Коли доводиться накривати святковий стіл, хочеться, щоб гості залишилися під враженням не тільки від смакових якостей приготованих страв, а й від естетичних. Завжди приємно, коли страви на столі радують око і збуджують апетит.
Сьогодні пропоную зайнятися карвінгом з огірка і оформити закуску огірковими каламі.
огіркові кали
Закуски з овочів Прикраса блюд 4 порції 5:00 20 хвилин
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Огірок (середнього розміру – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста зелений – 3 гілочки + –
- Майонез – скільки піде + –
- Оцет столовий 9% – 1/2 чайн. ложки + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Огірки промити під холодною водою і обтерти паперовим або простим рушником. За допомогою Овочечистка нарізати один огірок на тонкі пластинки.

Другий огірок поділити уздовж навпіл. Одну половинку розрізати на тоненькі палички. Це будуть стеблинки квіток радикалів.

Приступаємо до формування бутона. У пластинки огірка зрізати кути, так, як показано на фото.

І згорнути її трубочкою, щоб вийшов своєрідний «кульочок».

В середину «кулечка» вставити тоненьку паличку – стеблинка. За такою ж схемою зібрати ще кілька квіточок.

В середину кожної квітки кали капнути майонез.

Лук краще взяти червоного сорту, він буде краще виглядати на закусці. Очистити його і нарізати тоненькими півкільцями.

Розділити все півкільця на окремі частини.

Присипати червоною цибулею «корінці» огірковим радикалів.

Потім взяти промитий і просушений зелена цибуля. Його нарізати тоненькими кільцями. Посипати їм край тарілки, імітуючи траву.

Взяти другу половинку огірка і нарізати її на тоненькі півкільця.

Прикрасити цими огірковими півкільцями вільні краї тарілки.

Тепер все готове блюдо можна посолити і скропити 9% оцтом.

Закуска «Огіркові кали» дуже сподобається вашим гостям, як за зовнішнім виглядом, так і за смаковими якостями. Завдяки кислуватий смак, «Огіркові кали» добре підійдуть під чарочку, іншу.
Пригощайтеся на здоров’я!