Курка в рукаві в духовці цілком

Курка в рукаві в духовці цілком

Смачний і простий рецепт, у лимонно-гірчичному маринаді, з мінімумом інгредієнтів і часу на приготування. Тушка готується швидко, а результат гідний святкового столу, радимо приготувати цю страву на вечерю за нашим способом і залишити коментар під ним, як ви зазвичай запікаєте курку, які використовуєте спеції, і чи вважаєте ви, що в пакеті готувати набагато простіше, а м’ясо виходить м’якше та соковитіше..

Інгредієнти

  • Тушка – 2 кг.
  • Перець чорний – 1 чайна л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сік половини лимона
  • Гірчиця – 1 столова л.
  • Сіль + цукор – по 2 ч. Л.
  • Олія рослинна – 1 ст. Л. Ложка

Рецепт курки в рукаві

Для запікання в рукаві розрізаємо тушку

Курячу тушку розрізаємо вздовж грудей, миємо, даємо обсохнути

Я зазвичай нічого не зрізаю, готую як є, але ви можете видалити зайвий жир, і куприк

Натираємо курку сіллю з перцем

Натираємо тушку з двох боків

Добре натираємо сіллю з перцем, з двох боків

За бажанням, можете додати ваших улюблених спецій

Розтираємо курочку часником

Давимо 5 зубчиків часнику, так само натираємо, з двох боків

Заливаємо лимон окропом

Половинку лимона, заливаємо окропом, на 5 хв., так він легше вичавлюватиме сік

Готуємо лимонно гірчичний маринад

Розтираємо маринадом птицю

Видавлюємо сік, додаємо цукор, гірчицю, олію, перемішуємо до повного розчинення цукру

Половиною маринаду, поливаємо нутрощі курки, розтираємо долонькою

Поміщаємо тушку в рукав для запікання

Складаємо тушку навпіл, і засовуємо в рукав для запікання

Поливаємо маринадом спину птиці

Залишаємо курку маринуватися в рукаві

Розпрямляємо птицю догори спинкою, поливаємо маринадом, що залишився, розтираємо рукою

Залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин

Попередньо розігріваємо духовку, температура – 180 градусів

Відправляємо курку в рукаві в духовку

Зав’язуємо отвір у пакета з двох боків, протикаємо зверху ножем кілька отворів, відправляємо курку в духовку

Режим: верх/низ + конвекція, деко ставимо на середній рівень, запікаємо – 1:20

Куряче м'ясо в рукаві повністю готове

Час приготування вийшов, дістаємо страву з духовки

Зливаємо курячий сік зі страви в рукаві

Зливаємо курячий сік з рукава в ємність, його можна додати до інших страв, до рисової або гречаної каші з м’ясом

Курка запечена в рукаві, виходить смачною і соковитою, із золотистою скоринкою

Курка в рукаві, прекрасно запікалася, і вийшла із золотистою рум’яною скоринкою, а м’ясо стало соковитим і ніжним, розріжте тушку на частини, і подавайте з картопляним пюре, і свіжим салатом з овочів

Рекомендуємо вам приготувати цей простий рецепт, і поділитися своїми враженнями в коментарях

Курка в рукаві в гірчичному маринаді

Курка запечена в рукаві з гірчицею

Готувати в пакеті це просто, і дієтично правильно, м’ясо виходить ніжним і соковитим, в пакет можна покласти будь-які овочі та крупи, тоді вийде повноцінний обід, з натуральних продуктів. Готуйте вдома в духовці, годуйте близьких здоровою їжею, і не харчуйтеся на вулиці

Інгредієнти

  • Тушка – 1 шт. (середнього розміру)
  • Гірчиця + паприка – по 1 ст. Л. Л.
  • Каррі – 1 ч. Л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Олія рослинна – 3 ст. Л. Л.
  • Сіль – 1,5-2 год. Л. (за смаком)

Приготування покроково

Займаємося приготуванням маринаду

Ретельно перемішуємо спеції для курки в рукаві

Робимо маринад: змішуємо сіль, гірчицю, паприку, карі, часник, і соняшникову олію

Натираємо маринадом курячу тушку

Мажемо маринадною сумішшю, всередині курки

Готовою сумішшю, ретельно промащуємо тушку, з усіх боків, усередині теж

Птицю в рукаві зав'язуємо з двох боків

Поміщаємо курку в рукав, закріплюємо отвори затискачами з двох сторін, залишаємо маринуватися на столі – 2 години

Добре це робити з вечора, залишити на ніч маринуватися в холодильнику, а вранці, запекти як треба

Курка в рукаві, перекладається на піддон для духовки

Протикаємо в рукаві кілька дірок

Перекладаємо птицю у форму для запікання, або деко

Робимо в рукаві кілька отворів ножем, або зубочисткою, для виходу пари

Страва в рукаві, ставимо в піч

Розігріваємо попередньо духовку, 190 градусів, 5-7 хв.

Відправляємо запікатися курку на – 1 годину

Курка запеклася, можна розірвати рукав, і продовжити запікати, до золотої скоринки

Час приготування вийшов, курка в пакеті готова

Якщо ви хочете хрустку скоринку, то розірвіть пакет, і випікайте 10 хвилин

Куряча тушка, що повністю приготувалася в рукаві для запікання, можна обробляти та подавати на стіл

Страва готова до вживання, у цьому маринаді м’ясо виходить ніжним, соковитим і смачним

Спробуйте приготувати цей простий рецепт, і оціните простоту, запікання курячого м’яса в рукаві

Куряча тушка з начинкою з печінки

Курка в рукаві в духовці цілком

Рецепт простий і ефективний, таку страву я готую щонайменше кілька разів на рік. Страви в духовці вигідно відрізняються від приготованих на сковороді

Інгредієнти

  • 1 птах вагою 1,6 – 1,8 кг
  • Близько 150 г курячої печінки
  • 3 скибочки вершкового масла
  • 1 яйце
  • 100 г хали
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • Молоко для замочування
  • Морська сіль
  • Свіжомелений перець

Приготування з фото

Маринувати найкраще напередодні – вона набагато смачніша, якщо її покласти на ніч у холодильник. Вимийте м’ясо і обсушіть паперовим рушником. Натерти їх сіллю і перцем – теж всередину. Наріжте халу на дві товсті (приблизно 3 см) скибочки (від середини хліба).

Видаліть крихту (якщо є) і залийте хал молоком. Залишаємо до повного розм’якшення. Очистіть печінку і дуже дрібно наріжте. Додаємо до нього дрібно нарізану петрушку та яйце. Змішуємо. Як слід вичавіть халу від молока і додайте в печінку – розчавіть виделкою, поки все не перемішається. Солимо і перчимо.

Набити пташку начинкою, і закріпити зубочистками, обв’язати зубочистки ниткою (нарізати багато ниток, знайти середину і зачепити за обидва краї нижньої зубочистки, перетнути нитку та перетнути вгору), віджати. Зверху кладемо шматочки вершкового масла.

Складаємо всі продукти в рукав, і зав’язуємо краї. Готову курку, фаршировану печінкою та халою, прибрати в холодильник (на кілька годин, а краще на ніч). Потім достатньо випікати – 1 година 20 хвилин, при температурі 180 °C (без гарячого повітря – нагрівання вгору і вниз).

Страва має бути вже готовою, після виймання з духовки, дайте охолонути 10 хвилин, перш ніж розрізати. Після закінчення половини часу, додайте картопляні часточки, приправлені прянощами, і вечеря готова.

Куряча грудка в рукаві із зеленню

Курка в рукаві в духовці цілком

Курка в трав’яному маринаді – чудовий варіант на вечерю, але не тільки це, таке м’ясо підійде і як доповнення до бутербродів. Виходить воно ніжним, соковитим і з рум’яною скоринкою, це виходить шляхом розрізання пакета, незадовго до закінчення.

Інгредієнти

  • 1 подвійне куряче філе
  • По 1 чайній ложці: сіль, перець, базилік, орегано, майоран, солодкий перець
  • 1 стіл. Лож. Лимонного соку
  • 1 ст. Ложка оливкової олії
  • 1 ст. Ложки води
  • 2 зубчики часнику

Покроковий рецепт

Куряче філе вимити і обсушити. Змішайте спеції в мисці з оливковою олією, лимонним соком, водою та очищеним і нарізаним часником. Отриманим маринадом, натріть курку, і приберіть у холодильник, приблизно на 1,5 години

Вийнявши м’ясо з холодильника, складіть його в рукаві для запікання. Щільно зав’яжіть пакет, і покладіть у жаростійку форму

Поставити в розігріту до 180’C духовку і випікати 40 хвилин, потім зрізати пакет зверху і запікати ще 10 хвилин, у розкритому вигляді, щоб страва добре підрум’янилася.

Курячі гомілки з картоплею в духовці

Курка в рукаві в духовці цілком

  • Вимий ніжки, і висуши їх. Картоплю почистити, вимити і нарізати дрібнішими шматочками.
  • Помістіть м’ясо і картоплю в рукав, прикріплений до упаковки, приправи для курки. Додайте спеції, все ретельно перемішайте і закрийте кліпсою, що додається.
  • Викладіть рукав із куркою у форму для запікання і поставте в розігріту до 200 градусів піч на 60 хвилин.
  • За 10 хвилин до закінчення, акуратно вийняти страву з печі, і розрізати пакет, посолити картоплю, і запікати останні 10 хвилин.

Подавати з улюбленими овочами, салатом або кашею, так само страва добре йде з картопляним пюре

Куряче м’ясо часто трапляється на наших столах, і в цьому немає нічого дивного, бо воно не тільки чудове на смак, а й дуже просте в приготуванні, але й дуже смачне.

Прямо як запечені курячі стегенця, рецепт яких ми представляємо нижче. Їх потрібно замаринувати за кілька хвилин, а потім просто покласти в духовку, щоб здивувати родину винятково смачною стравою на вечерю.

Інгредієнти

  • 6 курячих ніжок
  • Близько 5 столових ложок оливкової олії
  • Чайна ложка сушеного чебрецю
  • Перець гострий
  • Перець солодкий
  • 4 зубчики часнику
  • Вершкове масло

Спосіб приготування

Перш за все, нам необхідно приготувати маринад, який додасть курячим ніжкам аромату. Для цього нам знадобиться пластиковий контейнер або інша місткість із кришкою, у яку поміститься весь птах

Курка в рукаві в духовці цілком

  • Налийте в ємність оливкову олію, потім додайте всі спеції і часник, пропущений через прес.
  • Все ретельно перемішуємо.
  • Ретельно промийте стегна і висушіть їх.
  • Опустіть ніжки в заздалегідь приготований маринад, і притисніть гнітом.

Закрийте ємність і приберіть у холодильник. Просочитися м’ясу маринадом вистачає кількох годин, але якщо у вас є час, то рекомендується залишити ніжки в холодильнику на ніч.

Нагрійте духову шафу до 180 градусів за цельсієм, курка за такої температури дійде до повного дозрівання

Помістіть всі стегна в рукав і покладіть на них кілька шматочків вершкового масла.

Ретельно зав’яжіть або застебніть пакет кліпсами, і викладіть на форму для запікання. У рукаві зробіть, 2-3 отвори ножем

Перед тим як покласти стегна в піч, проткніть шпилькою або голкою в кількох місцях.

Запікається курка – 50 хвилин. За середньої температури

Після закінчення цього часу відріжте верхню частину рукава і залиште стегна в духовці ще на 10 хвилин. Стегна, запечені таким чином, матимуть гарно підрум’янену і хрустку скоринку. Вийнята з печі курка, подається відразу на стіл, з улюбленими гарнірами. Приємного апетиту!

Куряча грудка по-домашньому рецепту

Курка в рукаві в духовці цілком

Інгредієнти

  • 300 гр. Курячих грудок
  • 1/2 чайн. Л. Білого перцю
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 ч. Л. Солодкої паприки
  • 1 ч. Ложка приправи

Процес приготування

Ретельно промиваємо м’ясо, витираємо паперовим рушником, складаємо в миску.

Спеції насипаємо на блюдце і змішуємо.

Грудки натираємо спеціями з кожного боку, залишаємо на 1 годину. Перекладаємо в рукав, відправляємо в гарячу духовку. Запікаємо за температури 180 градусів, протягом 40 хвилин.

Після закінчення цього часу, виймаємо з пакета, знову ставимо в піч, допікаємо ще 15 хв. До утворення золотистої шкірки.

Курка з овочевим гарніром на деку

Курка в рукаві в духовці цілком

Вам подобаються обіди, які готуються без вашої участі? Думаю що так, і ось один із них – дуже смачної, соковитої курки в супроводі овочів, без використання жирів.

Інгредієнти

  • 4 курячих філе
  • 2 стіл. Ложок соєвого соусу
  • 1 ложка меду
  • 1 ч. Л. Солодкої паприки
  • 1/2 чайної л. Гранульованого часнику
  • 1/4 чайних ложок меленого перцю
  • Щіпка чилі
  • 500 г картоплі
  • 2 моркви
  • 1 капуста броколі
  • 1 столова ложка свіжого чебрецю
  • Сіль за смаком

Покрокова інструкція

Нагріваємо шафу до 180 градусів.

Змішуємо соєвий соус із медом та спеціями. Натираємо курчачі ніжки – також і під шкірою, відправляємо в холодильник.

Картоплю почистити і нарізати четвертинками, посипати з чебрецем.

Моркву очистити, порізати скибочками. Капусту розділяємо на суцвіття. Складаємо в рукаві по черзі картоплю, курку та інші овочі.

Укладаємо на деко, поміщаємо в духовку. Запікаємо протягом 1,5 години.

Приготування закінчено, м’ясо можна подавати на стіл. Додайте соус зі сметани, і свіжу зелень.

Овочеве рагу з куркою в пакеті

Курка в рукаві в духовці цілком

Ви любите смачні страви, без використання жиру? Спробуйте обов’язково курку з овочами, приготовану в пакеті для запікання.

Підготовлене таким чином м’ясо з овочами чудово підходить для каші у складі пшона, гречаної крупи, рису або навіть макаронних виробів із непросіяного борошна.

Інгредієнти

  • 400 г курячих грудок
  • 2 болгарські перці
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 1 см свіжого імбиру
  • 2 зубчики часнику
  • Улюблені приправи

Детальний опис

Курячі грудки очищаємо від плівок, промиваємо під проточною водою і витираємо паперовим рушником, нарізаємо кубиками і кладемо в рукав для випічки.

Наступним кроком є додавання наших улюблених спецій (наприклад, сіль, перець, паприка солодка, паприка гостра, часник гранульований).

Усі овочі промиваємо, очищаємо та ріжемо скибочками / смужками.

Складаємо в рукаві, який ми зав’язуємо з невеликою кількістю повітря і ретельно струшуємо, щоб спеції добре розповсюдилися по всьому м’ясу та овочам.

Ставимо в розігріту, до 185 градусів за фаренгейтом грубку, на середній рівень, випікаємо протягом 45 хв.

Куряча тушка з часником цілком

Курка в рукаві в духовці цілком

Запечене куряче м’ясо – гарна ідея для сімейної вечері, що не вимагає занадто багато роботи. Просто натріть його спеціями, залиште маринуватися і наступного дня, приготуйте в рукаві для запікання. Соковита курочка, опиниться на вашому столі, менш ніж за дві години.

Для подачі, приготуйте свої улюблені гарніри, картопляне пюре і салат. Ви можете піти ще простіше, і запекти картоплю та овочі на окремій сковороді

Інгредієнти

  • 1 цілий птах вагою 1,5 кг
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка солодкого перцю
  • 1,5 ч. Л. Сушеного орегано
  • 1 чайна л. Сушеного базиліку
  • Пів чайної ложки куркуми
  • Сік половини лимона
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Солити за смаком

Приготування по кроках

Птах ретельно миється і обсушується паперовими рушниками. Часник дрібно порубати. Покладіть у миску солодкий перець, каєнський перець, орегано, базилік, куркуму, чорний перець, лимонний сік і оливкову олію та перемішайте.

  • Натерти курку сіллю, сумішшю спецій, оливкової олії та часнику. Залиште маринуватися на ніч у холодильнику.
  • Покласти в рукав, закріпити затискачами. Викладіть у сотейник або форму для запікання грудкою догори. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, і випікайте в рукаві – 1,5 години.
  • Після закінчення цього часу, розріжте пакет (стежте за потоком гарячого повітря) запікайте протягом короткого часу, поки шкіра не підрум’яниться. Розділіть тушку на порції, і подавайте з улюбленою начинкою. Курятина вийшла відмінною, з м’яким м’ясом, і ароматним соком

На основі кісток, із запеченої курки, можна приготувати бульйон, який стане основою, для соусів і рагу

Розтоплені соки, які залишаться в пакеті, можна використати як основу для приготування соусу

Курячі гомілки в маринаді на деку

Курка в рукаві в духовці цілком

Інгредієнти

  • 8 курячих ніжок
  • 1 велика цибулина
  • Спеція за бажанням:
  • Солодка паприка,
  • Приправи для курки
  • Сіль, перець

Гомілки вимити, обсушити, натерти спеціями. Поставити в холодильник на – 2 години

Покладіть ніжки в рукав, посипте цибулею, і обв’яжіть з обох кінців, силіконовим затискачем

Помістіть курку в рукаві, в силіконову форму для випічки. Випікати в духовці за 180 °C 60 хвилин.

Рекомендації

  • М’ясо краще запікається на нижній полиці, не торкаючись верху.
  • Під час готування, з рукава утворюється повітряна куля, яка може прилипнути до верху духовки і просто лопнути.