Цвітна капуста – універсальний продукт, з яким можна придумати безліч різноманітних страв. Її можна відварити, запекти в духовці з сиром, задіяти в приготуванні овочевого рагу і т.д. Але все-таки одним з найпопулярніших рецептів є обсмажування цвітної капусти в клярі, тому сьогодні ми і віддамо перевагу цьому методу.
Готову страву може запросто стати повноцінним гарніром до м’ясних виробів або ж виступати в якості скромною, але при цьому дуже апетитною закуски. Цвітна капуста в клярі за цим рецептом готується всього за півгодини з мінімального набору продуктів, але виходить незмінно смачною!
Складові:
- кольорова капуста – 300 г;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 1 ст. ложка;
- сіль за смаком;
- рослинне масло – близько 80 мл.
Цвітна капуста в клярі рецепт з фото
Як приготувати кольорову капусту в клярі
[Ad # first]
[Ad # second]
- Качан капусти розбираємо руками на невеликі шматочки / суцвіття. Відварюємо, додавши в киплячу воду сіль, протягом 7-10 хвилин (до м’якості).
- Відварені суцвіття відкидаємо на друшляк і відразу ж промиваємо холодною водою.
- Для клярі сире яйце збиваємо разом з пучкою солі і борошном. Енергійно працюємо віночком, об’єднуючи компоненти в єдину однорідну масу без борошняних грудок.
- Цвітну капусту «купаємо» в клярі, покриваючи кожне суцвіття яєчно-борошняної масою з усіх боків, щоб в процесі обсмажування отримати максимально рівномірну золотисту скориночку.
- Розігріваємо сковороду, додавши необхідну кількість рослинного масла. Розміщуємо на розпечену поверхню кольорову капусту в клярі і на середньому вогні обсмажуємо з обох сторін.
- Ступінь підсмажування капусти залежить від особистих переваг – можна дочекатися появи легкого золотистого відтінку і відразу знімати сковороду з вогню або ж отримати досить «засмаглу» корочку, вибір завжди за кулінаром!
- Готову кольорову капусту в клярі подаємо теплою чи холодною. На додаток до страви можна запропонувати свіжі овочі або зелень.
Також при подачі можна полити капусту нежирною сметаною або обсипати ще гарячі суцвіття сирної стружкою – вийде смачно і цікаво! Смачного!