Суп дуже легкий, можна готувати на бульйоні, м’ясному або овочевому, а можна просто на воді. У складі немає картоплі, але, якщо хочете, можна додати. Я готувала з бурого сочевиці, інші її види мають свої особливості, але така сочевиця продається майже скрізь і шкода, що рецепти з нею зустрічаються рідко.
необхідно:
- Бульйон (м’ясний або овочевий, або вода) – 2 – 2,5 л.
- Сочевиця – 500 г
- Лук – 1-2 шт.
- Морква – 1 шт. велика
- Болгарський перець – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л. (Або протерті свіжі помідори без шкірки 2 шт.)
- Часник – 3-4 зубки
- Олія – 2-3 ст.л.
- Чебрець сухий (чебрець) 0,5 – 1 ч. Л.
- Селера і ін. Зелень за бажанням – за бажанням
- Перець, лавровий лист і ін. Спеції – за смаком.
приготування:
Сочевицю замочити в холодній воді на пару годин.
Можна варити і без замочування, але замочена значно швидше вариться, а це значить, що збережеться більше корисних речовин в овочах, які варяться разом з нею. Можна замочувати на ніч, тільки поставте в холодильник, щоб не було закисания.
Зварити бульйон, якщо будете варити на бульйоні.
Я варю зазвичай з курячих спинок з додаванням часнику.
Прямо в каструлі, в якій будемо варити суп, обсмажити в маслі нарізану цибулю і натерту моркву.
Покласти туди ж сочевицю.
Залити бульйоном.
Точна кількість залежить від того, який густоти суп ви хочете отримати.
Додати спеції і варити до повної готовності сочевиці.
Болгарський перець нарізати невеликими шматочками.
Додати в суп перець і томатну пасту.
Я ще поклала зняте з кісточки куряче м’ясо, з якого варила бульйон і нагріла до кипіння.
Суп з сочевиці готовий.
Смачного!
Пропоную вашій увазі дуже смачний суп-куліш.