Брауні не тільки виглядає красиво, але і дуже смачний! Чи не нудотний, для любителів саме смаку, а не просто солодощі в випічці. Мені дуже сподобався! Сподіваюся, що він не розчарує всіх любителів шоколадно-вишневих десертів.
необхідно:
- Вишня – 300-400 г (у мене заморожена)
- Крохмаль – 1 ч.л. (за бажанням)
тісто:
- Масло вершкове – 120 г
- Цукор – 50 г
- Яйця – 3 шт
- Борошно – 150 г
- Шоколад гіркий – 100 г (можна для ще більшої шоколадні додати 1 ст.л. з гіркою какао-порошку)
- Розпушувач – 1 ч.л. (Я знаю силу (або безсилля 🙂 свого розпушувача і кладу ще й 1/4 ч.л. соди)
- Сіль – 1/3 ч.л.
Сирна начинка:
- Сир – 300 г (звичайний сир в брикетах або ваговий, не м’який)
- Цукор – 100 г
- Яйце – 1 шт, якщо сир дуже сухий або яйця маленькі, то 2 шт.
- ваніль
приготування:
Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то спочатку потрібно її повністю розморозити і злити відокремився сік.
В вишню додати 1 ч.л. крохмалю.
Це необов’язково, але я додаю, бо не люблю, коли ягоди занадто «течуть» у випічці.
Готуємо сирну частина пирога.
Сир змішати з цукром і яйцем, додати ваніль.
Щоб домогтися однорідності я скористалася блендером.
Думаю, що по фото ви зрозумієте густоту. Приблизно густота тіста для оладок.
Якщо у вас вийшло густіше, то можна додати половину або ціле яйце. Або трохи сметани.
Якщо, навпаки, маса дуже рідка, то запропоную виправити це додаванням невеликої кількості манної крупи (дати постояти, щоб манка розбухла і ввібрала зайву вологу).
Самою мені не доводилося так робити, але – про всяк випадок, сир у всіх різний.
Тепер готуємо тісто для Брауні.
Вершкове масло і шоколад розтопити на водяній бані. Розмішати до однорідності. Поставити остигати.
Яйця збити з цукром.
Я збивала хвилини 3-4.
У яєчну суміш влити шоколадну, перемішати.
Додати борошно, змішане з розпушувачем, перемішати.
Тісто по густоті майже як приготовлена раніше наша сирна маса.
Перекладаємо тісто в щільний пакет.
Відрізаємо куточок, щоб вийшло отвір близько 1 см в діаметрі.
Форму для Брауні змастити маслом і присипати борошном.
Розмір моєї форми ок.20х20.
Чим ширше форма, тим нижче пиріг. Якщо дуже широка, то 3 шари тесту може не вийти, і час випічки більш тонкого коржа зміниться.
Всього у нас буде 5 шарів:
- тісто
- сир (на сир вишня)
- тісто
- сир (на сир вишня)
- тісто
З тестом в пакеті дуже легко працювати.
Перший шар тіста. Робимо його щільним, на фото тільки початок процесу, для наочності.
Другим шаром сирну масу, вона легко розкладається ложкою.
Розмазує рівним шаром.
По поверхні кладемо вишню.
Другий шар тіста.
Потім сир, вишня і на третій шар у мене залишилося тесту замало, щоб покрити його повністю.
Але це не страшно, тісто сильно збільшується при випічці і досить покриє верх.
Можна фантазувати з товщиною шарів, домагаючись красивого зрізу Брауні.
Я зубочисткою розподілила тісто більш рівномірно.
Відправляємо Брауні в духовку.
температура 170-180 град.
Час ок. 45-50 хвилин.
Орієнтуйтеся по своїй духовці, якщо верх почав підгоряти, накрийте його фольгою.
Перед тим як розрізати Брауні потрібно повністю охолодити.
Я б навіть сказала, що настояти, так як сирна частина містить вологу, яку в процесі витримки вбирає бісквіт.
Текстура виходить дуже гарна!
Смачного!
А ТУТ Шоколадно-вишневий Панчо.