Борщ гарячий

Борщ гарячий

Якщо влітку хочеться супчика холодного, то восени і взимку дуже актуальне борщ гарячий – зігріваючий суп з великою кількістю овочів, без капусти і томата.

необхідно:

  • Бульйон м’ясний – ок. 2 л.
  • Буряк – 0,5 кг
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт. за бажанням
  • Лимонний сік – 2-3 ст.л. (Або лимонна кислота ок. 0,5 ч.л.)
  • Масло для смаження – 2 ст. л.

приготування:

Буряк відварити, швидко можна це зробити, наприклад, в мікрохвильовці.

Картоплю нарізати шматочками і покласти в бульйон.

Поставити варити.

Борщ гарячий

Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці і обсмажити на маслі.

Борщ гарячий

Додати в бульйон і варити до готовності картоплі.

Борщ гарячий

Відварну буряк натерти на крупній тертці.

Коли картопля буде повністю готовий, додати буряк і лимонний сік. Спробуйте на кислоту, додайте, якщо потрібно, лимонний сік за смаком. Довести до кипіння і відразу вимкнути, щоб борщ не втратила колір.

Дуже смачно додати нарізаний болгарський перчик, якщо такий є в наявності.

Пробуємо на сіль, додаємо при необхідності.

Борщ гарячий

Подавати зі сметаною.

Смачного!

Борщ гарячий