Якщо влітку хочеться супчика холодного, то восени і взимку дуже актуальне борщ гарячий – зігріваючий суп з великою кількістю овочів, без капусти і томата.
необхідно:
- Бульйон м’ясний – ок. 2 л.
- Буряк – 0,5 кг
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт. за бажанням
- Лимонний сік – 2-3 ст.л. (Або лимонна кислота ок. 0,5 ч.л.)
- Масло для смаження – 2 ст. л.
приготування:
Буряк відварити, швидко можна це зробити, наприклад, в мікрохвильовці.
Картоплю нарізати шматочками і покласти в бульйон.
Поставити варити.
Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці і обсмажити на маслі.
Додати в бульйон і варити до готовності картоплі.
Відварну буряк натерти на крупній тертці.
Коли картопля буде повністю готовий, додати буряк і лимонний сік. Спробуйте на кислоту, додайте, якщо потрібно, лимонний сік за смаком. Довести до кипіння і відразу вимкнути, щоб борщ не втратила колір.
Дуже смачно додати нарізаний болгарський перчик, якщо такий є в наявності.
Пробуємо на сіль, додаємо при необхідності.
Подавати зі сметаною.
Смачного!