Домашні чебуреки з м’ясом: сімка кращих рецептів

Великі й соковиті чебуреки, приготовані з дріжджового тіста і начинені м’ясом і цибулею – всіма улюблені ласощі. Є їх потрібно неодмінно гарячими, намагаючись не обпектися м’ясним соком. Приготувати їх зовсім нескладно, хоча і доведеться витратити на це 30-40 хвилин.

Доречі, запитаю вас: а чи знаєте ви, що кредитний центр moneyveo дає позики лише під 0,01%? Не дякуйте, а користуйтесь можливістю!))

Чебуреки на кефірі

Тісто з додаванням кефіру відрізняється пластичністю і м’якістю. Чебуреки з нього виходять ніжні й ароматні, при цьому під час обсмажування вбирають менше масла.

змішаний фарш
Смак готових чебуреків залежить від якості фаршу, тому вибирайте свіжий і кондиційний продукт

продукти:

  • 1 ст. кефіру жирністю не менше 2,5%;
  • 1 яйце;
  • 2,5 ст. борошна;
  • 500 г змішаного фаршу з свинини і яловичини в рівних пропорціях;
  • 2 цибулини;
  • по щіпці насіння кумина і коріандру;
  • 1/2 ч. Л. чорного перцю;
  • 1/2 ч. Л. солі для тесту і 1/3 ч. л. для начинки;
  • рослинне масло для обсмажування.

рецепт:

  1. Підігріти кефір до температури 36-38 градусів.
    теплий кефир
    Кефір потрібно підігрівати на маленькому вогні
  2. Додати до нього яйце і сіль.
    яйце и кефир
    Яйце краще вибрати з яскравим жовтком
  3. просіяти борошно.
    просіювання муки
    Просіювання борошна гарантує тісту ніжність
  4. Замісити тісто і скачати його в кулю. Дати відпочити півгодини.
    тісто для чебуреков
    Кефірному тісту для чебуреків потребно постояти
  5. Пробити в блендері очищений цибулю.
    Цибуля в чаше блендера
    Цибуля, подрібнена в блендері, додасть начинці велику соковитість
  6. Змішайте його з фаршем і спеціями.
    начинка для чебуреков
    Ретельно вимішайте начинку для чебуреків
  7. В якості спецій найкраще підходять зіра (кумін) і коріандр.
    зіра и кориандр
    Зіра і коріандр відмінно підходять до випічки з м’ясною начинкою
  8. Розділити тісто на колобки по 20 г і розкачати кожен в тонку корж. На одну половину викласти начинку, прим’яти її ложкою і закрити другою половиною тіста.
    формування чебуреков
    Фігурний краєчок у чебурека можна зробити за допомогою кулінарного пристосування – зубчастого коліщатка на рукоятці
  9. Обсмажувати чебуреки з двох сторін приблизно 5-7 хвилин.
    обсмажування чебуреков
    Масло для обсмажування чебуреків має бути розпеченим
  10. Готові чебуреки на кефірному тесті мають відмінний смак і апетитний зовнішній вигляд.
    готові чебуреки на кефирном тесте
    Готові чебуреки на кефірному тесті потрібно подавати гарячими

Якщо фарш дуже густий, то додайте в нього 4-5 столових ложок свіжого кефіру. Це зробить начинку соковитіше і зв’яже всі її інгредієнти воєдино.

Відео-рецепт: чебуреки з м’ясом на кефірі від Alex Bon Appetit

Рецепти тіста для чебуреків

Тісто для чебуреків можна готувати різними способами і з різних інгредієнтів. Обов’язковою залишається одна умова: не використовуйте для цієї страви борошно грубого помелу. Тісто з нею не має пластичності і буде рватися при формуванні чебурека або обсмажуванні.

На мінеральній воді з додаванням горілки

За цим рецептом виходять суперхрустящіе чебуреки з апетитними бульбашками.

чебуреки из теста на минеральной воде
Чебуреки з тіста на мінеральній воді краще робити якомога більш тонкими

Не переживайте через присутність в рецепті горілки. При обсмажуванні алкоголь випарується з тіста, так що чебуреки можна буде запропонувати навіть дітям.

продукти:

  • 400 г борошна;
  • 2 ст. л. горілки;
  • 200 мл води;
  • 1/2 ч. Л. цукру;
  • 1/2 ч. Л. солі;
  • 4 ст. л. рослинної олії.

рецепт:

  1. Просіяти борошно прямо на стіл.
    просіювання муки большим ситом
    Замість столу можна використовувати велику дошку
  2. У теплу воду ввести цукор, сіль і масло.
    вода с маслом, сахаром и солью
    Цукор в складі тесту необхідний для більшої хрустящесті чебуреків
  3. Зробити в борошні воронку і акуратно влити в неї воду. Додати горілку.
    Замішування теста
    Замішування тіста на столі вимагає великої акуратності
  4. Швидко замісити тісто і як слід його розім’яти.
    Обробка теста
    Тісто на мінеральній воді необхідно як слід вибити об стіл
  5. Скачати в кулю і залишити в теплому місці на 15 хвилин. Після цього воно готове до формування чебуреків.
    тісто на минеральной воде и водке
    Тісто на мінеральній воді і горілці легко розкочується

Заварне тісто

Заварне тісто чудово підходить для чебуреків. Завдяки високій температурі води клейковина, що міститься в борошні, швидко набухає, що дозволяє не залишати тісто на расстойку. Крім того, заварне тісто робиться дуже легко, що оцінять початківці господині.

чебуреки из заварного теста
Чебуреки з заварного тіста добре підрум’янюються під час обсмажування

продукти:

  • 150 мл води;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1/3 ч. Л. солі;
  • 1 яйце;
  • 400 г борошна.

рецепт:

  1. Довести до кипіння воду з маслом.
    вода и масло
    Вода і масло повинні закипати на повільному вогні
  2. Всипати борошно (300 г) і швидко розмішати масу лопаткою. Остудити протягом 10 хвилин.
    заварювання муки для теста
    Тісто має стати однорідним
  3. Додати до заварному тесту яйце і швидко перемішати.
    яйце и заваренная мука
    Щоб яйце не заварилося, перемішуйте тісто якомога швидше
  4. Потім ввести решту борошна (100 г) і ретельно вимішати. зліпити кулю.
    готове заварное тесто для чебуреков
    Готове заварне тісто для чебуреків можна відразу ж використовувати для випічки
  5. Якщо ж тісто знадобиться пізніше, то обов’язково накрийте його плівкою, щоб поверхня не покрилася скоринкою.
    заварне тесто под плёнкой
    Заварне тісто для чебуреків може зберігатися в холодильнику добу без втрати своїх якостей

Тісто на сирі

Сирне тісто при обсмажуванні стає ніжним і шаруватим, при цьому воно добре утримує виділяється гарячий сік від м’ясної начинки. Такі чебуреки смачні не тільки прямо з печі, але і розігріті.

чебуреки на творожном тесте
Чебуреки на сирному тісті виходять більш пишними

продукти:

  • 300 г жирного сиру;
  • 2 яйця;
  • 450 г борошна;
  • 1 ч. Л. солі.

рецепт

  1. Сир протерти через сито.
    Сир
    Замість протирання через сито можна пробити сир в блендері
  2. Збити яйця з сіллю.
    яйця с солью
    Яйця з сіллю можна збити віночком
  3. Влити їх в сир і перемішати масу міксером.
    Сир с яйцами
    Сир з яйцями потрібно збити до пишності
  4. Всипати до сирно-яєчної маси борошно. Ретельно вимішати міксером на маленькій швидкості, а потім руками.
    Якщо збивати сирне тісто на великій швидкості, то випічка з нього буде жорсткою
  5. Готове сирне тісто для чебуреків має пухку консистенцію.
    Готове сирне тісто для чебуреків має постояти в теплому місці півгодини

Тісто на молоці

Молочне тісто при обсмажуванні надає чебуреками дуже приємний аромат. Воно щільніше, ніж тісто на воді, тому начинку в такі чебуреки можна не шкодувати.

Чебуреки з тіста на молоці дуже швидко набувають рум’яної скоринки, тому смажити їх потрібно на маленькому вогні

продукти:

  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. молока;
  • 2 яйця;
  • 3/4 ч. Л. солі;
  • 50 мл рослинного масла (соняшникової, гірчичного або кукурудзяного).

рецепт:

  1. Просіяти борошно через сито.
    Для просіювання борошна зручно застосовувати сито на довгій ручці
    Для просіювання борошна зручно застосовувати сито на довгій ручці
  2. Яйця і молоко збити віночком. Додати сіль.
    Яйця і молоко потрібно збивати до появи піни
    Яйця і молоко потрібно збивати до появи піни
  3. Ввести половину зазначеної норми борошна. Вимішати віночком і влити рослинне масло.
    Замість соняшникової підійде і гірчичне, воно додасть чебуреками апетитний жовтий відтінок
    Замість соняшникової підійде і гірчичне, воно додасть чебуреками апетитний жовтий відтінок
  4. Потім додати ще 3-4 столових ложки борошна і замісити в’язке тісто.
    В'язке тісто на молоці потрібно розмішувати, поки не зникнуть грудочки
    В’язке тісто на молоці потрібно розмішувати, поки не зникнуть грудочки
  5. Заключний етап – вимішування тесту на столі з борошном. В результаті воно повинно стати еластичним і щільним, готовим до формування чебуреків.
    Тісто для чебуреків на молоці потрібно потримати загорнутим в плівку 30-40 хвилин
    Тісто для чебуреків на молоці потрібно потримати загорнутим в плівку 30-40 хвилин

Замість свіжого можна використовувати в цьому рецепті і кисле молоко. В цьому випадку рослинного масла знадобиться трохи більше: не 50, а 70 мл.

Відео-рецепт: кримсько-татарські чебуреки

Чебуреки – наше все! У мене в родині жодне свято не обходиться без них. Ми робимо їх і з картоплею, і з сиром, і навіть овочеві. Але найсмачніші і улюблені, звичайно, з м’ясною начинкою. Тісто я роблю або заварне, або на молоці. Обидва рецепта дуже прості в приготуванні, а результат виходить відмінний. Головне, використовувати тільки якісний фарш, без всяких там жив або шматків сала. Занадто жирна начинка не буде смачною, а ось здоров’ю нашкодити може. І смажити чебуреки потрібно неодмінно на хорошому свіжому рослинному маслі, весь час його змінюючи. Підійде кукурудзяна, соняшникова.

За цими рецептами виходять чудові домашні чебуреки, перед якими не встоїть ніхто. Спробуйте приготувати кілька варіантів тесту і вибрати улюблений. Рум’яні, ароматні і мегасочние – домашні чебуреки зберуть за столом всю сім’ю!