Пишна-препишная шарлотка, хоча зовсім без розпушувача! Серед величезної кількості яблучних пирогів шарлотка займає особливе місце – смачно і нехлопотно. А з появою мультиварки піч її стало ще простіше.
Я готую в мультиварці Panasonic
необхідно:
- Яйця – 4 шт (якщо дуже дрібні, то 5)
- Цукор – 1 скл. (250 мл)
- Борошно – 1 скл.
- Сіль – 1/4 ч.л.
- Яблука – 3 шт. середніх (в нарізаному вигляді ок. 250 г)
приготування:
Спочатку змащуємо чашу мультиварки маслом і обсипаємо сухарями, манкою або борошном. Я бісквітної крихтою обсипала, залишилася від цих тістечок.
Для тіста беремо яйця і, не розділяючи на білки і жовтки, будемо збивати з цукром і сіллю не менше 7 хвилин на великій швидкості міксера.
Це дуже важливо, я просто засікаю час на таймері. Саме таке тривале збивання дозволить Шарлотці стати пишною без розпушувача.
Маса біліє і густіє.
Прибираємо міксер і поступово додаємо борошно, перемішуючи ложкою або ручним віночком.
Робимо це акуратно, зберігаючи пишну структуру.
З яблук видаляємо насіння, нарізаємо скибочками.
Тісто виливаємо в чашу мультиварки.
Зверху викладаємо шматочки яблук.
Готуємо на програмі «Випічка» 65 хв + 5 хвилин на підігріві.
Вийняти чашу з МВ і залишити остигати в чаші хвилин на 20.
Дістаємо за допомогою вкладиша-пароварки.
Ось така висока, легка і смачна шарлотка у нас виходила.
При подачі посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Якщо любите яблучну випічку, зверніть увагу на ніжний і простий яблучний рулет.