Нещодавно виникло питання: наприклад, борщ – це самостійне блюдо або навпаки ціла категорія в чомусь схожих рецептів супів? Або салат «Цезар» з пекінською капустою і куркою – чи можна його вважати одним з варіантів популярної закуски або він незаслужено отримав подібну назву? Але як би він не називався, поєднання зелені, м’яса, оригінальної заправки і хрусткого начинки завжди передбачає відмінний результат.
Який же салат «Цезар» справжній
Зараз майже в кожному кафе чи ресторані можна в меню зустріти салат «Цезар», і як правило, навіть не один варіант. Рецепти бувають з куркою, індичкою, креветками і навіть вегетаріанськими, а в основу додають не тільки класичний салат ромен, але і пекінську капусту, фрілліс, помідори черрі і перепелині яйця.
Образився б автор на таку фривольність? Швидше за все, немає, адже салат «Цезар» якраз і з’явився через те, що інших інгредієнтів в той момент в наявності просто не було. Але його стрімко зростаюча популярність дозволила і самому Цезарю Кардіні незабаром фантазувати з добавками.
Салат «Цезар» з пекінською капустою і курячим м’ясом
Складові
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Пекінська капуста – 0,5 шт. + –
- Твердий сир – 50 г + –
- Хліб білий – 100 г + –
- Часник – 3 зубки + –
- Помідори черрі – 6 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Оливкова олія – для смаження + –
- Вустерський соус – 1 ч.л. + –
- Лимонний сік – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як своїми руками приготувати «Цезар» з пекінською капустою і куркою
Салат «Цезар» з пекінською капустою і куркою зробити досить швидко, а якщо деякі інгредієнти підготувати заздалегідь, то весь час на кухні займе не більше 10 хвилин.
Підготовчий етап
- Підготуємо часникове масло. Беремо 2 зубчики часнику і прямо в шкірці розчавлює їх плоскою стороною ножа.
- У сковороду, де будуть обсмажувати сухарики, наливаємо трохи оливкового масла і кладемо туди часник. Він повинен трохи настоятися і віддати маслу свій аромат, це займе хвилин 20.
- Поки масло настоюється, приготуємо заправку. Соус для салату «Цезар» – це ключовий елемент рецепта, тому ні в якому разі для класичного варіанту не замінюємо його майонезом.
- Куряче яйце, бажано кімнатної температури, ставимо варитися приблизно на 1 хвилину. Для цього в каструлю наливаємо достатню кількість холодної води, кладемо туди яйце і ставимо на сильний вогонь. Як тільки бачимо, що вода починає закипати, знімаємо яйце з вогню. Нам потрібно, щоб білок вийшов лише злегка білястим, а решта яйце залишилося сирим.
- Як тільки яйце трохи охолоне, очищаємо його від шкаралупи над окремою мискою і добре збиваємо. Повинна вийти однорідна маса.
- До яйцю додаємо лимонний сік, вустерский соус, сіль і перець за смаком. Все ще раз добре перемішуємо. Оригінальна заправка для салату «Цезар» готова!
Обжарка м’яса сухариків
- Наступний етап приготування – куряча грудка. З розрахунку одне філе на одну порцію беремо птицю, приправляємо сіллю і перцем.
- На сковороду наливаємо трохи оливкового масла, розігріваємо її на сильному вогні і по 1 хвилині обсмажуємо курку з різних сторін. Повинна вийде рум’яна кірочка. Вимикаємо вогонь, щільно накриваємо курку кришкою і даємо постояти близько 10 хвилин, тоді вона вийде соковитою всередині.
- Тепер займемося сухариками. Білий хліб, в ідеалі багет, нарізаємо на досить великі шматочки. Розмір вибираємо по своєму смаку, але пам’ятаємо: чим крутон об’ємніше, тим м’якше вони будуть всередині. Різниця текстур завжди додає смаку нові грані.
- З сковороди з маслом обов’язково витягуємо часник і викидаємо, інакше він буде горіти. Викладаємо сухарики і перемішуємо, щоб вони рівномірно вкрилися маслом. Включаємо сильний вогонь і швидко обсмажуємо сухарики з усіх боків. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник остигати.
збір салату
- Блюдо, в якому «Цезар» буде подаватися, натираємо останнім зубчиком часнику.
- Пекінську капусту промиваємо під холодною водою і поділяємо на листя. Видаляємо товсте підставу кожного листа, для салату «Цезар» нам будуть потрібні тільки ніжні краю. Їх нарізаємо досить крупно.
- Заливаємо пекінську капусту заправкою і добре перемішуємо.
- Курячі грудки розрізаємо на шматочки і викладаємо зверху.
- Помідори черрі миємо, обсушуємо, розрізаємо на половинки і додаємо до салату.
- Сир тремо на дрібній терки і посипаємо «Цезар» зверху.
- Верхній шар – сухарики. Посипаємо і відразу подаємо до столу.
Ось так досить швидко і з доступних інгредієнтів можна приготувати «Цезар» з пекінською капустою і куркою. Дуже зручно, що всі продукти круглий рік продаються в будь-якому магазині, а значить радувати себе улюбленим салатом можна коли завгодно. Смачного!