Дієтичні вівсяні млинці, рецепти з пластівців і борошна

dieticheskie-ovsyanye-bliny-recepty-iz-xlopev-i-muki
Попереду Масляна і напевно захочеться побалувати себе і гостей ароматною рум’яної випічкою власного приготування! Читайте нашу статтю і дізнавайтеся, як зробити вівсяні млинці дієтичні, адже так хочеться різноманітності навіть в традиційній кухні. Крім того, що це блюдо надзвичайно смачне і дійсно відрізняється від звичного нам з пшеничного борошна, воно ще й дуже корисно!

4 причини навчитися пекти дієтичні млинці з вівсянки

оригінальність

Якщо категорично не подобається вівсяна каша, і здається, що будь-яку страву з пластівців буде володіти тими ж смаком і консистенцією, обов’язково спробуйте зробити млинці! За рахунок дрібного помелу борошна і обсмажування на маслі овес придбає зовсім інший смаковий відтінок – несхожий ні на відчуття від стандартних пшеничних млинців, ні, тим більше, звичну вівсянку.

корисність

Якщо піч на основі пластівців НЕ швидкого приготування, а тих, що зроблені з цілісних зерен, то переоцінити позитивний вплив на організм такого блюдо складно. Груба клітковина чистить кишечник, мінерали і мікроелементи, що збереглися в оболонках, роблять наше тіло більш сильним і здоровим. Почуття насичення приходить швидше і тримається довше, що особливо важливо для людей, схильних до переїдання.

Варто тільки не полінуватися і пошукати на полицях магазинів те, що потрібно. У звичайному супермаркеті вівсяна крупа виглядає найменш презентабельно і стоїть, як правило, зовсім недорого. Також вона продається в спеціалізованих відділах здорового харчування, де можна знайти і борошно.

низька калорійність

Млинці, приготовлені без цукру і на воді або знежиреному молоці, по праву можуть вважатися чемпіонами по легкому корпусу змістом калорій. В 100г буде менше 80 одиниць, що само по собі для борошняної випічки дуже небагато. Звичайно, в їх приготуванні є ряд нюансів, про які ми розповімо нижче, але якщо метою варто позбутися від зайвої ваги або хоча б не набрати його за масляний тиждень, дієтичні млинці з вівсяної муки – то, що потрібно.

У багатьох дієтах, включаючи білкові для тренуються і навіть виступаючих спортсменів, це блюдо займає не останнє місце, тому що є джерелом білків і складних вуглеводів.

Сполучуваність

Не дивлячись на те, що млинцевий смак вівсяної випічки відрізняється від класичної з пшеничного борошна, вона чудово поєднується як з солодкими, так і з солоними начинками. Млинці можна фарширувати рибою – консервованої або слабосоленої, ікрою, сиром із зеленню.

А ласунам підійдуть джем на сахзаме, свіжі фрукти і ягоди, солодкий знежирений йогурт. Ну, а тим, хто вирішив приготувати вівсяні млинчики з цікавості, а не з бажання схуднути, сміливо може додавати згущене молоко, сметану, шоколадну пасту та інші смаколики.

Отже, зізнайтеся, що вже заінтриговані, і хочете дізнатися, як напекти стопку незвичайного ласощі або ароматної закуски.

Всі рецепти дуже прості, вибирайте будь-який!

dieticheskie-ovsyanye-bliny-recepty-iz-xlopev-i-muki.1

Дієтичні млинці з вівсяних пластівців, рецепт на молоці

Складові

  • Вівсяні пластівці – 100 г;
  • Молоко знежирене (0,1%) -500 мл;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Цукор – 2 ч.л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Кориця, ванілін – за бажанням.

Печемо своїми руками вівсяні дієтичні млинці

  1. Заливаємо в сотейнику 1 склянкою молока вівсяні пластівці і ставимо на маленький вогонь. Варимо 10-15 хвилин після закипання, вимикаємо і охолоджуємо.
  2. Занурювальним блендером або в чаші розмелюємо в однорідну масу вийшла кашу.
  3. Вбиваємо 2 яйця, додаємо молоко, що залишилося, насипаємо цукор-сіль, спеції за бажанням. Все збиваємо до однорідності міксером.

Якщо потрібно трохи розбавити тісто, доливаємо молоко або замість нього додаємо кип’ячену воду. Якщо здається, що воно вийшло рідкуватим, просто даємо постояти хвилин 10-15. За цей час вівсянка ще більше набубнявіє.

Смажимо млинці на антипригарной сковороді

Для тих, кому підрахунок калорій в даному випадку не є принциповим, рекомендуємо перед наливом кожної порції тіста змащувати дно або шматочком сирого сала – воно надає апетитний колір і приголомшливу хрустінку, або підливати крапельку рослинного масла – для рум’яної скоринки і соковитості.

Готову випічку складаємо в стопку і подаємо прямо з печі з улюбленими начинками!

Хочете отримати результат, що не пораючись з приготуванням каші? Тоді підійде наш наступний рецепт.

Дієтичні домашні млинці з вівсяної муки

dieticheskie-ovsyanye-bliny-recepty-iz-xlopev-i-muki2
складові

  • Борошно вівсяне – 130 г + –
  • Вода – 200 мл + –
  • Молоко – 200 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ч.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Розпушувач – 1/2 ч.л. + –

Як спекти млинці з вівсяної муки покроково

Борошно можна приготувати самостійно – досить розмолоти пластівці в млині або блендері, а можна придбати в спеціальному магазині.

  1. Збиваємо яйця з молоком з цукром і сіллю до однорідності.
  2. Поступово вводимо борошно, воду і перемішуємо. Додаємо розпушувач.
  3. На сковороду наливаємо порцію масла, прогріваємо з півхвилинки і наливаємо порцію тесту так, щоб воно лягло тонким рівним шаром. Занадто сильний вогонь не робимо, інакше краю почнуть горіти, а в середині млинець залишиться вологим.
  4. Перевертаємо, тримаємо на зворотному боці трохи менше – вона майже готова, – і викладаємо на тарілку.

Готові млинці складаємо акуратною стопкою і подаємо з ікрою, сметаною або слабосоленої сьомгою. Так як тісто не солодке, такий вид начинки поєднується з ними найкраще.

На завершення пропонуємо вам рецепт, за яким печуть навіть атлети!

Низькокалорійні вівсяні млинці, рецепт на цукрозамінники

Складові

  • Борошно вівсяне – 100 г;
  • Вода кип’ячена – 80-120 мл;
  • Молоко знежирене (кокосове або соєве) – 150 мл;
  • Сіль морська – щіпка;
  • Цукрозамінник – за смаком;
  • Білки яєчні – 2 шт.

dieticheskie-ovsyanye-bliny-recepty-iz-xlopev-i-muki-3

Готуємо самостійно дієтичні вівсяні млинці

  1. Борошно вівсяне перемішуємо з молоком, збиваємо, поки не зникнуть грудочки, додаємо сахзам за смаком.
  2. Потім поступово вводимо воду так, щоб досягти потрібної консистенції. Залежно від її температури і помелу муки її може знадобитися менше або більше – регулюємо по ходу.
  3. Окремо з сіллю до піків збиваємо міксером білки, викладаємо пухку масу в тісто і перемішуємо лопаткою. Тепер уже міксер не використовуємо, інакше повітряного ефекту не вийде.
  4. Щоб не зіпсувати так філігранно приготоване дієтичне тісто неправильної спекотної, яка легко додасть млинчики ще півсотні калорій, робимо це в такий спосіб.

Перед тим, як налити першу порцію тіста, змащуємо змоченою в оливковій олії серветкою дно антипригарной сковороди. Це все. Більше жир не знадобиться, далі випікаємо на суху. Але це не критично, якщо тут же згортати вівсяний млинець в чотири рази або складати один на інший. Під дією температури і конденсату випечений тісто не залишиться сухим, а ось дієтичним – так!

Як бачите, вівсяні млинці дієтичні готуються нескладно, адже нам для них потрібні самі звичайні продукти! Обов’язково спробуйте в масляний тиждень побалувати себе і близьких оригінальним блюдом за сімейним столом.