Чахохбілі з курки з овочами в мультиварці

Чахохбілі з курки з овочами в мультиварці

Приготуємо класичне частування грузинської кухні з курячого м’яса в мультиварці. Рецепт підходить для будь-якого типу пристроїв, там все однаково і просто. Страва виходить смачною майже як у казані, а то й краще. Як ви знаєте, успіх кавказьких страв залежить від правильно доданих спецій і черговості смаження продуктів. А ще має бути багато зелені, ось і все що потрібно врахувати під час приготування

Інгредієнти

  • Курячі стегна – 1 кг.
  • Помідори – 5 штук
  • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. Л
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Базилік, хмелі-сунелі, коріандр – по 1 чайній л
  • Перець червоний гострий – 0,75 чайної л
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Сіль + цукор – по 1 столовій л
  • Пучок кінзи

Класичний рецепт чахохбілі

обсмажування курки в мультиварці

Здираємо зі стегон шкіру, обсмажуємо на олії в режимі смаження з двох боків до золотистого кольору

обсмажування цибулі

Виймаємо з мультиварки, засипаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості

додаємо м'ясо назад

Завантажуємо назад курку

протерті помідори

Зрізаємо верхівку у помідора, тремо на тертці, шкірку викидаємо

додавання спецій

Додаємо спеції, сіль, цукор, роздавлений часник і пекучий перчик

томати в мультиварці

Виливаємо в мультиварку, кладемо томатну пасту

кладемо зелень кінзи

Ставимо режим «тушкування» на 1 годину. За 5 хвилин до закінчення покладіть різану зелень. Залиште кінзи для прикраси

готова курка по-грузинськи

Грузинське частування готове. Подавайте з рисом, картоплею або зеленою сочевицею

Чахохбілі по-грузинськи в мультиварці редмонд

чахохбілі з помідорами

Інгредієнти

  • Курка – 1 шт. (1800 г)
  • Помідори – 6 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. Л
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. Л. Ложка
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Перчик чилі середній
  • Сіль – 2 ч. Ложки
  • Зелень за смаком – кріп, петрушка, кінза, базилік

Приготування чахохбілі покроково

продукти для мультиварки

Готуємо необхідні продукти. Миємо, чистимо, сушимо

порізана курка

Ріжемо курку на порційні шматки приблизно однакового розміру, шкіру залишаємо

вмикаємо режим смаження

Вмикаємо мультиварку – режим «смаження» олію не додаємо

Особливістю чахохбілі є обсмажування курятини на суху у власному жирі, що виділяється зі шкіри

закладаємо курку

Мультиварка просигналила що вона нагрілася. Викладаємо м’ясо шкіркою донизу, обсмажуємо 15-20 хвилин з перевертаннями по 5 хв. З кожного боку. Кришку не закриваємо

Смажимо поки не зникне вся червоність

Поки обсмажується курка підготуємо інші продукти

  • Помідори пропускаємо через блендер, м’ясорубку, або тремо на тертці
  • Ріжемо пекучий перець, часник, цибулю та болгарські перці

закладаємо цибулю

Цибулю додаємо в мультиварку, перемішуємо, тушкуємо до прозорості

додаємо помідорне пюре

Засипаємо часничок, перчик пекучий, перець болгарський, заливаємо томатами. Додаємо томатну пасту, хмелі-сунелі та сіль

тушкуємо чахохбілі 1 годину

Готуємо чахохбілі на режимі «тушкування» 1 годину. Ніякої води додавати не треба, рідини і так буде дуже багато

приготування закінчено

Через годину додаємо порізану зелень, перемішуємо, страва готова. Добре подавати з рисом або картопляним пюре

Як приготувати чахохбілі з курки з помідорами

рецепт курячого чахохбілі

Інгредієнти

  • Куряче м’ясо – 1,5 кг
  • Помідори – 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. Ложки
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Кінза – 1 пучок
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Сіль – 2 чайні л

Вмикаємо мультиварку в режимі смаження нарізаємо цибулю чверть кільцями відправляємо в апарат обсмажуємо до м’якості. Закладаємо порізану на порційні шматки курку

Заливаємо помідори окропом, через 5 хвилин знімаємо шкірку, ріжемо кубиками, відвантажуємо в мультиварку, кладемо дві столові ложки томатної пасти

Дрібно шаткуємо пекучі перчики, відправляємо в апарат, солимо чахохбілі за смаком вимикаємо смаження, вмикаємо тушкування, час ставимо одну годину

Наприкінці кладемо дрібно порізану зелень із часником, курка по-грузинськи готова

Справжнє чахохбілі від грузинського шеф-кухаря

чахохбілі з ресторану

Цю страву готують не тільки з курятини, а й з індички, яловичини та навіть свинини. У грузії є певна назва таким стравам – їх називають соус

Інгредієнти

  • Тушка – 1 шт.
  • Томати + цибуля – по 6 штук
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Слива – 200 г
  • Часник – 5 зуб.
  • Гострий червоний перець – 0,5 ч. Ложка
  • Уцхо-сунелі – 1 стіл. Л
  • Суміш 5 перців
  • Олія рослинна, сіль
  • Кінза

Детальний опис

Однією з головних традицій у приготуванні чахохбілі, було те що треба порізати курку на 17 шматочків, попередньо знявши шкіру

Зараз цих правил мало хто дотримується і ріже на свій розсуд. Обробляємо пташку

Наливаємо в каструлю з товстим дном або казан олію, розкладаємо курячі шматочки обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку. Наприкінці перчимо і солимо за смаком, додаємо вино і уцхо-сунелі. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь, тушкуємо 5 хв.

Вирізаємо з помідорів плодоніжку, зверху робимо хрестоподібний надріз. Заливаємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо. Можна не подрібнювати, у процесі готування вони перетворяться на пюре. Відправляємо томати в каструлю, продовжуємо тушкувати

Ріжемо цибулини пір’ям. Пасеруємо на сковороді до м’якого прозорого стану. Підсолюємо рясно цибульку. Не боїмося переборщити. По готовності перекладаємо в чахохбілі

Дрібно шаткуємо кінзу і часник, це кладеться під саме закінчення рецепта

Трохи інформації кінза відіграє в грузинській кухні, особливо чахохбілі, одну з найголовніших ролей, це друга за ароматом трава після базиліка. Використовується вона дуже широко, присутня в 90% випадків. Є прислів’я що кашу олією не зіпсуєш, так у кавказькій кухні воно звучить як зеленню страву не зіпсуєш

Відварюємо сливи, видавлюємо кістку, пропускаємо через сито. Саме таким чином готується соус ткемалі. Виливаємо цю кашку в казан. У нашій страві з’явився фруктовий аромат, колір став насичено червоним. Зменшуємо нагрівання до мінімуму

Хочу сказати, що рецепт приготування чахохбілі у кожної господині свій. В одному селі можна знайти з десяток рецептів його приготування. Але основні інгредієнти як курка, помідори та кінза будуть присутні в кожному

Чахохбілі майже готове. Вимикаємо плиту, вивантажуємо різану зелень із часничком, посипаємо половиною чайної ложки червоного гострого перцю. Перемішуємо, частування готове до подачі на стіл

Вийшла дуже багата за ароматичними сполуками страва. Тут хорошу роль відіграє кінза, часник, слива. Свою лепту внесла цибуля з помідорами. У свою чергу це дало багатство смаку в одній страві. Не дарма вона дуже популярна не тільки в грузії, а й по всьому СНД. І готується чахохбілі до того ж досить просто і швидко за наявності продуктів і спецій

Особливо це частування популярне на великих застіллях, подається воно як на плоских тарілках, так і в глибоких супових із лавашем або зерновим хлібом. Як я вже й казав, ми називаємо цю страву – СОУС!

Я сподіваюся на те що ви будете часто готувати чахохбілі у себе вдома, пригощати своїх близьких, друзів і знайомих. Рецепт найпростіший, швидкий у приготуванні, тому пробуйте і готуйте якомога більше