Підтримувати фігуру в хорошому стані дуже складно, коли за сімейним обідом всі наминали борошняні делікатеси, хочеться і себе побалувати смачним блюдом.
Дієтичні ліниві вареники якраз те, що потрібно для цінителів здорової їжі, максимум смаку і мінімум калорій зроблять ваш обід повноцінним. Готувати таке блюдо дуже просто, і з упевненістю можна сказати, що воно стане вашим улюбленим частуванням.
Єдине без чого не можна приготувати будь-які ліниві вареники – сир, що стосується інших інгредієнтів, можна сміливо дати волю фантазії. Сир для низькокалорійних вареників можна купити на ринку або в магазині, але якщо ви хочете, щоб ваші вареники були ще й корисними – приготуйте його будинку.
Як зробити сир для ледачих вареників
Щоб зберегти максимум користі в сирі приготуємо його самим щадним і швидким способом.
- Візьміть 2 літри кефіру з жирністю 2,5%, (кефір можна купити в магазині, а також на ринку, але тільки в тому випадку якщо у вас є перевірене місце, інакше можете придбати неякісний продукт) влийте в каструлю і нагрівайте до кімнатної температури.
- Потім поставте каструлю з великим діаметром на плиту і наповніть її наполовину водою, тепер помістіть каструлю з кефіром. На повільному вогні грійте кефір близько 30 хвилин, за бажанням додайте дрібку солі. Кефір в процесі приготування перемішувати не потрібно, щоб не порушити згортання сиру.
- По закінченню часу вимкніть вогонь і накрийте кришкою каструлю з кефіром. Тримайте під кришкою до повного охолодження, потім злийте все на марлю або сито. (Краще злити сир на марлю і дати трохи стекти, тоді сир вийде ніжним і особливо підійде до ледачим вареників).
Сир готовий, можна використовувати його для приготування вареників, сирників і запіканок!
Дієтичний рецепт вареників без борошна
Складові
- Сир – 300 г + –
- Вівсяні пластівці – 200 г + –
- Кефір – 100 г + –
- Сіль – 1 пучку + –
- Мед – 2 ст.л. + –
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л. + –
Як приготувати низькокалорійні ліниві вареники
Є два варіанти приготування лінивців з пластівцями: можна подрібнити їх у блендері або кавомолці, якщо ви хочете отримати рівну текстуру виробів. Також можна готувати лінивці з цілісних пластівців: за 20 хвилин до готування залийте вівсяні пластівці кефіром, і потім готуйте тісто. В даному випадку ми використовуємо вівсяну муку.
- Візьміть вівсяні пластівці швидкого приготування (підійдуть самі звичайні і не дорогі) подрібніть їх в кавомолці.
- Свіжий сир покладіть в миску, додайте до нього сіль, мед і кукурудзяний крохмаль (він з легкістю замінить яйця) все добре перемішайте.
- Потім додайте в сирну масу кефір, перемішайте і поступово вводите вівсяні пластівці. Вимісити тісто і приступайте до формування вареників: акуратно скачайте з тіста маленькі кульки і гострим ножем розріжте навпіл.
- У невеликій каструлі закип’ятіть воду, трохи підсолити і варите вареники 5 хвилин після закипання.
Ледачі вареники без борошна готові, відразу подавайте до столу з медом або джемом.
Такі вареники можна приготувати коли до вас нагрянули подружки і ви хочете їх здивувати і смачно нагодувати. Лінивці виходять ніжними і легкими, потрібно лише красиво подати, ми наведемо вам кілька порад як краще подати низькокалорійні ліниві вареники.
Як подати дієтичні ліниві вареники
Соус з сиропу і вина
Для більш пікантного смаку ледачих товстунів приготуйте соус з сиропу і вина.
- Візьміть 180 мл фруктового сиропу, 80 мл мадери або сухого червоного вина (при виборі вина орієнтуйтеся на свій смак) і 2 чайні ложки крохмалю (можна взяти картопляний або кукурудзяний) і склянку чистої води.
- Сироп, вино і воду змішайте в глибокій каструлі і додайте крохмаль, добре розмішайте і поставте каструлю на вогонь.
Соус доведіть до кипіння і відразу вимикайте, гарячим або холодним соусом полийте ліниві вареники і подавайте до столу.
ягідний соус
У сезон свіжих ягід подайте ліниві вареники з ягідним соусом.
- Візьміть 350 г ягід (полуниці або малини), добре вимийте і перетріть через сито.
- Ягідне пюре покладіть в каструлю і додайте 100 г цукру і 3 склянки чистої води.
- Доведіть рідину до кипіння і додайте 1,5 столових ложки крохмалю розведеного у холодній воді.
Проваріть кілька хвилин і соус зі свіжих ягід готовий до вживання.
м’ятний соус
Чудовим доповненням до дієтичного страви стане м’ятний соус, який наповнить своїм ароматом всю вітальню.
- Візьміть 3-4 гілочки свіжої м’яти, дрібно поріжте, покладіть в каструлю і залийте 1 склянкою води.
- Поставте на вогонь, потім додайте 100 г цукрової пудри і 2 столових ложки лимонного соку.
- Доведіть рідину до кипіння і варіть на повільному вогні 5 хвилин, потім охолодіть і полийте ліниві вареники.
Яскраві враження від страви з м’ятною поливанням вам гарантовані.
Прості і невигадливі соуси прекрасно доповнять низькокалорійні вареники, виберіть на свій смак і приготуйте незабутній обід. Без сумніву дієтичні ліниві вареники не залишать байдужими нікого, чудова подача дозволить на мить забути що перед вами легке і низькокалорійне блюдо.