Чебуреки – це національне блюдо кавказької кухні. Воно виглядає як смажений пиріжок специфічної форми з начинкою з м’яса або сиру. Так як готуємо ми чебуреки для себе, то і відповідно, начинки в наших чебуреках порівняно більше, ніж в покупних.
Зараз я вам розповім, як готують чебуреки в моїй родині.
Для чебуреків потрібно приготувати найпростіше пельменное тісто.
Як приготувати чебуреки: авторський фоторецепт
Біляші та чебуреки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 1 кг + –
- Вода тепла – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Стегна курячі – 1,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Часник – 1/2 головки + –
- Сіль – 1/3 ст.л. або за смаком + –
- Чорний перець – 1/4 ч.л. або за смаком + –
- Рослинна олія – скільки піде (для смаження) + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку необхідно приготувати тісто. Його потрібно приготувати за рецептом пельменного тесту. Борошно, воду, сіль і яйце змішати в одній мисці.
Замісити тісто за допомогою рук. Помістити його в целофановий мішечок, щоб воно трохи «відпочило».
Займемося начинкою для чебуреків. Я люблю фарш з курячих стегенець, але оскільки в курячих стегнах м’яса більше, я взяла їх. Відокремити м’якоть від кісток.
Очистити часник і цибулю.
За допомогою м’ясорубки прокрутити м’якоть курки і цибулю з часником.
Додати в фарш спеції на ваш смак і добре все розім’яти рукою.
Якраз до цього часу вже «відпочило» тісто. Відрізати від тіста невеликий шматок і розкачати його в коржик. Чим менше коржик, тим відповідно і менше буде ваш чебурек.
На одну сторону коржа викласти достатню кількість фаршу.
Іншою стороною коржі накрити фарш. Сторони між собою добре заліпити.
За допомогою вилки ще раз добре прим’яти краю чебурека.
Налити на сковороду достатню кількість масла і почекати, поки воно нагріється. Викласти на сковороду чебуреки (скільки поміщається).
Смажити на маленькому вогні з двох сторін до їх рум’янцю.
Як бачите, вийшли дуже апетитні домашні пишні чебуреки.
Приємного вам апетиту!