясним соком. Приготувати їх зовсім нескладно, хоча і доведеться витратити на це 30-40 хвилин.
Доречі, запитаю вас: а чи знаєте ви, що кредитний центр moneyveo дає позики лише під 0,01%? Не дякуйте, а користуйтесь можливістю!))
Чебуреки на кефірі
Тісто з додаванням кефіру відрізняється пластичністю і м’якістю. Чебуреки з нього виходять ніжні й ароматні, при цьому під час обсмажування вбирають менше масла.
продукти:
- 1 ст. кефіру жирністю не менше 2,5%;
- 1 яйце;
- 2,5 ст. борошна;
- 500 г змішаного фаршу з свинини і яловичини в рівних пропорціях;
- 2 цибулини;
- по щіпці насіння кумина і коріандру;
- 1/2 ч. Л. чорного перцю;
- 1/2 ч. Л. солі для тесту і 1/3 ч. л. для начинки;
- рослинне масло для обсмажування.
рецепт:
- Підігріти кефір до температури 36-38 градусів.
- Додати до нього яйце і сіль.
- просіяти борошно.
- Замісити тісто і скачати його в кулю. Дати відпочити півгодини.
- Пробити в блендері очищений цибулю.
- Змішайте його з фаршем і спеціями.
- В якості спецій найкраще підходять зіра (кумін) і коріандр.
- Розділити тісто на колобки по 20 г і розкачати кожен в тонку корж. На одну половину викласти начинку, прим’яти її ложкою і закрити другою половиною тіста.
- Обсмажувати чебуреки з двох сторін приблизно 5-7 хвилин.
- Готові чебуреки на кефірному тесті мають відмінний смак і апетитний зовнішній вигляд.
Якщо фарш дуже густий, то додайте в нього 4-5 столових ложок свіжого кефіру. Це зробить начинку соковитіше і зв’яже всі її інгредієнти воєдино.
Відео-рецепт: чебуреки з м’ясом на кефірі від Alex Bon Appetit
Рецепти тіста для чебуреків
Тісто для чебуреків можна готувати різними способами і з різних інгредієнтів. Обов’язковою залишається одна умова: не використовуйте для цієї страви борошно грубого помелу. Тісто з нею не має пластичності і буде рватися при формуванні чебурека або обсмажуванні.
На мінеральній воді з додаванням горілки
За цим рецептом виходять суперхрустящіе чебуреки з апетитними бульбашками.
Не переживайте через присутність в рецепті горілки. При обсмажуванні алкоголь випарується з тіста, так що чебуреки можна буде запропонувати навіть дітям.
продукти:
- 400 г борошна;
- 2 ст. л. горілки;
- 200 мл води;
- 1/2 ч. Л. цукру;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 4 ст. л. рослинної олії.
рецепт:
- Просіяти борошно прямо на стіл.
- У теплу воду ввести цукор, сіль і масло.
- Зробити в борошні воронку і акуратно влити в неї воду. Додати горілку.
- Швидко замісити тісто і як слід його розім’яти.
- Скачати в кулю і залишити в теплому місці на 15 хвилин. Після цього воно готове до формування чебуреків.
Заварне тісто
Заварне тісто чудово підходить для чебуреків. Завдяки високій температурі води клейковина, що міститься в борошні, швидко набухає, що дозволяє не залишати тісто на расстойку. Крім того, заварне тісто робиться дуже легко, що оцінять початківці господині.
продукти:
- 150 мл води;
- 50 мл рослинного масла;
- 1/3 ч. Л. солі;
- 1 яйце;
- 400 г борошна.
рецепт:
- Довести до кипіння воду з маслом.
- Всипати борошно (300 г) і швидко розмішати масу лопаткою. Остудити протягом 10 хвилин.
- Додати до заварному тесту яйце і швидко перемішати.
- Потім ввести решту борошна (100 г) і ретельно вимішати. зліпити кулю.
- Якщо ж тісто знадобиться пізніше, то обов’язково накрийте його плівкою, щоб поверхня не покрилася скоринкою.
Тісто на сирі
Сирне тісто при обсмажуванні стає ніжним і шаруватим, при цьому воно добре утримує виділяється гарячий сік від м’ясної начинки. Такі чебуреки смачні не тільки прямо з печі, але і розігріті.
продукти:
- 300 г жирного сиру;
- 2 яйця;
- 450 г борошна;
- 1 ч. Л. солі.
рецепт
- Сир протерти через сито.
- Збити яйця з сіллю.
- Влити їх в сир і перемішати масу міксером.
- Всипати до сирно-яєчної маси борошно. Ретельно вимішати міксером на маленькій швидкості, а потім руками.
- Готове сирне тісто для чебуреків має пухку консистенцію.
Тісто на молоці
Молочне тісто при обсмажуванні надає чебуреками дуже приємний аромат. Воно щільніше, ніж тісто на воді, тому начинку в такі чебуреки можна не шкодувати.
продукти:
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. молока;
- 2 яйця;
- 3/4 ч. Л. солі;
- 50 мл рослинного масла (соняшникової, гірчичного або кукурудзяного).
рецепт:
- Просіяти борошно через сито.
- Яйця і молоко збити віночком. Додати сіль.
- Ввести половину зазначеної норми борошна. Вимішати віночком і влити рослинне масло.
- Потім додати ще 3-4 столових ложки борошна і замісити в’язке тісто.
- Заключний етап – вимішування тесту на столі з борошном. В результаті воно повинно стати еластичним і щільним, готовим до формування чебуреків.
Замість свіжого можна використовувати в цьому рецепті і кисле молоко. В цьому випадку рослинного масла знадобиться трохи більше: не 50, а 70 мл.
Відео-рецепт: кримсько-татарські чебуреки
Чебуреки – наше все! У мене в родині жодне свято не обходиться без них. Ми робимо їх і з картоплею, і з сиром, і навіть овочеві. Але найсмачніші і улюблені, звичайно, з м’ясною начинкою. Тісто я роблю або заварне, або на молоці. Обидва рецепта дуже прості в приготуванні, а результат виходить відмінний. Головне, використовувати тільки якісний фарш, без всяких там жив або шматків сала. Занадто жирна начинка не буде смачною, а ось здоров’ю нашкодити може. І смажити чебуреки потрібно неодмінно на хорошому свіжому рослинному маслі, весь час його змінюючи. Підійде кукурудзяна, соняшникова.
За цими рецептами виходять чудові домашні чебуреки, перед якими не встоїть ніхто. Спробуйте приготувати кілька варіантів тесту і вибрати улюблений. Рум’яні, ароматні і мегасочние – домашні чебуреки зберуть за столом всю сім’ю!