Креми на основі вершкового масла найпопулярніші. Воно й не дивно, адже в них поєднується ніжність і смак, а також вони добре тримають форму, підходять під покриття мастикою, їх можна робити білими і кольоровими, традиційними або з креативними добавками.
Що ж є основною проблемою при приготуванні такого виду кремів?
Найпоширеніша – масляна частина не з’єднується з іншими компонентами, крем неоднорідний, з дрібними або великими пластівцями.
Як подолати цю проблему? Проаналізуйте свої дії і не дайте смачним і досить дорогим продуктам виявитися зіпсованими.
1. Масло має бути хорошої якості. Відсоток жирності вибирайте максимальний. Зазвичай це 82,5. На жаль, виробники часто лукавлять в цьому відношенні, тому вибрати гарне масло доведеться досвідченим шляхом або за відгуками в мережі. З можливих порад щодо купівлі – упаковка хорошого масла на магазинній полиці досить тверда, вона не повинна легко проминатися. Ну, і ціна не на останньому місці – не може якісний продукт коштувати зовсім вже дешево. Якщо ви думаєте, що проблема вашого крему криється в якості масла, то зробіть так: візьміть додатковий шматочок масла кімнатної температури, збийте його і маленькими порціями додавайте невдалий крем. Кожна порція повинна повністю з’єднатися з маслом до гладкості і тільки після цього додайте наступну.
2. Температура. При з’єднанні масла з іншими складовими вони повинні бути однієї, а саме – кімнатної, температури.Еслі сиропна частина гаряча, масло просто розтане, крем потече і буде рідким. Якщо масло буде холодним, крем починає «червячітся» :))), тобто розділяється на дрібні частинки – «черв’ячки», плаваючі в сиропі. Що робити, якщо ви досить довго збиваєте крем, а він ніяк не хоче ставати однорідним через холодного масла. Найперше – залишити крем в спокої просто на столі на півгодинки. Температура вирівняється і при подальшому збиванні компоненти об’єднаються. Другий, більш ризикований спосіб – поставити ємність з кремом в теплу (не гарячу !!!) воду або на кілька секунд поставити в мікрохвильовку: на 10 секунд – збиваємо, не виходить – ще на 10 сек., Збиваємо, і так до результату. Однак, він не повинен стати помітно теплим. Перш, ніж нагрівати крем, подумайте, чи точно в температурі справу, і виключіть інші причини.
3. Масла мало. На жаль, не всі рецепти в мережі заслуговують довіри. Іноді склад зазначеного крему просто приречений на провал. Порада: вибирайте грамотно джерело рецепта – багато відгуків або зв’язок з автором, що ще краще, якщо на його фото видно, що проблем з кремом не було. Дією для усунення проблеми – см п.1.
Для всіх видів проблем такого роду є ще один радикальний спосіб порятунку, крім випадку, якщо ви гарячим сиропом розтопили масло. Відцідіть масло від сиропу – застеліть друшляк тканиною, або візьміть часте сито, викладіть крем і дочекайтеся стікання рідини, можна трохи допомогти, перемішуючи крем. Масляну частина збийте знову при кімнатній температурі до гладкості і маленькими порціями, як описано в пункті 1, додавайте сиропної частина.
Смачних вам десертів!