Смачний і простий рецепт, у лимонно-гірчичному маринаді, з мінімумом інгредієнтів і часу на приготування. Тушка готується швидко, а результат гідний святкового столу, радимо приготувати цю страву на вечерю за нашим способом і залишити коментар під ним, як ви зазвичай запікаєте курку, які використовуєте спеції, і чи вважаєте ви, що в пакеті готувати набагато простіше, а м’ясо виходить м’якше та соковитіше..
Інгредієнти
- Тушка – 2 кг.
- Перець чорний – 1 чайна л.
- Часник – 5 зубчиків
- Сік половини лимона
- Гірчиця – 1 столова л.
- Сіль + цукор – по 2 ч. Л.
- Олія рослинна – 1 ст. Л. Ложка
Рецепт курки в рукаві
Курячу тушку розрізаємо вздовж грудей, миємо, даємо обсохнути
Я зазвичай нічого не зрізаю, готую як є, але ви можете видалити зайвий жир, і куприк
Добре натираємо сіллю з перцем, з двох боків
За бажанням, можете додати ваших улюблених спецій
Давимо 5 зубчиків часнику, так само натираємо, з двох боків
Половинку лимона, заливаємо окропом, на 5 хв., так він легше вичавлюватиме сік
Видавлюємо сік, додаємо цукор, гірчицю, олію, перемішуємо до повного розчинення цукру
Половиною маринаду, поливаємо нутрощі курки, розтираємо долонькою
Складаємо тушку навпіл, і засовуємо в рукав для запікання
Розпрямляємо птицю догори спинкою, поливаємо маринадом, що залишився, розтираємо рукою
Залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин
Попередньо розігріваємо духовку, температура – 180 градусів
Зав’язуємо отвір у пакета з двох боків, протикаємо зверху ножем кілька отворів, відправляємо курку в духовку
Режим: верх/низ + конвекція, деко ставимо на середній рівень, запікаємо – 1:20
Час приготування вийшов, дістаємо страву з духовки
Зливаємо курячий сік з рукава в ємність, його можна додати до інших страв, до рисової або гречаної каші з м’ясом
Курка в рукаві, прекрасно запікалася, і вийшла із золотистою рум’яною скоринкою, а м’ясо стало соковитим і ніжним, розріжте тушку на частини, і подавайте з картопляним пюре, і свіжим салатом з овочів
Рекомендуємо вам приготувати цей простий рецепт, і поділитися своїми враженнями в коментарях
Курка в рукаві в гірчичному маринаді
Готувати в пакеті це просто, і дієтично правильно, м’ясо виходить ніжним і соковитим, в пакет можна покласти будь-які овочі та крупи, тоді вийде повноцінний обід, з натуральних продуктів. Готуйте вдома в духовці, годуйте близьких здоровою їжею, і не харчуйтеся на вулиці
Інгредієнти
- Тушка – 1 шт. (середнього розміру)
- Гірчиця + паприка – по 1 ст. Л. Л.
- Каррі – 1 ч. Л.
- Часник – 4 зуб.
- Олія рослинна – 3 ст. Л. Л.
- Сіль – 1,5-2 год. Л. (за смаком)
Приготування покроково
Робимо маринад: змішуємо сіль, гірчицю, паприку, карі, часник, і соняшникову олію
Готовою сумішшю, ретельно промащуємо тушку, з усіх боків, усередині теж
Поміщаємо курку в рукав, закріплюємо отвори затискачами з двох сторін, залишаємо маринуватися на столі – 2 години
Добре це робити з вечора, залишити на ніч маринуватися в холодильнику, а вранці, запекти як треба
Перекладаємо птицю у форму для запікання, або деко
Робимо в рукаві кілька отворів ножем, або зубочисткою, для виходу пари
Розігріваємо попередньо духовку, 190 градусів, 5-7 хв.
Відправляємо запікатися курку на – 1 годину
Час приготування вийшов, курка в пакеті готова
Якщо ви хочете хрустку скоринку, то розірвіть пакет, і випікайте 10 хвилин
Страва готова до вживання, у цьому маринаді м’ясо виходить ніжним, соковитим і смачним
Спробуйте приготувати цей простий рецепт, і оціните простоту, запікання курячого м’яса в рукаві
Куряча тушка з начинкою з печінки
Рецепт простий і ефективний, таку страву я готую щонайменше кілька разів на рік. Страви в духовці вигідно відрізняються від приготованих на сковороді
Інгредієнти
- 1 птах вагою 1,6 – 1,8 кг
- Близько 150 г курячої печінки
- 3 скибочки вершкового масла
- 1 яйце
- 100 г хали
- 1 невеликий пучок петрушки
- Молоко для замочування
- Морська сіль
- Свіжомелений перець
Приготування з фото
Маринувати найкраще напередодні – вона набагато смачніша, якщо її покласти на ніч у холодильник. Вимийте м’ясо і обсушіть паперовим рушником. Натерти їх сіллю і перцем – теж всередину. Наріжте халу на дві товсті (приблизно 3 см) скибочки (від середини хліба).
Видаліть крихту (якщо є) і залийте хал молоком. Залишаємо до повного розм’якшення. Очистіть печінку і дуже дрібно наріжте. Додаємо до нього дрібно нарізану петрушку та яйце. Змішуємо. Як слід вичавіть халу від молока і додайте в печінку – розчавіть виделкою, поки все не перемішається. Солимо і перчимо.
Набити пташку начинкою, і закріпити зубочистками, обв’язати зубочистки ниткою (нарізати багато ниток, знайти середину і зачепити за обидва краї нижньої зубочистки, перетнути нитку та перетнути вгору), віджати. Зверху кладемо шматочки вершкового масла.
Складаємо всі продукти в рукав, і зав’язуємо краї. Готову курку, фаршировану печінкою та халою, прибрати в холодильник (на кілька годин, а краще на ніч). Потім достатньо випікати – 1 година 20 хвилин, при температурі 180 °C (без гарячого повітря – нагрівання вгору і вниз).
Страва має бути вже готовою, після виймання з духовки, дайте охолонути 10 хвилин, перш ніж розрізати. Після закінчення половини часу, додайте картопляні часточки, приправлені прянощами, і вечеря готова.
Куряча грудка в рукаві із зеленню
Курка в трав’яному маринаді – чудовий варіант на вечерю, але не тільки це, таке м’ясо підійде і як доповнення до бутербродів. Виходить воно ніжним, соковитим і з рум’яною скоринкою, це виходить шляхом розрізання пакета, незадовго до закінчення.
Інгредієнти
- 1 подвійне куряче філе
- По 1 чайній ложці: сіль, перець, базилік, орегано, майоран, солодкий перець
- 1 стіл. Лож. Лимонного соку
- 1 ст. Ложка оливкової олії
- 1 ст. Ложки води
- 2 зубчики часнику
Покроковий рецепт
Куряче філе вимити і обсушити. Змішайте спеції в мисці з оливковою олією, лимонним соком, водою та очищеним і нарізаним часником. Отриманим маринадом, натріть курку, і приберіть у холодильник, приблизно на 1,5 години
Вийнявши м’ясо з холодильника, складіть його в рукаві для запікання. Щільно зав’яжіть пакет, і покладіть у жаростійку форму
Поставити в розігріту до 180’C духовку і випікати 40 хвилин, потім зрізати пакет зверху і запікати ще 10 хвилин, у розкритому вигляді, щоб страва добре підрум’янилася.
Курячі гомілки з картоплею в духовці
- Вимий ніжки, і висуши їх. Картоплю почистити, вимити і нарізати дрібнішими шматочками.
- Помістіть м’ясо і картоплю в рукав, прикріплений до упаковки, приправи для курки. Додайте спеції, все ретельно перемішайте і закрийте кліпсою, що додається.
- Викладіть рукав із куркою у форму для запікання і поставте в розігріту до 200 градусів піч на 60 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення, акуратно вийняти страву з печі, і розрізати пакет, посолити картоплю, і запікати останні 10 хвилин.
Подавати з улюбленими овочами, салатом або кашею, так само страва добре йде з картопляним пюре
Куряче м’ясо часто трапляється на наших столах, і в цьому немає нічого дивного, бо воно не тільки чудове на смак, а й дуже просте в приготуванні, але й дуже смачне.
Прямо як запечені курячі стегенця, рецепт яких ми представляємо нижче. Їх потрібно замаринувати за кілька хвилин, а потім просто покласти в духовку, щоб здивувати родину винятково смачною стравою на вечерю.
Інгредієнти
- 6 курячих ніжок
- Близько 5 столових ложок оливкової олії
- Чайна ложка сушеного чебрецю
- Перець гострий
- Перець солодкий
- 4 зубчики часнику
- Вершкове масло
Спосіб приготування
Перш за все, нам необхідно приготувати маринад, який додасть курячим ніжкам аромату. Для цього нам знадобиться пластиковий контейнер або інша місткість із кришкою, у яку поміститься весь птах
- Налийте в ємність оливкову олію, потім додайте всі спеції і часник, пропущений через прес.
- Все ретельно перемішуємо.
- Ретельно промийте стегна і висушіть їх.
- Опустіть ніжки в заздалегідь приготований маринад, і притисніть гнітом.
Закрийте ємність і приберіть у холодильник. Просочитися м’ясу маринадом вистачає кількох годин, але якщо у вас є час, то рекомендується залишити ніжки в холодильнику на ніч.
Нагрійте духову шафу до 180 градусів за цельсієм, курка за такої температури дійде до повного дозрівання
Помістіть всі стегна в рукав і покладіть на них кілька шматочків вершкового масла.
Ретельно зав’яжіть або застебніть пакет кліпсами, і викладіть на форму для запікання. У рукаві зробіть, 2-3 отвори ножем
Перед тим як покласти стегна в піч, проткніть шпилькою або голкою в кількох місцях.
Запікається курка – 50 хвилин. За середньої температури
Після закінчення цього часу відріжте верхню частину рукава і залиште стегна в духовці ще на 10 хвилин. Стегна, запечені таким чином, матимуть гарно підрум’янену і хрустку скоринку. Вийнята з печі курка, подається відразу на стіл, з улюбленими гарнірами. Приємного апетиту!
Куряча грудка по-домашньому рецепту
Інгредієнти
- 300 гр. Курячих грудок
- 1/2 чайн. Л. Білого перцю
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 ч. Л. Солодкої паприки
- 1 ч. Ложка приправи
Процес приготування
Ретельно промиваємо м’ясо, витираємо паперовим рушником, складаємо в миску.
Спеції насипаємо на блюдце і змішуємо.
Грудки натираємо спеціями з кожного боку, залишаємо на 1 годину. Перекладаємо в рукав, відправляємо в гарячу духовку. Запікаємо за температури 180 градусів, протягом 40 хвилин.
Після закінчення цього часу, виймаємо з пакета, знову ставимо в піч, допікаємо ще 15 хв. До утворення золотистої шкірки.
Курка з овочевим гарніром на деку
Вам подобаються обіди, які готуються без вашої участі? Думаю що так, і ось один із них – дуже смачної, соковитої курки в супроводі овочів, без використання жирів.
Інгредієнти
- 4 курячих філе
- 2 стіл. Ложок соєвого соусу
- 1 ложка меду
- 1 ч. Л. Солодкої паприки
- 1/2 чайної л. Гранульованого часнику
- 1/4 чайних ложок меленого перцю
- Щіпка чилі
- 500 г картоплі
- 2 моркви
- 1 капуста броколі
- 1 столова ложка свіжого чебрецю
- Сіль за смаком
Покрокова інструкція
Нагріваємо шафу до 180 градусів.
Змішуємо соєвий соус із медом та спеціями. Натираємо курчачі ніжки – також і під шкірою, відправляємо в холодильник.
Картоплю почистити і нарізати четвертинками, посипати з чебрецем.
Моркву очистити, порізати скибочками. Капусту розділяємо на суцвіття. Складаємо в рукаві по черзі картоплю, курку та інші овочі.
Укладаємо на деко, поміщаємо в духовку. Запікаємо протягом 1,5 години.
Приготування закінчено, м’ясо можна подавати на стіл. Додайте соус зі сметани, і свіжу зелень.
Овочеве рагу з куркою в пакеті
Ви любите смачні страви, без використання жиру? Спробуйте обов’язково курку з овочами, приготовану в пакеті для запікання.
Підготовлене таким чином м’ясо з овочами чудово підходить для каші у складі пшона, гречаної крупи, рису або навіть макаронних виробів із непросіяного борошна.
Інгредієнти
- 400 г курячих грудок
- 2 болгарські перці
- 1 цибулина
- 2 морквини
- 1 см свіжого імбиру
- 2 зубчики часнику
- Улюблені приправи
Детальний опис
Курячі грудки очищаємо від плівок, промиваємо під проточною водою і витираємо паперовим рушником, нарізаємо кубиками і кладемо в рукав для випічки.
Наступним кроком є додавання наших улюблених спецій (наприклад, сіль, перець, паприка солодка, паприка гостра, часник гранульований).
Усі овочі промиваємо, очищаємо та ріжемо скибочками / смужками.
Складаємо в рукаві, який ми зав’язуємо з невеликою кількістю повітря і ретельно струшуємо, щоб спеції добре розповсюдилися по всьому м’ясу та овочам.
Ставимо в розігріту, до 185 градусів за фаренгейтом грубку, на середній рівень, випікаємо протягом 45 хв.
Куряча тушка з часником цілком
Запечене куряче м’ясо – гарна ідея для сімейної вечері, що не вимагає занадто багато роботи. Просто натріть його спеціями, залиште маринуватися і наступного дня, приготуйте в рукаві для запікання. Соковита курочка, опиниться на вашому столі, менш ніж за дві години.
Для подачі, приготуйте свої улюблені гарніри, картопляне пюре і салат. Ви можете піти ще простіше, і запекти картоплю та овочі на окремій сковороді
Інгредієнти
- 1 цілий птах вагою 1,5 кг
- 3 зубчики часнику
- 1 чайна ложка солодкого перцю
- 1,5 ч. Л. Сушеного орегано
- 1 чайна л. Сушеного базиліку
- Пів чайної ложки куркуми
- Сік половини лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Солити за смаком
Приготування по кроках
Птах ретельно миється і обсушується паперовими рушниками. Часник дрібно порубати. Покладіть у миску солодкий перець, каєнський перець, орегано, базилік, куркуму, чорний перець, лимонний сік і оливкову олію та перемішайте.
- Натерти курку сіллю, сумішшю спецій, оливкової олії та часнику. Залиште маринуватися на ніч у холодильнику.
- Покласти в рукав, закріпити затискачами. Викладіть у сотейник або форму для запікання грудкою догори. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, і випікайте в рукаві – 1,5 години.
- Після закінчення цього часу, розріжте пакет (стежте за потоком гарячого повітря) запікайте протягом короткого часу, поки шкіра не підрум’яниться. Розділіть тушку на порції, і подавайте з улюбленою начинкою. Курятина вийшла відмінною, з м’яким м’ясом, і ароматним соком
На основі кісток, із запеченої курки, можна приготувати бульйон, який стане основою, для соусів і рагу
Розтоплені соки, які залишаться в пакеті, можна використати як основу для приготування соусу
Курячі гомілки в маринаді на деку
Інгредієнти
- 8 курячих ніжок
- 1 велика цибулина
- Спеція за бажанням:
- Солодка паприка,
- Приправи для курки
- Сіль, перець
Гомілки вимити, обсушити, натерти спеціями. Поставити в холодильник на – 2 години
Покладіть ніжки в рукав, посипте цибулею, і обв’яжіть з обох кінців, силіконовим затискачем
Помістіть курку в рукаві, в силіконову форму для випічки. Випікати в духовці за 180 °C 60 хвилин.
Рекомендації
- М’ясо краще запікається на нижній полиці, не торкаючись верху.
- Під час готування, з рукава утворюється повітряна куля, яка може прилипнути до верху духовки і просто лопнути.