Брауні з сиром і вишнею

Брауні з сиром і вишнею

Брауні не тільки виглядає красиво, але і дуже смачний! Чи не нудотний, для любителів саме смаку, а не просто солодощі в випічці. Мені дуже сподобався! Сподіваюся, що він не розчарує всіх любителів шоколадно-вишневих десертів.

необхідно:

  • Вишня – 300-400 г (у мене заморожена)
  • Крохмаль – 1 ч.л. (за бажанням)

тісто:

  • Масло вершкове – 120 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 3 шт
  • Борошно – 150 г
  • Шоколад гіркий – 100 г (можна для ще більшої шоколадні додати 1 ст.л. з гіркою какао-порошку)
  • Розпушувач – 1 ч.л. (Я знаю силу (або безсилля 🙂 свого розпушувача і кладу ще й 1/4 ч.л. соди)
  • Сіль – 1/3 ч.л.

Сирна начинка:

  • Сир – 300 г (звичайний сир в брикетах або ваговий, не м’який)
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт, якщо сир дуже сухий або яйця маленькі, то 2 шт.
  • ваніль

приготування:

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, то спочатку потрібно її повністю розморозити і злити відокремився сік.

Брауні з сиром і вишнею

Брауні з сиром і вишнею

В вишню додати 1 ч.л. крохмалю.

Це необов’язково, але я додаю, бо не люблю, коли ягоди занадто «течуть» у випічці.

Брауні з сиром і вишнею

Готуємо сирну частина пирога.

Сир змішати з цукром і яйцем, додати ваніль.

Щоб домогтися однорідності я скористалася блендером.

Брауні з сиром і вишнею

Брауні з сиром і вишнею

Думаю, що по фото ви зрозумієте густоту. Приблизно густота тіста для оладок.

Якщо у вас вийшло густіше, то можна додати половину або ціле яйце. Або трохи сметани.

Якщо, навпаки, маса дуже рідка, то запропоную виправити це додаванням невеликої кількості манної крупи (дати постояти, щоб манка розбухла і ввібрала зайву вологу).

Самою мені не доводилося так робити, але – про всяк випадок, сир у всіх різний.

Брауні з сиром і вишнею

Тепер готуємо тісто для Брауні.

Вершкове масло і шоколад розтопити на водяній бані. Розмішати до однорідності. Поставити остигати.

Брауні з сиром і вишнею

Яйця збити з цукром.

Я збивала хвилини 3-4.

Брауні з сиром і вишнею

Брауні з сиром і вишнею

У яєчну суміш влити шоколадну, перемішати.

Брауні з сиром і вишнею

Додати борошно, змішане з розпушувачем, перемішати.

Брауні з сиром і вишнею

Тісто по густоті майже як приготовлена ​​раніше наша сирна маса.

Брауні з сиром і вишнею

Перекладаємо тісто в щільний пакет.

Відрізаємо куточок, щоб вийшло отвір близько 1 см в діаметрі.

Брауні з сиром і вишнею

Форму для Брауні змастити маслом і присипати борошном.

Розмір моєї форми ок.20х20.

Чим ширше форма, тим нижче пиріг. Якщо дуже широка, то 3 шари тесту може не вийти, і час випічки більш тонкого коржа зміниться.

Брауні з сиром і вишнею

Всього у нас буде 5 шарів:

  1. тісто
  2. сир (на сир вишня)
  3. тісто
  4. сир (на сир вишня)
  5. тісто

З тестом в пакеті дуже легко працювати.

Перший шар тіста. Робимо його щільним, на фото тільки початок процесу, для наочності.

Брауні з сиром і вишнею

Другим шаром сирну масу, вона легко розкладається ложкою.

Брауні з сиром і вишнею

Розмазує рівним шаром.

Брауні з сиром і вишнею

По поверхні кладемо вишню.

Брауні з сиром і вишнею

Другий шар тіста.

Брауні з сиром і вишнею

Потім сир, вишня і на третій шар у мене залишилося тесту замало, щоб покрити його повністю.

Але це не страшно, тісто сильно збільшується при випічці і досить покриє верх.

Можна фантазувати з товщиною шарів, домагаючись красивого зрізу Брауні.

Брауні з сиром і вишнею

Я зубочисткою розподілила тісто більш рівномірно.

Брауні з сиром і вишнею

Відправляємо Брауні в духовку.

температура  170-180 град.

Час ок. 45-50 хвилин.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, якщо верх почав підгоряти, накрийте його фольгою.

Брауні з сиром і вишнею

Брауні з сиром і вишнею

Перед тим як розрізати Брауні потрібно повністю охолодити.

Я б навіть сказала, що настояти, так як сирна частина містить вологу, яку в процесі витримки вбирає бісквіт.

Текстура виходить дуже гарна!

Смачного!

А ТУТ Шоколадно-вишневий Панчо.

Брауні з сиром і вишнею