Чебуреки з куркою на сковороді

чебуреки з куркою

Готуємо смачні та ситні чебуреки з хрустким тістом та соковитою начинкою всередині як у радянському союзі. Рецепт із фото досить простий і з ним впорається будь-яка господиня без будь-якого досвіду роботи з випічкою.

Тісто заварне

  • Борошно – 500 г
  • Вода – 250 мл (окріп)
  • Сіль – 1 чайна л
  • Олія рослинна – 1 столова л

Начинка

  • Куряче філе – 300 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода холодна – 2-3 ст. Л. Л
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зіра – за бажанням

Рецепт чебуреків із куркою

Чебуреки з куркою на сковороді

М’ясо з цибулею пропускаємо через м’ясорубку.

Чебуреки з куркою на сковороді

Солимо, перчимо, додаємо зіру. Вливаємо дві-три столові ложки води для соковитості. Пробуємо фарш на солоність.

Чебуреки з куркою на сковороді

Після перемішування накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Чебуреки з куркою на сковороді

У просіяне борошно додаємо сіль, рослинну олію.

Чебуреки з куркою на сковороді

Вливаємо склянку крутого окропу, замішуємо тісто ложкою.

Чебуреки з куркою на сковороді

Після охолодження вимішуємо на столі руками 5 хвилин. Тісто виходить круте і не завжди однорідне, таке і має бути.

Чебуреки з куркою на сковороді

Загортаємо в пакет або плівку, даємо відпочити при кімнатній температурі 20 хв.

Чебуреки з куркою на сковороді

На припорошеному борошном столі, ділимо масу на шматки приблизно по 50 грамів.

Чебуреки з куркою на сковороді

Скругляємо кожен шматочок. Прикриваємо плівкою, щоб не завітрювалися.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Розкачуємо кульку якомога тонше.

Чебуреки з куркою на сковороді

Розмазуємо курку тонким шаром на половину млинця, не доходячи до країв. За бажанням можна присипати тертим сиром.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Накриваємо другою половиною, щільно защипуємо краї чебурека. Можна зробити косинку, або зрізати надлишки фігурним ножем для тіста.

Чебуреки з куркою на сковороді

Обсмажуємо на сковорідці в гарячій рослинній олії до золотистого кольору і бульбашок на поверхні.

Чебуреки з куркою на сковороді

Подаємо із солодким чаєм як у теплому, так і холодному вигляді.

Чебуреки з листкового тіста

Чебуреки з куркою на сковороді

Інгредієнти

  • Філе стегна, гомілки – 400 г
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Прованські або італійські трави – 1 ч. Л. Л
  • Сіль, перець – за смаком

Тісто

  • Вода холодна – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. Ложка
  • Борошно просіяне – 2,5 склянки

Покроковий рецепт

Чебуреки з куркою на сковороді

Курку з цибулею пропускаємо через м’ясорубку. Перемішуємо із сіллю, перцем, травами, відставляємо в сторону.

Чебуреки з куркою на сковороді

Розчиняємо чайну ложку солі в склянці холодної води.

Чебуреки з куркою на сковороді

Вливаємо в просіяне борошно, замішуємо пружне тісто.

Чебуреки з куркою на сковороді

Коли все збереться в грудку переходимо на стіл, вимішуємо до однорідності 10 хвилин.

Чебуреки з куркою на сковороді

Накриваємо мискою, даємо чебурекам відлежатися 30 хв.

Чебуреки з куркою на сковороді

Через півгодини ділимо тісто на чотири частини. Скачуємо в кульки і знову накриваємо мискою на 10 хв.

Чебуреки з куркою на сковороді

Через десять хвилин розкачуємо кульку в тонкий майже прозорий пласт.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Змащуємо рослинною олією, згортаємо в трубочку.

Чебуреки з куркою на сковороді

Решту кульок так само розкачуємо по черзі, змащуємо, навертаємо на попередній ролик.

Чебуреки з куркою на сковороді

Ріжемо рулет навпіл, ділимо на 12 шматків.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Злегка сплющуємо, прикриваємо рушником, даємо ще настоятися 10 хв.

Чебуреки з куркою на сковороді

Розкачуємо заготовки діаметром приблизно 20 см.

Чебуреки з куркою на сковороді

На одну половинку наносимо ложку курячого фаршу.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Накриваємо другою половиною випускаючи повітря. Обжимаємо краї виделкою.

Чебуреки з куркою на сковороді

Можна ще прикласти тарілку і пройтися фігурним ножем.

Чебуреки з куркою на сковороді

Обсмажуємо на пательні у великій кількості рослинної олії, по 1-2 хвилинці з кожного боку.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою виходять хрусткими і соковитими в тонкому пухирчастому тісті.

Міні чебуреки з курячим фаршем

Чебуреки з куркою на сковороді

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Окріп – 300 мл
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. Ложка

Начинка

  • Свинина, курка – 450 г
  • Цибулю ріпчасту – 2 шт.
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Вода – 100 мл
  • Олія для фритюру – 500 мл

Приготування чебуреків із фото

Чебуреки з куркою на сковороді

Насамперед просіюємо борошно. Вважається, що тісто з просіяного борошна більше збагачується киснем, тим самим роблячи випічку пишнішою і м’якшою. Що так само позначається на апетитному зовнішньому вигляді та смаку.

Чебуреки з куркою на сковороді

Розчиняємо в окропі сіль.

Чебуреки з куркою на сковороді

Робимо заглиблення, вливаємо солону воду і рафіновану олію без запаху.

Чебуреки з куркою на сковороді

Добре перемішуємо ложкою або виделкою.

Чебуреки з куркою на сковороді

На перший погляд може здатися, що маса дуже суха і їй не вистачає. Але це не так, продовжуйте вимішувати, поки вона не охолоне, і переходьте на руки. Саме завдяки окропу відбувається швидке набухання клейковини, від чого воно стає більш слухняним.

Чебуреки з куркою на сковороді

Коли все зібралося в грудку переходимо на стіл, вимішуємо до гладкого однорідного стану.

Чебуреки з куркою на сковороді

За підсумком має вийти ось така пружна кулька. Залишаємо його відпочити на 20-30 хвилин, прикривши плівкою, щоб не засохло.

Чебуреки з куркою на сковороді

Начинка для чебуреків із куркою

Я перекрутила 50/50 свинину з грудкою.

Чебуреки з куркою на сковороді

Змішуємо фарш із перекрученою цибулею, сіллю, перцем. Для тих, хто любить хрусткі шматочки цибулі, то поріжте її ножем або потріть на крупній тертці.

Чебуреки з куркою на сковороді

Для соковитості додаємо холодну воду.

Чебуреки з куркою на сковороді

Настояне тісто ділимо на 4 частини.

Чебуреки з куркою на сковороді

Три шматки приберіть у чашу і накрийте, щоб не обвітрювалося.

Чебуреки з куркою на сковороді

Четвертий шматок розкачуємо в ковбаску і ділимо на 6 частин.

Чебуреки з куркою на сковороді

Розкачуємо в тонкий пласт.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Кладемо в середину курку, формуємо чебурек.

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Чебуреки з куркою на сковороді

Проходимося по краю фігурним ножем або виделкою. Готові вироби прикриваємо рушником і продовжуємо творити.

Чебуреки з куркою на сковороді

Як слід нагріваємо олію в казані, сковорідці, сотейнику або каструлі. Перевіряємо нагрівання опустивши край чебурека. Якщо немає шипіння і бульбашок, то не завантажуйте вироби, оскільки багато вбереться жиру. Опускайте тільки в добре гаряче.

Чебуреки з куркою на сковороді

Обсмажуємо на середньому вогні до золотистості. Якщо смажити на великому вогні, то тісто швидко підсмажиться, але начинка може виявитися сирою.

Чебуреки з куркою на сковороді

Подаємо до столу в гарячому вигляді з часниковим або томатним соусом.