Скільки ж існує чудесних страв, для приготування яких використовується духову шафу. Сьогодні пропонуємо вам трохи розширити свій кулінарний кругозір і навчитися готувати таке чудове страву як бризоль з курки в духовці з сиром. Здавалося б, інгредієнти всі звичайні і доступні, але результат виходить настільки приголомшливим і смачним, що ви напевно захочете повторювати процес готування знову і знову.
Покроковий рецепт курячої брізолі з сиром у духовці
Складові
- Куряче м’ясо – 0,7 кг + –
- Яйця курячі – 8 шт. + –
- Молоко – 8 ч.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Майонезний соус – 200 мл + –
- Кріп, петрушка і зелений лук – один цілий пучок + –
- Твердий сир або напівтвердий – 150-200 г + –
- Сіль, чорний перець, приправи – за смаком + –
- Часник – 1-2 часточки + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як правильно готується смачна бризоль з курячого м’яса з тертим сиром своїми руками
Перед тим як приступати до опису процесу куховаріння брізолі, скажемо кілька слів про вибір курячого м’яса для цієї страви. «Твій поварчук» рекомендує використовувати філейну частину тушки – ми будемо використовувати майонезний соус і він нівелює сухість цього м’яса.
Якщо ж ви вирішили робити бризоль з більш жирним м’ясом, наприклад, з гомілок, то майонез слід замінити на сметану.
- Насамперед приготуємо фарш. Робити це можна за допомогою м’ясорубки, або ж просто використовуючи гострий ніж. Нарубают вимите і очищене від сухожиль мяско і перекладаємо в глибоку миску.
- З цибулі знімаємо шкірку і очищаємо від шкірки зубчики часнику. Розміщуємо їх в чашу блендера. Сюди ж додаємо зелень, трохи солі, перцю і улюблених приправ. Все перемелює і перекладаємо до м’яса.
- Вливаємо в миску майонез, добре перемішуємо і прибираємо в холодильник на півгодини-годину. А поки займаємося підготовкою омлетів.
- У невелику ємність розбиваємо одне яйце, вливаємо чайну ложку молока, додаємо дрібку солі і перцю, добре збиваємо.
- Змащуємо чисту сковороду трохи соняшниковою олією і обсмажуємо наше яйце з обох сторін. Повторюємо все ще 7 разів.
- Деко застилає пергаментним папером, а духовку ставимо прогріватися до 190 градусів.
- Виймаємо наш фарш з холодильника. Беремо перший омлет, намазуємо на одну його сторону м’ясну масу і звертаємо в трубочку. Укладаємо її «швом» вниз на деко і повторюємо все з іншими омлетами.
- Володіємо трубочки максимально щільно один до одного, а потім посипаємо їх зверху тертим на крупній тертці сиром.
- Відправляємо блюдо випікатися, приблизно, на чверть години. За цей час сирок повинен повністю розплавитися і зарум’яниться.
Така бризоль з курки в духовці з сиром зазвичай подається з овочевим гарніром або пюре. Завдяки тому, що ми використовували майонез, начинка трубочки вийде соковитою і дуже ароматною, а тому ваші домашні та гості точно будуть від цього блюда в повному захваті!