Чебуреки з курячим фаршем: рецепт з фото

Чебуреки – це національне блюдо кавказької кухні. Воно виглядає як смажений пиріжок специфічної форми з начинкою з м’яса або сиру. Так як готуємо ми чебуреки для себе, то і відповідно, начинки в наших чебуреках порівняно більше, ніж в покупних.

Зараз я вам розповім, як готують чебуреки в моїй родині.

Для чебуреків потрібно приготувати найпростіше пельменное тісто.

Як приготувати чебуреки: авторський фоторецепт

Біляші та чебуреки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

4ebureki-16
4ebureki-16

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 кг + –
  • Вода тепла – 1 стакан + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
  • Стегна курячі – 1,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Часник – 1/2 головки + –
  • Сіль – 1/3 ст.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – 1/4 ч.л. або за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​скільки піде (для смаження) + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку необхідно приготувати тісто. Його потрібно приготувати за рецептом пельменного тесту. Борошно, воду, сіль і яйце змішати в одній мисці.


  • Замісити тісто за допомогою рук. Помістити його в целофановий мішечок, щоб воно трохи «відпочило».


  • Займемося начинкою для чебуреків. Я люблю фарш з курячих стегенець, але оскільки в курячих стегнах м’яса більше, я взяла їх. Відокремити м’якоть від кісток.


  • Очистити часник і цибулю.


  • За допомогою м’ясорубки прокрутити м’якоть курки і цибулю з часником.


  • Додати в фарш спеції на ваш смак і добре все розім’яти рукою.


  • Якраз до цього часу вже «відпочило» тісто. Відрізати від тіста невеликий шматок і розкачати його в коржик. Чим менше коржик, тим відповідно і менше буде ваш чебурек.


  • На одну сторону коржа викласти достатню кількість фаршу.


  • Іншою стороною коржі накрити фарш. Сторони між собою добре заліпити.


  • За допомогою вилки ще раз добре прим’яти краю чебурека.


  • Налити на сковороду достатню кількість масла і почекати, поки воно нагріється. Викласти на сковороду чебуреки (скільки поміщається).


  • Смажити на маленькому вогні з двох сторін до їх рум’янцю.


  • Як бачите, вийшли дуже апетитні домашні пишні чебуреки.
    Приємного вам апетиту!