Простий рецепт запікання курки, що не вимагає особливих кулінарних навичок. Якщо робити все за покроковою інструкцією з фото, то за годину-півтори, смачна святкова страва стоятиме на столі. Рекомендуємо випробувати цей спосіб приготування, і залишити у себе на стіні, щоб не загубити. Готуйте вдома з натуральних продуктів, смачну і корисну їжу, і не харчуйтеся на вулиці їжею сумнівної якості
Інгредієнти
- Бройлер – 1 шт.
- Приправа для курки – 2 ст. Л.
- Часник – 5 зубчиків
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець горошком – 8-10 шт.
- Олія рослинна – 1 ст. Л.
- Сіль – 2 ч. Л.
Рецепт курки на банці
Підготовка продуктів: птицю миємо під водою, даємо їй обсохнути, на місці патрання, зрізаємо зайвий жир
Підбираємо необхідні спеції
Натираємо птицю сіллю, приправою, роздавленим часником і, однією ложкою соняшникової олії
Усе це проробляємо з двох боків, ретельно проходимо всіма місцями й усередині теж
Залишаємо при кімнатній температурі, маринуватися – 1 година
Приміряємо скляну тару, вибираємо її з вузькою шийкою, щоб по діаметру, увійшла в птицю
Наливаємо в банку води до половини, опускаємо всередину лаврове листя і перець горошком
Ставимо на жароміцну форму, дно форми посипаємо сіллю
Легким рухом рук саджаємо курку на горловину
Натягніть зверху шкіру і зчепіть зубочисткою, так ми закупоримо отвір, щоб пари залишалися всередині
Так само приколіть крильця до тушки
Відправляємо в холодну духовку на 1,5 години, температуру виставляємо – 180 градусів
Довелося поставити форму на дно печі, якщо у вас вгорі залишається багато простору, то ставте на решітку
Час приготування закінчено курка на банці готова
Рецепт курки з картоплею на деку
Якщо вам подобається печена курочка, але у вас немає духовки з грилем, я рекомендую вам приготувати запечену птицю. Просто зробіть крок за кроком як у рецепті, і ви отримаєте смачну святкову страву, із золотистою хрусткою скоринкою до обіду
Інгредієнти
- Бройлер 2 кг
- 8 маленьких картоплин
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- Сіль перець
- Куряча приправа
- Масло
Спосіб приготування
Вимийте курку (бажано за день до запікання), обсушіть і покрийте з кожного боку маринадом (т.Е. Змішайте разом сухі спеції, потім додайте до них товчений часник і 2 столові ложки олії – все ретельно перемішайте). Налийте в ємність холодну воду (наполовину)
- Поставити банку з водою у форму для запікання і надіти на неї бройлера. Поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати 30 хвилин
- Тим часом вимийте моркву, очистіть від шкірки та наріжте дрібнішими шматочками. Картоплю очистити, вимити і нарізати четвертинками. Підготовлені овочі приправити сіллю та перцем
Ретельно перемішайте. Викладіть овочі на дно жароміцної форми, залийте половиною склянки води і запікайте ще 120 хвилин (1,5 години), поки овочі не стануть м’якими, а шкіра не стане коричневою
Або наприкінці приготування збільште температуру до 200 °C, щоб куряча шкірка більше підрум’янилася
Куряча тушка з овочами на пляшці
Сьогодні у мене зовсім немає духу і бажання стояти біля плити. Холодильник порожній, як у понеділок, а на вечерю треба що-небудь з’їсти, тим паче, що в чоловіка важкий день на роботі і він буде тільки ввечері.
Я вирішую приготувати страву на банці – то культова страва в моїй родині. Коли ми були маленькими, мама час від часу готувала цей рецепт. Ми з сестрами не могли дочекатися, коли птах вийде з духовки, бо тоді почалося велике полювання.
Моя мама коли ставила курку на стіл, ми знімали з неї хрустку і чудову шкірку, коли вона не дивилася. Це один із моїх дитячих спогадів. Як багато було сміху, коли моя мама виявила величезного тетерева, що залишився без шкіри
Інгредієнти
- 1 тушка
- Улюблені спеції
- Сіль – 2 склянки
- Солодкий перець, помідори, цибуля, морква
Час випікання приблизно 1,5 години, велика запікається 2-2,5 години)
Покрокова інструкція
Куплену птицю вимити, зрізати зайвий жир, посипати улюбленими спеціями: це можуть бути сіль, перець, майоран, базилік, петрушка, як хочете.
- Влийте воду в півлітрову або літрову баночку залежно від розміру. Посадіть курча на банку і поставте на деко, посипане сіллю (сіль вбирає надлишки води, від чого шкіра стає чудово хрусткою).
- Обкладіть нарізаними овочами.
- Ставимо наш шедевр у духовку і запікаємо приблизно за 200 градусів 1,5 години (якщо курча велике, час запікання треба подовжити).
- Час від часу наколюємо м’ясо виделкою, щоб зайва витекла вода
Незважаючи на всі зневоднювальні процедури страва має хрустку скоринку, а м’ясо ніжне і соковите.