Готуємо смачні та ситні чебуреки з хрустким тістом та соковитою начинкою всередині як у радянському союзі. Рецепт із фото досить простий і з ним впорається будь-яка господиня без будь-якого досвіду роботи з випічкою.
Тісто заварне
- Борошно – 500 г
- Вода – 250 мл (окріп)
- Сіль – 1 чайна л
- Олія рослинна – 1 столова л
Начинка
- Куряче філе – 300 г
- Цибуля – 2 шт.
- Вода холодна – 2-3 ст. Л. Л
- Сіль, перець – за смаком
- Зіра – за бажанням
Рецепт чебуреків із куркою
М’ясо з цибулею пропускаємо через м’ясорубку.
Солимо, перчимо, додаємо зіру. Вливаємо дві-три столові ложки води для соковитості. Пробуємо фарш на солоність.
Після перемішування накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на 30 хвилин.
У просіяне борошно додаємо сіль, рослинну олію.
Вливаємо склянку крутого окропу, замішуємо тісто ложкою.
Після охолодження вимішуємо на столі руками 5 хвилин. Тісто виходить круте і не завжди однорідне, таке і має бути.
Загортаємо в пакет або плівку, даємо відпочити при кімнатній температурі 20 хв.
На припорошеному борошном столі, ділимо масу на шматки приблизно по 50 грамів.
Скругляємо кожен шматочок. Прикриваємо плівкою, щоб не завітрювалися.
Розкачуємо кульку якомога тонше.
Розмазуємо курку тонким шаром на половину млинця, не доходячи до країв. За бажанням можна присипати тертим сиром.
Накриваємо другою половиною, щільно защипуємо краї чебурека. Можна зробити косинку, або зрізати надлишки фігурним ножем для тіста.
Обсмажуємо на сковорідці в гарячій рослинній олії до золотистого кольору і бульбашок на поверхні.
Подаємо із солодким чаєм як у теплому, так і холодному вигляді.
Чебуреки з листкового тіста
Інгредієнти
- Філе стегна, гомілки – 400 г
- Цибулина велика – 1 шт.
- Прованські або італійські трави – 1 ч. Л. Л
- Сіль, перець – за смаком
Тісто
- Вода холодна – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. Ложка
- Борошно просіяне – 2,5 склянки
Покроковий рецепт
Курку з цибулею пропускаємо через м’ясорубку. Перемішуємо із сіллю, перцем, травами, відставляємо в сторону.
Розчиняємо чайну ложку солі в склянці холодної води.
Вливаємо в просіяне борошно, замішуємо пружне тісто.
Коли все збереться в грудку переходимо на стіл, вимішуємо до однорідності 10 хвилин.
Накриваємо мискою, даємо чебурекам відлежатися 30 хв.
Через півгодини ділимо тісто на чотири частини. Скачуємо в кульки і знову накриваємо мискою на 10 хв.
Через десять хвилин розкачуємо кульку в тонкий майже прозорий пласт.
Змащуємо рослинною олією, згортаємо в трубочку.
Решту кульок так само розкачуємо по черзі, змащуємо, навертаємо на попередній ролик.
Ріжемо рулет навпіл, ділимо на 12 шматків.
Злегка сплющуємо, прикриваємо рушником, даємо ще настоятися 10 хв.
Розкачуємо заготовки діаметром приблизно 20 см.
На одну половинку наносимо ложку курячого фаршу.
Накриваємо другою половиною випускаючи повітря. Обжимаємо краї виделкою.
Можна ще прикласти тарілку і пройтися фігурним ножем.
Обсмажуємо на пательні у великій кількості рослинної олії, по 1-2 хвилинці з кожного боку.
Чебуреки з куркою виходять хрусткими і соковитими в тонкому пухирчастому тісті.
Міні чебуреки з курячим фаршем
Інгредієнти
- Борошно пшеничне – 500 г
- Окріп – 300 мл
- Соняшникова олія – 50 мл
- Сіль – 1 ч. Ложка
Начинка
- Свинина, курка – 450 г
- Цибулю ріпчасту – 2 шт.
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Вода – 100 мл
- Олія для фритюру – 500 мл
Приготування чебуреків із фото
Насамперед просіюємо борошно. Вважається, що тісто з просіяного борошна більше збагачується киснем, тим самим роблячи випічку пишнішою і м’якшою. Що так само позначається на апетитному зовнішньому вигляді та смаку.
Розчиняємо в окропі сіль.
Робимо заглиблення, вливаємо солону воду і рафіновану олію без запаху.
Добре перемішуємо ложкою або виделкою.
На перший погляд може здатися, що маса дуже суха і їй не вистачає. Але це не так, продовжуйте вимішувати, поки вона не охолоне, і переходьте на руки. Саме завдяки окропу відбувається швидке набухання клейковини, від чого воно стає більш слухняним.
Коли все зібралося в грудку переходимо на стіл, вимішуємо до гладкого однорідного стану.
За підсумком має вийти ось така пружна кулька. Залишаємо його відпочити на 20-30 хвилин, прикривши плівкою, щоб не засохло.
Начинка для чебуреків із куркою
Я перекрутила 50/50 свинину з грудкою.
Змішуємо фарш із перекрученою цибулею, сіллю, перцем. Для тих, хто любить хрусткі шматочки цибулі, то поріжте її ножем або потріть на крупній тертці.
Для соковитості додаємо холодну воду.
Настояне тісто ділимо на 4 частини.
Три шматки приберіть у чашу і накрийте, щоб не обвітрювалося.
Четвертий шматок розкачуємо в ковбаску і ділимо на 6 частин.
Розкачуємо в тонкий пласт.
Кладемо в середину курку, формуємо чебурек.
Проходимося по краю фігурним ножем або виделкою. Готові вироби прикриваємо рушником і продовжуємо творити.
Як слід нагріваємо олію в казані, сковорідці, сотейнику або каструлі. Перевіряємо нагрівання опустивши край чебурека. Якщо немає шипіння і бульбашок, то не завантажуйте вироби, оскільки багато вбереться жиру. Опускайте тільки в добре гаряче.
Обсмажуємо на середньому вогні до золотистості. Якщо смажити на великому вогні, то тісто швидко підсмажиться, але начинка може виявитися сирою.
Подаємо до столу в гарячому вигляді з часниковим або томатним соусом.